اخبار
ﺳﻪشنبه، 26 بهمن 1395
مشکلات زیرساختی نمایشگاه کتاب دغدغه صنف است

مشکلات زیرساختی نمایشگاه کتاب دغدغه صنف است


تهران-ایرنا- بازرس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران دغدغه مدیران سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و صنف را مشکلات زیرساختی عنوان و ابراز امیدواری کرد در مهلت باقی مانده موانع از پیش رو برداشته شود.

سید عباس حسینی نیک روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار کرد: سی امین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اردیبهشت سال آینده همزمان با اوج تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر برگزار می شود که از این جهت این دوره از نمایشگاه برای دولت و ناشران دارای اهمیت است.
وی با بیان اینکه معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ابتدای روی کار آمدن دولت تدبیر و امید فعالیت داشته و دارای تجربه چهار ساله است، ادامه داد: وی از ابتدا تاکید بر واسپاری امور نمایبشگاه به صنف داشت، هر چند در هر دوره از نمایشگاه های کتاب، یک مدل واسپاری مطرح می شد.
مدیر انتشارات مجد اضافه کرد: در آخرین سال دولت یازدهم، معاونت فرهنگی وزارت ارشاد تصمیم گرفت، واسپاری به نحو جامع تری انجام شود که این مساله در بدنه تشکیلات، سازمان ها و موسسات زیر مجموعه معاونت عکس العمل هایی را در پی داشت.
به گفته وی، این واسپاری همچنین باعث واکنش های منفی در درون صنف شد.
حسینی نیک با بیان اینکه در درون صنف علاوه بر اعضای اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران، نهادها، شرکت ها و انجمن هایی نیز فعالیت دارند، ادامه داد: این افراد تحت پوشش اتحادیه نیستند و سازمان و تشکیلات جداگانه دارند اگرچه اعضای آن قانونا باید عضو اتحادیه باشند.
بازرس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران تصریح کرد: اتحادیه شرکت های تعاونی ناشران کشور یکی از این اتحادیه هاست که ماهیت آن تعاونی و نه صنفی است، یعنی بر اساس قانون تعاون اداره می شود.
وی اضافه کرد: برخی از این انجمن های فرهنگی مجوز فعالیت خود را از وزارت ارشاد و برخی از وزارت کار و تامین اجتماعی گرفته اند.
این فعال حوزه نشر با بیان اینکه سال گذشته تشکل های نشر شامل اتحادیه شرکت های تعاونی ناشران ایران (آشنا)، شرکت تعاونی ناشران تهران و چهار انجمن فرهنگی دیگر، شورای تشکل ها را تشکیل داده بودند، گفت: این شورا به مدت دوسال یک مدل واسپاری بودند اما امسال بر اساس طرح ارائه شده به این شورا، مقرر شد، مدیریت سی امین نمایشگاه کتاب تهران بر عهده اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و اتحادیه آشنا باشد.
به گفته وی، بر اساس این طرح، شورایی به نام «شورای برنامه ریزی و اجرایی صنفی نشر» پیش بینی شده که شامل چهار عضو از اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و سه عضو از اتحادیه شرکت های تعاونی ناشران ایران (آشنا) است.
حسینی نیک با بیان اینکه اولین جلسه این شورا برگزار شده، افزود: قرار است هفتگی این جلسات برگزار شود، مسئولیت و نظارت بر هفت کمیته اجرایی در نمایشگاه سی ام نیز با این شورا است.
کمیته های ناشران داخلی، ناشران بین الملل، علمی و فرهنگی، تبلیغات، اطلاع رسانی، پشتیبانی و اجرایی و رفاهی هفت کمیته ای هستند که حسینی به آنها اشاره و اضافه کرد: مدیران این کمیته ها نیز توسط رییس سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران منصوب شدند.
بازرس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران ابراز امیدواری کرد زیر ساخت های لازم برای برپایی نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب فراهم شده باشد در غیر این صورت شهرداری هرچه سریع تر نسبت به آن اقدام کند.
وی مهمترین دغدغه مدیران صنف و نمایشگاه کتاب را فضا و مکان نمایشگاه عنوان و اضافه کرد: ایمنی، مسائل خدماتی و امکانات رفاهی (آب، برق، تلفن) از جمله این دغدغه هاست که امیدواریم سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برآیندی از 30 سال تجربه باشد.
حسینی نیک اظهار امیدواری کرد، قابلیت های بخش خصوصی در این دوره از برپایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به بهبود وضعیت آن کمک کند هرچند تجربه صنف در این حوزه کم است اما ظرفیت های خوبی در این صنف وجود دارد.
وی با تاکید بر واسپاری امور اجرایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به بخش خصوصی گفت: با توجه به گذشت یکسال از برپایی نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب و کسب تجربه های لازم، انتظار می رود، برخی مشکلات موجود سال گذشته از جمله امکانات رفاهی و اختصاص فضای مناسب به این کار رفع شده باشد.
حسینی نیک زمان اظهار نظر در این باره را به بعد از برگزاری جلسه شورای برنامه ریزی و اجرایی صنفی نشر در شهر آفتاب منوط کرد.
سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 13 تا 23 اردیبهشت سال 1396 در مجموعه شهر آفتاب برگزار خواهد شد.


منبع: ایرنا