اخبار
چهارشنبه، 15 مهر 1394
7 نکته در مورد زمان و مکان مطالعه

7 نکته در مورد زمان و مکان مطالعه


دانستن نکاتی که دراین  مطلب ارائه شده شما را به مطالعه هر چه بهتر  کمک می کند.

زمان مطالعه
بستگی به عادات فردی دارد.
 بعضی  اشخاص  عادت دارند تا نیمه های شب بیدار بمانند و با استفاده از سکوت و آرامش شبانه،  با خیال راحت مطالعه و کار کنند و احساس رضایت و مسرت کنند. این  افراد  اگر صبح زود از خواب برخیزند،  به قول خودشان تا شب گیج بوده و از درک مطلب باز می مانند.
 بعضی دیگر، عادت به زود خوابیدن  دارند و صبح پیش از تاریکی از خواب برخاسته و به انجام وظایف، تکالیف، مطالعه و یادگیری می پردازند. بنابراین،  هر فردی  باید خود نبض و عادت خودرا به دست آورد.
اما بدون توجه به موارد گفته شده به کار بردن نکات زیر شما را در افزایش بازدهی مطالعه خود کمک می کند:
1- دروس حفظ کردنی را در صبح زود، پس از این‌که مغز و اعصاب پس  از خواب شبانه استراحت کرده و آمادگی پذیرش مطالب را پیدا کرده است، بهتر می توان فرا گرفت
2- هیچ زمانی از روز و شب برای فراگیری، خواندن ومطالعه نامناسب نیست. به شرط این‌که،  از پرخوانی، فشار بیش از اندازه به خود، مطالعه با حجم نامناسب، کم کردن وقت استراحت و تفریح و تغذیه ناکافی پرهیز کرده و از ورزش و حرکت بدنی، کوتاهی نکنیم.
3- همچنین مطالعه بلافاصله بعد از غذا خوردن، خود موجب  عدم تمرکز می شود.
4- مغز شما برای فعالیت های ذهنی بیش از همه به اکسیژن نیاز دارد، و این اکسیژن را از خون می گیرد و جریان خون شما پس از غذا خوردن تا حدود یک و نیم ساعت بیشتر متوجه اندام های گوارشی است تا مغز.  به همین علت است که،  شما پس از غذا خوردن بیشتر تمایل دارید که استراحت کنید تا این‌که فعالیت های فکری انجام دهید. دست کم تا نیم ساعت پس  از صرف غذا،  از مطالعه کردن اجتناب کنید.
5- همچنین ثابت شده است که،  مطالعه بلافاصله پس از خواب شبانگاهی،  نمی‌تواند بازدهی مطلوب را داشته باشد؛ زیرا ترشح هورمون ،« سوماتوتروپین» که اثرات آن مدتی پس از بیداری وجود دارد، در یادگیری اختلال ایجاد می‌‌کند. بر این‌ اساس، لازم است حتی الامکان از مطالعه نیمه شب یا سحرگاهان  و بعد از بیداری از خواب، خودداری شود  و چنانچه  قصد مطالعه در این ساعات را دارید،  می بایست پس از 20 تا 30 دقیقه بعد از بیداری به مطالعه پرداخت تا اثرات اختلال کننده سوماتوترو پین در یادگیری زایل شود.
6- دو ساعت پیش از غروب خورشید، به دلیل کاهش اشعه کیهانی و نوع رابطه خورشید با زمین اختلال حواس کم می‌شود و یادگیری بهتر اتفاق می‌افتد.
7- زمانی که خیلی گرسنه هستید و یا شکمتان پر است، مطالعه نکنید، چون یادگیری را کاهش می‌دهد. اگر خیلی احساس گرسنگی کردید، با یک خوراکی شیرین آن را برطرف کنید

مکان مطالعه
از جمله عواملی که درسیر و تداوم مطالعه و نیز میزان بازدهی نقش دارد، مکان مطالعه است. مکان مطالعه از چند جنبه مورد توجه است: از یک سو ،  مکانی که برای مطالعه انتخاب می شود و از سوی دیگر،  ویژگی هایی که در آن مکان می باید مورد توجه قرار داد.
ویژگی هایی که برای مکان مطالعه خود باید در نظر داشته باشیم:
1- وسایلی مثل تلویزیون، رادیو و تلفن و هرآنچه که حواستان را پرت می‌کند، در محل مطالعه قرار ندهید. بهتر است در مکان مطالعه میز و صندلی موجود باشد. هیچ‌وقت از رختخواب برای مطالعه استفاده نکنید.
2- برای برطرف کردن اختلال یادگیری احتمالی بخصوص وقتی ناشتا هستید، یک لیوان نوشیدنی یا آبمیوه میل کنید.
3- هنگام مطالعه از لباس راحت استفاده کنید.
4- مکان مطالعه باید تا حد امکان ثابت و بدون تنوع باشد. سعی کنید خود را به محیط یکنواخت و ثابت عادت دهید. هر قدر فضای دیدتان محدود‌تر باشد، میزان حواس‌پرتی شما کمتر است.مکان ثابت و خاصی را برای مطالعه داشته باشید و سعی کنید تمیز و منظم باشد.
5- مکان مطالعه باید سکوت و آرامش داشته باشد. در مکان‌های پر سروصدا و شلوغ مطالعه نکنید
6- نور محل مطالعه باید مناسب باشد. نور روز، بهترین نور است، اما اگر در شب مطالعه می‌کنید در استفاده از لامپ‌ها سعی کنید از نور زرد و سفید تواماً استفاده کنید
7- مکان مطالعه باید درجه حرارت و رطوبت مناسب داشته باشد. از نظر رطوبت حدود ۵۰ درصد و از نظر دما، نه خیلی سرد و نه گرم باشد.


منبع: پیام مشاور