اخبار
ﺳﻪشنبه، 19 اردیبهشت 1396
فعالیت‌های کمیته علمی و فرهنگی نمایشگاه کتاب تشریح شد

فعالیت‌های کمیته علمی و فرهنگی نمایشگاه کتاب تشریح شد


یحیی دهقانی فعالیت‌های کمیته‌ علمی و فرهنگی سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، مدیر کمیته علمی و فرهنگی سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران دوشنبه ۱۸ اردیبهشت‌ماه و در ششمین روز برپایی این رویداد فرهنگی در نشستی خبری به ارائه توضیحاتی درباره فعالیت این کمیته پرداخت و گفت: برنامه کمیته علمی و فرهنگی امسال در سه محور تدوین شده است. یکی از این فعالیت‌ها را در قسمت سرای اهل قلم برگزار کردیم. در این بخش سه سرا در کمیته علمی و فرهنگی و چهار سرا هم در تشکل‌های صنفی برپا کردیم. همچنین  در سراهای اهل قلم اصلی در هر روز چهار برنامه با موضوعیت ویرایش و نشر کتاب، فروش، بازار و اقتصاد کتاب تدارک دیده‌ایم.
او افزود: تعدادی از برنامه‌ها به نکوداشت اهالی قلم اختصاص پیدا کرده است. همچنین امسال ۳۰ برنامه کتابنامه و ۲۴ کارگاه هم‌اندیشی تدارک دیده‌ایم.
دهقانی اظهار کرد: در بخش ناشران خارجی سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب نیز برنامه‌هایی تدارک دیده‌ایم که در آنها مسئولان نشر کشورهای خارجی درباره وضعیت انتشار کتاب در کشورهایشان توضیح خواهند داد. برنامه دیگر ما این بوده است که با اطلاع‌رسانی قبلی و یکسری حمایت مالی به غرفه‌های برخی از ناشران رفته‌ایم و از کتاب‌هایشان رونمایی به عمل آورده‌ایم.
او افزود:‌ محور دوم فعالیت‌های ما پاتوق اهل است که در آنجا محلی را برای حضور، استراحت و گپ و گفت بین نویسندگان اهل قلم فراهم کرده‌ایم. از جمله از نویسندگانی که در روزهای طی شده به نمایشگاه کتاب و پاتوق اهل قلم آمده‌اند نویسندگانی چون  هوشنگ مرادی کرمانی، شیوا مقانلو، پروین سلاجقه، حسن میرعابدینی، مجید قیصری، عبدالحسین آذرنگ، محمد شهسواری، غلامرضا امامی، حافظ موسوی و برخی از دیگر از اهالی قلم بوده‌اند.
مدیر کمیته‌ فعالیت‌های علمی و فرهنگی نمایشگاه کتاب درباره محور سوم فعالیت‌های این کمیته‌ توضیح داد: در این بخش سالن کارنامه نشر را در مساحت ۴۵۰ مترمربع برپا کرده‌ایم که در آن  ۲۷ هزار عنوان کتاب چاپ اول سال ۹۵ به نمایش گذاشته شده است. همچنین در حاشیه‌ این سالن نمایشگاه کوچکی از کتاب‌های قدیمی، نمایشگاهی از کتاب‌های درسی و همچنین نمایشگاهی از ۵۰ عنوان از کتاب‌های خطی که آستان قدس در اختیار ما قرار داده برپا کرده‌ایم. همچنین سالن دیگری مربوط به کاریکاتور داریم که صد کاریکاتور با موضوع کتاب در آن به نمایش گذاشته‌ایم. برگزاری نمایش‌های خیابانی و برنامه‌های موسیقی و در اختیار قرار دادن پنج غرفه به روستاهای دوستدار کتاب از دیگر فعالیت‌های ما در این بخش بوده است.
او همچنین در پاسخ به سوالی درباره موازی‌کاری سالن یاس و کارنامه نشر گفت: این مسئله را باید از دیگر مسئولان پرسید. من فلسفه جداسازی این دو سالن را نمی‌دانم. ضمن این که در سالن یاس بیش از هشت‌هزار عنوان کتاب عرضه نشده است.


منبع: ایسنا