اخبار
دوشنبه، 05 مهر 1395
مولفان کتاب های درسی تجلیل می شوند

مولفان کتاب های درسی تجلیل می شوند


تهران - ایرنا - تمامی مولفان کتاب های درسی در یازدهمین همایش تجلیل از مولفان و پدیدآورندگان مواد و رسانه های آموزشی دهم مهرماه در سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی تجلیل می شوند.

 

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش ایرنا، دبیر همایش تجلیل از مولفان و پدیدآورندگان مواد و رسانه های آموزشی روز یکشنبه در نشست خبری گفت: 880 نفر در تالیف کتاب های درسی و تالیف مواد آموزشی همکاری داشته اند که از آنها تقدیر می شود.
محسن جعفرآبادی اظهار کرد: برگزاری این مراسم نوعی سرمایه گذاری در سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی است به این معنا که زمینه جذب افراد کارآمد را برای تولید کتاب های درسی و مواد آموزشی پرمحتوا فراهم می سازد.
* 200 عنوان کتاب جدیدالتالیف در سال تحصیلی 96 - 95
وی افزود: نظام جدید از سال 90 شروع شده و هر سال ملزم به ارایه کتاب های جدید هستیم و از آنجا که امسال دانش آموزان نظام جدید به پایه دهم رسیده اند و شاخه ها و رشته های تحصیلی در این پایه تفکیک شده است، کتاب های درسی نیز تعدد پیدا کرد.
دبیر همایش تجلیل از مولفان و پدیدآورندگان مواد و رسانه های آموزشی ادامه داد: در شاخه نظری چهار رشته ریاضی فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی، در شاخه فنی و حرفه ای و در پایه دهم 41 رشته در قالب 10 گروه و در شاخه کار دانش 151 رشته در نظر گرفته شده است.
جعفرآبادی با بیان اینکه برای این شاخه ها در مجموع 134 میلیون جلد کتاب در قالب یکهزار عنوان کتاب در سال تحصیلی جدید به چاپ رسیده است، اضافه کرد: در دوره ابتدایی هشت عنوان کتاب درسی جدید برای دانش آموزان و سه عنوان کتاب راهنمای معلم، در دوره متوسطه نظری در پایه دهم 25 عنوان کتاب درسی ویژه دانش آموز و 24 عنوان کتاب راهنمای معلم، و در شاخه فنی و حرفه ای 75 عنوان کتاب درسی ویژه دانش آموز و 38 عنوان کتاب راهنمای معلم و 33 عنوان کتاب همراه هنرجو تولید و منتشر شده است.
وی در مجموع تعداد کتاب های جدیدالتالیف در سال تحصیلی 96 - 95 را 200 عنوان ذکر کرد و گفت: سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی صرفا به تولید کتاب های درسی جدید اکتفا نکرده و به سایر رسانه ها و مواد آموزشی نیز پرداخته است که این مواد شامل کتاب راهنمای معلم، کتاب کار دانش آموز و فیلم و سی دی است.
دبیر یازدهمین همایش تجلیل از مولفان و پدیدآورندگان مواد و رسانه های آموزشی اضافه کرد: در رشته ریاضی فیزیک کتاب سرزمین شناسی و در رشته علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی در پایه دوازدهم کتاب مطالعات فرهنگی در نظر گرفته شده است.
جعفرآبادی ادامه داد: همچنین درس فلسفه و منطق جدا شده به این نحو که درس منطق در پایه دهم و فلسفه در پایه های یازدهم و دوازدهم تدریس می شود و برای درس آزمایشگاه نیز ساعت مستقلی تعیین شده است و برای رشته های ریاضی فیزیک و علوم تجربی نیز که شامل سه درس فیزیک، شیمی و زیست است در پایه دهم دو ساعت و پایه یازدهم یک ساعت در نظر گرفته شده است.
وی از تغییر عنوان درس عربی به عربی زبان قرآن، خوشه دروس انسان و سلامت شامل سه درس آمادگی دفاعی، انسان و محیط زیست و سلامت و بهداشت به ترتیب در پایه های دهم ، یازدهم و دوازدهم، خوشه انسان و مهارت های زندگی شامل درس های هنر، تفکر و سواد رسانه ای و کارگاه کارآفرینی و خوشه دروس مطالعات اجتماعی شامل جغرافیای ایران و انسان شناسی در پایه دهم، تاریخ معاصر در پایه یازدهم و علوم اجتماعی در پایه دوازدهم به عنوان دیگر تغییرات و تالیف کتاب های جدیدالتالیف در سال تحصیلی جاری نام برد.
دبیر همایش تجلیل از مولفان و پدیدآورندگان مواد و رسانه های آموزشی ادامه داد: در رشته علوم و معارف اسلامی نیز عناوین اخلاق، علوم و معارف قرآنی، اصول عقاید و احکام، عربی، جریان شناسی و اندیشه های معاصر ارایه شده است.
جعفرآبادی به ویژگی های کتاب های جدیدالتالیف اشاره کرد و گفت: ویراستاری و استفاده از واژه های مصوب فرهنگستان، تولید بسته های آموزشی ویژه دوره ابتدایی و متوسطه اول، تولید کتاب های گویا با سه موضوع زبان انگلیسی، عربی و فارسی، تولید 17 عنوان فیلم برای دوره ابتدایی و متوسطه، اعتبار سنجی کتاب های درسی و دریافت 200 هزار نظر و پیشنهاد، از جمله این ویژگی ها به شمار می رود.



منبع: ایرنا