اخبار
دوشنبه، 27 دی 1395
دانشگاههای ایران در بین ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار می گیرند

دانشگاههای ایران در بین ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار می گیرند


معاون آموزشی وزارت علوم اعلام کرد: درصدد هستیم تا ۵ سال آینده با برنامه ریزی هایی که انجام می دهیم دانشگاه های ما در بین ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گیرند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مجتبی شریعتی نیاسر صبح امروز در نشست و کنفرانس توسعه و همکاری های علمی آتی ایران و اتریش که در دانشگاه خوارزمی در حال برگزاری است، با اشاره به تحصیلات عالی ایران و تنوع دانشگاه ها گفت: در ایران ۱۵۵ دانشگاه ملی وجود دارد. ما دو دانشگاه ویژه داریم که نقش ویژه ای در علوم مهارتی دارند. همچنین دانشگاه خصوصی مانند دانشگاه آزاد و دانشگاه های غیرانتفاعی داریم و بیشتر از چهار میلیون دانشجو داریم که ۵۸ درصد آنها در دانشگاه های دولتی و مابقی در دانشگاه های خصوصی تحصیل می کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۷۰۰ هزار عضو هیات علمی در سراسر کشور مشغول هستند که ۸۰ درصد آنها استاد تمام بوده و ۵۸ درصد در دانشگاه های دولتی و ۴۲ درصد در دانشگاه های خصوصی فعالیت می کنند و از این مجموع ۲۵ درصد اساتید خانم و ۷۵ درصد اساتید آقا هستند.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تعداد دانشجویان در گروه های مختلف علمی گفت: ۴۶.۸ درصد دانشجویان در گروه علوم انسانی، ۵.۸۶ درصد در گروه علوم پایه، ۵.۶۹ درصد در گروه علوم پزشکی، ۳۰.۱۹ درصد در گروه علوم مهندسی، ۴.۳۵ درصد در گروه کشاورزی و دامپزشکی و ۷.۸۳ درصد در گروه هنر تحصیل می کنند.
وی در ادامه به سهم ایران در تولید مقالات علمی اشاره کرد و گفت: تعداد مقالات علمی ایران از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۶ نشان می دهد که سهم ایران در تولید مقالات علمی افزایش یافته است. به طوری که در سال  ۲۰۱۵ تعداد مقالات ما که در ISI منتشر شده است به ۳۵ هزار رسیده است و میان صد دانشگاه برتر آسیا ایران بعد از ژاپن، کره و تایوان چهارم است.
شریعتی نیاسر ادامه داد: دانشگاه های ما در بین ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار دارند و ما تلاش می کنیم طی ۵ سال آینده با حمایت هایی که انجام می دهیم آنها را در ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا برسانیم.
وی افزود: در حال حاضر ۴.۵ درصد دانشجویان ما خارجی هستند که ما برنامه داریم آن را به هشت برابر افزایش دهیم. در حال حاضر ایالت متحده آمریکا یک میلیون دانشجوی خارجی و کشور آلمان ۲۷۰ هزار دانشجوی خارجی دارد که ما نیز باید تعداد دانشجویان خارجی خود را افزایش دهیم.
معاون آموزشی وزارت علوم در پایان خاطرنشان کرد: همچنین ما همکاری های خوبی با کشورهای اروپایی داشتیم و مذاکرات خوبی در سطح تحصیلات تکمیلی انجام داده ایم.
وی افزود: یک برنامه ملی آموزش تا سال ۲۰۲۰ با یونیسف داریم و درصدد هستیم نقش خود را در مجامع بین المللی خوب ایفا کنیم و در همکاری های بین المللی که داریم به دنبال تبادل استاد و دانشجو، برگزاری پروژه های مشترک و کارهای نوآورانه در کار آموزش هستیم در حال حاضر خیلی از کارها در دانشگاه ها به صورت سنتی انجام می شود که ما به دنبال این هستیم که آنها را استاندارد کنیم و با همکاری های بین المللی که انجام می دهیم این کارها را سرعت ببخشیم. از گسترش بخش فارسی در دانشگاه های خارجی استقبال می کنیم و امیدواریم در زمینه های علمی و بین المللی نقش خود را خوب ایفا کنیم.


منبع: مهر