اخبار
دوشنبه، 09 آذر 1394
خیرین 800 میلیارد تومان برای ساخت مدرسه تقبل کردند

خیرین 800 میلیارد تومان برای ساخت مدرسه تقبل کردند

تهران - ایرنا- وزیر آموزش و پرورش گفت: امسال خیرین بالغ بر 800 میلیارد تومان برای ساخت مدرسه در سراسر کشور تعهد کردند.

 

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی اصغر فانی بعدازظهر یکشنبه در دومین کنفرانس توسعه و عدالت آموزشی که در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، در سخنانی اظهارکرد: بحث عدالت آموزشی در دو بعد کمی و کیفی تقسیم بندی شده که در بُعد کمی هیچ دانش آموزی بدون مدرسه نماند و در بحث کمی عدالت در دوره ابتدایی تقریبا به نتیجه رسیده است.
وی گفت: در همین رابطه قریب به اتفاق دانش آموزان و کودکان در سن شش تا 11 ساله که در سن تحصیل هستند در مدارس حضور دارند.
فانی افزود: در ارتباط با عدالت کمی موفق بوده ایم و سالی که گذشت 110 مدرسه در کشور با یک دانش آموز داشتیم و چهار هزار و 800 مدرسه در سال گذشته با کمتر از پنج دانش آموز بود و تلاش آموزش و پرورش در توسعه کمی و عدالت کمی آموزش و پرورش قابل توجه است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به درصد حضور افراد لازم التعلیم در مدارس کشور، بیان کرد: در دوره ابتدایی 99 درصد، در دوره متوسط اول 94 درصد و در متوسطه دوم بیش از 82 درصد دانش آموزان در کلاس درس حضور دارند.
وی گفت: در راستای عدالت کمی برای متوسطه به دلیل اینکه درس ها تخصصی تر می شود و چندین معلم لازم است تا درس دهند. تشکیل کلاس به هر تعداد دانَش آموز در هر نقطه کار مشکلی است که در اینجا دو روش روستا مرکزی و شبانه روزی را به کار می بریم.
فانی با بیان اینکه در برخی روستاها دانش آموزان با سرویس به مدرسه می روند و در مناطقی که رفت و آمد سخت است به صورت شبانه روزی مدارس را اداره می کنیم گفت: الان بیش از 400 هزار دانش آموز داریم که در مدارس شبانه روزی تحصیل می کنند.
وی با اشاره به اینکه در مدارس شبانه روزی بحث اسکان دانش آموزان، خوابگاه، تجهیزات، هزینه ها و تغذیه آنها مطرح است افزود: تغذیه این تعداد دانش آموز در سه نوبت کار پرهزینه ای است و دولت در حد توان خود امورات آنان را انجام می دهد، اما نیاز به کمک است.
وی در خصوص بُعد عدالت کیفی افزود: در حال حاضر حدود 13 میلیون و 250 هزار دانش آموز در 105 هزار مدرسه درس می خوانند و آیا همه موارد از کیفیت لازم برخوردار است که در اینجا از عدالت کیفی نام می بریم .
فانی گفت: عدالت کیفی شامل کیفیت فضای آموزشی، تجهیزات ، توزیع متناسب منابع و امکانات مدیریت مدرسه، تجربه معلمان، پژوهش محوری در مدارس و ارزشیابی از خروجی های مدارس است که همه در حوزه عدالت کیفی جای می گیرد.
فانی گفت: هم در حوزه کمی و نیز کیفی باید بگوییم توزیع امکانات و کیفیت ها یکسان نیست و در مناطق استان ها متفاوت است و آیا در بحث کیفیت نیز در همه مدارس از استاندارد لازم برخوردارند که جواب این پرسش خیر است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: بحث عدالت کیفی به نظر می رسد باید در برنامه ششم توسعه بیش از پیش توجه شود؛ در دولت یازدهم چند سیاست دنبال شده مانند سیاست ساماندهی و بهسازی منابع انسانی، بحث مدیریت، نیروی انسانی و محتوای انسانی، ارزشیابی و منابع مالی که زیر نظامی است که در سند تحول آموزش و پرورش ذکر شده است .
وی افزود: یکی از کارهایی که در راستای بهسازی منابع انسانی شروع شده بحث رتبه بندی معلمان، ارزیابی شایستگی و مهارت حرفه ای آنها و ارتقاء کیفیت نیروی انسانی هم در بعد انگیزشی و نیز مهارتی است.
فانی با بیان اینکه سیاست دیگری که دنبال می شود ارتقاء کیفیت مدیریت آموزشگاهی است ، اظهار کرد:اگر در راس هر یک از 105 هزار مدرسه کشور مدیری توانمند با اختیارات لازم قرار گیرد با همین منابع و امکانات ناقص کار بهتر صورت می گیرد.
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه سومین سیاست ، توسعه مشارکت می باشد افزود: یکی از نمودهای آن همین اجلاس است و اعلام می کنم آموزش و پرورش به دلیل گستردگی فعالیت پرمخاطب ترین دستگاه کشور بوده و پراهمیت ترین ماموریت بر عهده این دستگاه است.
وی بیان کرد: کوچکترین تصمیم این وزارتخانه همه را متاثر می کند و وزارت آموزش و پرورش باید همه را درگیر کند و اگر همه درگیر آن شوند آموزش و پرورش به تدریج به کیفیت لازم دست پیدا می کند.
فانی با بیان اینکه توسعه مشارکت در آموزش و پرورش سیاست جدی است ، گفت: در کنار خیرین مدرسه ساز مشارکت اولیا، دانش آموزان، معلمان و نهادهای غیر دولتی در مدرسه شامل توسعه مشارکت در آموزش و پرورش امری مطلوب است.
وزیر آموزش و پروش گفت: در برنامه ششم توسعه توجه ویژه به آموزش و پرورش باید شود و شعار ما در برنامه ششم توسعه عدالت و ارتقای کیفیت در آموزش و پرورش است.
بنابراین گزارش در این مراسم از صندوق توسعه و عدالت آموزشی که به طور مشترک توسط آموزش و پرورش و مجمع خیرین مدرسه ساز ایجاد می شود رونمایی و سند آن به امضای فانی وزیر آموزش و پرورش و محمدرضا حافظی رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز رسید.
دومین کنفرانس توسعه و عدالت آموزشی پس از دوروز برگزاری امروز به کار خود پایان داد.

منبع: ایرنا