اخبار
چهارشنبه، 16 فروردین 1396
آماده‌سازی کاوشگرهای ناسا برای مقابله با یخبندان

آماده‌سازی کاوشگرهای ناسا برای مقابله با یخبندان


بسیاری از سیارات و قمرهای آنها در منظومه شمسی فوق‌العاده سرد هستند و یخبندان‌های بلند مدت دارند و ربات‌های ناسا باید برای کار در این شرایط آماده باشند.

به گزارش ایسنا به نقل از انگجت، چالش‌های پیش روی ربات‌های اکتشافی در قمرهایی نظیر اروپا(از قمرهای مشتری) بسیار زیاد است.
علاوه بر یخبندان شدید، تحمل دمای چند صد درجه زیر صفر، وجود اشعه‌های کیهانی شدید و یخ‌های قطوری که روی اقیانوس‌های زیر سطح این قمرها وجود دارد از جمله چالش‌های عمده ربات‌های اکتشافی خواهد بود.
هری نایار یکی از اعضای آزمایشگاه پیشران جت ناسا گفت: اقیانوس‌های زیرسطحی ممکن است دارای گونه‌های ساده‌ای از حیات باشند و به همین دلیل جستجو در آنها می‌تواند بسیار شگفت‌انگیر باشد.
وی افزود: به توجه به چالش‌های موجود در سیارات سرد ما توانسته‌ایم تجهیزات جدیدی را طراحی کنیم تا مشکلی نداشته باشیم.
تخمین زده می‌شود که قطر یخ در قمر اروپا بین 7.2 تا 14.4 کیلومتر باشد و اگر ناسا بخواهد از این سد یخی عبور کند باید حتما محاسبات دقیق را انجام دهد تا میزان انرژی مورد نیاز برای گذر از این سد به درستی در نظر گرفته شود.
برای گذر از این سد یخی از منبع انرژی پولوتونیومی برای ذوب کردن یخ‌ها و از چنگک‌های پرقدرت نقب‌زننده برای برش و جابجا کردن‌ یخ‌ها استفاده خواهد شد.
بازوهای این کاوشگرها باید به اندازه‌ای بلند و در عین حال قدرتمند باشند تا بتوانند به خوبی قطعات یخ را جابجا کرده و راه را برای جلو رفتن باز کنند.
ناسا اعلام کرده که تلاش می‌کند تا 10 الی 15 سال آینده این تجهیزات را برای انجام ماموریت و نصب بر روی کاوشگرها آماده کند.

منبع: ایسنا