اخبار
ﺳﻪشنبه، 05 مرداد 1395
معاون وزیر:21 درصد دانش آموزان کشور اضافه وزن دارند

معاون وزیر:21 درصد دانش آموزان کشور اضافه وزن دارند


تهران - ایرنا - معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش، گفت: 21 درصد دانش آموزان کشور براساس تحقیقات سال 90 با اضافه وزن روبرو هستند.

 

به گزارش ایرنا، «مهرزاد حمیدی» امروز یکشنبه در نشست خبری اعلام برگزاری مسابقات قهرمانی کشور دانش آموزان در سال 95 با اشاره به کم تحرکی دانش آموزان افزود: نتایج مطالعات و تحقیقات انجام شده تحت عنوان «تحقیق نسل» که تا سن 65 سال را در کشور مورد بررسی قرار داده حکایت از این دارد که حدود 13 میلیون دانش آموز کشور با مشکل افزایش وزن، کم تحرکی، فشار خون و کلسترول بالا مواجه هستند.
حمیدی با اشاره به اینکه معاونت تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش در راستای توسعه تربیت بدنی در مدارس به دنبال اجرای تحول بنیادین است، گفت:مدرسه محوری، اخلاق مداری، عدالت محوری، برنامه و علم محوری،مشارکت محوری و همچنین کیفیت محوری از اولویت های ما در این طرح تحول است و درصورتی که بتوانیم در همه این زمینه ها برنامه ها را به خوبی اجرا کنیم، ورزش و تربیت بدنی را می توانیم در مدارس توسعه دهیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: با توجه به آمار ارایه شده در رابطه با کم تحرکی دانش آموزان، متاسفانه با توسعه آپارتمان نشینی، گسترش استفاده از تلفن همراه و تبلت و تعداد زیاد اتومبیل ها در کوچه ها و خیابان ها، امکان تحرک بیشتر برای کودکان و نوجوانان میسر نیست و این رسالت بیش از گذشته به عهده مدارس و آموزش و پرورش است.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: برهمین اساس برای تابستان امسال 80 میلیارد ریال برای آماده سازی و تجهیز فضاهای ورزشی مدارس اختصاص یافته که در حال توزیع اعتبارات بین مدارس است که شرایط مناسبی برای فعالیت ورزشی دانش آموزان فراهم شود.
حمیدی افزود: با تصمیم شورای عالی آموزش و پرورش سه ساعت در هفته برای تربیت بدنی مقطع متوسطه دوم به برنامه درسی اضافه شد که دو ساعت برای مقطع پیش دانشگاهی و یک ساعت برای کلاس های یازدهم خواهد بود.
حمیدی بیان داشت: تربیت بدنی آموزش و پرورش در دو حوزه همگانی و قهرمانی فعالیت خودش را با جدیت پیگیری می کند.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه برگزاری المپیادها و مسابقات درون مدرسه ای اولین گام برای افزایش تحرک دانش آموزان و حرکت به سمت سلامتی بیشتر آنان است،گفت: اولین دوره المپیاد ورزشی مدارس به صورت آزمایشی در سال تحصیلی 95_94 در سه رشته ورزشی برگزار شد و سال تحصیلی 96_95 با هفت رشته در مدارس کل کشور برگزار خواهد شد.
حمیدی اجرای المپیاد های درون مدرسه ای، کانون های ورزشی مدارس و حیات پویا را از جلمه طرح های معاونت تربیت بدنی برای توسعه ورزش در مدارس عنوان کرد و گفت: در طرح مدرسه محوری از تمامی ظرفیت های مدارس اعم از والدین دانش آموزان و مربیان برای برگزاری رقابت های ورزشی و المپیاد های دانش آموزی استفاده می شود و جذب 290میلیارد ریال اعتبار از طریق بازاریابی برای المپیادهای ورزشی از جمله این ظرفیت ها است.
وی همچینن به بحث استعدادیابی ورزشی در حوزه مدارس پرداخت و گفت: در حوزه کانون های ورزشی درون مدرسه ای براساس تفاهم نامه معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش و معاونت توسعه ورزش های قهرمانی و حرفه ای وزارت ورزش و جوانان ارتباط بین این کانون ها با فدراسیون های ورزشی برقرار شده است تا فدراسیون های ورزشی مربیان استعداد یاب خود را در سراسر کشور به المپیادهای ورزشی درون مدرسه ای و کشوری برای انتخاب ورزشکاران مستعد اعزام کنند.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود : کشف و معرفی دانش آموزان مستعد برای حوزه های مختلف ورزشی وظیفه آموزش و پرورش است و دراین زمینه 33 هزار مربی آموزش و پرورش دانش آموزان ورزشکار متناسب با رشته های مختلف را غربالگری می کنند و کانون های درون مدرسه ای و مدارس تخصصی ورزشی در این زمینه کار شناسایی استعداد های برتر در رشته های مختلف ورزشی را به عهده دارند.
حمیدی با بیان اینکه در حال حاضر 192 مدرسه تخصصی ورزش در سراسر کشور فعالیت می کنند، گفت: در هر استان کشور 6 مدرسه تخصصی ورزش دایر است و بار دیگر به تمامی فدراسیون های ورزشی اعلام می کنیم که وزارت آموزش و پرورش با درخواست های آنان برای راه اندازی مدارس تخصصی ورزش موافقت می کند اما تاکنون تنها یک درخواست از سوی فدراسیون تنیس در این خصوص دریافت کرده ایم .
معاون وزیر درخصوص توسعه ورزش های پایه در مدارس کشور نیز گفت: وقتی رشته های پایه در المپیاد دانش آموزی به صورت مجزا در سه استان برگزار می شود حکایت از توجه این وزارتخانه به ورزش های پایه دارد و برگزاری مسابقات در رشته های پایه همچون دوومیدانی ، شنا و ژیمناستیک از سنین زیر 10 سال نیز حکایت از این توجه دارد .
وی درخصوص حضور سفیر ورزشی در رقابت های قهرمانی دانش آموزان کشور گفت: امسال نیز همچون سال های گذشته مهدی مهدوی کیا سفیر ورزشی در المپیاد مدارس کشور است و البته که ورزشکاران قهرمان هر استان نیز در جریان رقابت ها به عنوان سفیران ورزشی در این رقابت ها معرفی خواهند شد.
فرشید ارمیان ، رئیس فدراسیون ورزش های دانش آموزی نیز در این نشست،گفت: رقابت های قهرمانی کشور دانش آموزان در دو بخش دختران و پسران از 10 مرداد تا 15 شهریور ماه در 6 استان فارس ، اصفهان ، سنندج ، قم ، اراک و شهرکرد انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: در این رقابت ها 11 هزار و 381 دانش آموز از سراس کشور در چهار رشته توپی ، دو رشته راکتی و سه رشته پایه شامل شنا، دوومیدانی و ژیمناستیک با هم رقابت خواهند کرد.

منبع: ایرنا