اخبار
چهارشنبه، 17 خرداد 1396
"آکسیوم" جانشین ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌شود

"آکسیوم" جانشین ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌شود


شرکت "آکسیوم" قصد دارد قطعات اولین ایستگاه فضایی خصوصی را تا سال ۲۰۲۰ به فضا فرستاده و از آن برای کاربردهای مختلف از جمله ساخت تجهیزات در فضا استفاده کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، شرکت "آکسیوم"(Axiom) در نظر دارد از اولین ایستگاه فضایی خصوصی برای انجام آزمایش‌های مختلف، پذیرایی از فضانوردان و همچنین انجام سفرهای توریستی به فضا استفاده کند.
"امیر بلچمن"(Amir Blachman) معاون اول شرکت آکسیوم گفت: ما در نظر داریم که تا سال ۲۰۲۷ تمام قطعات را در فضا به هم متصل کرده و استفاده کامل از این ایستگاه فضایی را آغاز کنیم.
تنها ۱۶ ماه از تاسیس رسمی آکسیوم می‌گذرد اما تیم پایه‌گذار آن از مشاوران و دست‌اندرکاران "سازمان فضایی آمریکا"(ناسا) هستند و به همین دلیل روند پیشبرد برنامه‌های آنها بسیار سریع است.
قرار است ایستگاه فضایی آکسیوم در ماموریت‌های مختلف به ایستگاه فضایی بین‌المللی کمک کند و در آینده به عنوان جانشین آن به فعالیت بپردازد.
براساس برآوردهای انجام شده هزینه ارسال و راه‌اندازی این ایستگاه بین ۱.۵ تا ۱.۸ میلیارد دلار تخمین زده شده است و تا سال ۲۰۲۴ با اتصال دو بخش اصلی آن امکان میزبانی از هفت سرنشین در آن فراهم خواهد شد.
اجزای این ایستگاه به ایستگاه فضایی ارسال و در آنجا اتصال آنها به هم انجام خواهد شد و تا پایان زمان فعالیت ایستگاه به آن متصل خواهد بود.
پس از پایان ماموریت ایستگاه فضایی بین‌المللی در سال ۲۰۲۴، ایستگاه آکسیوم از آن جدا شده و آزادانه در مدار پایینی زمین به پرواز درخواهد آمد. البته ناسا در حال رایزنی برای تمدید ماموریت ایستگاه فضایی بین‌المللی تا سال ۲۰۲۸ است.
مقامات شرکت آکسیوم اعلام کرده‌اند که قصد دارند از این ایستگاه فضایی برای لوازم و تجهیزات مورد نیاز در فضا استفاده کنند و مهمترین فناوری مورد استفاده آنها در این زمینه چاپ سه‌بعدی خواهد بود.
در این راستا این شرکت با شرکت "ساخت فضا"(Made In Space) برای انعقاد قرارداد همکاری در این زمینه وارد مذاکره شده است.
شرکت "ساخت فضا" چندی پیش از یک چاپگرسه‌بعدی موسوم به "معمار فضانورد" رونمایی کرد که می‌تواند ضمن قرارگیری در مدار زمین به تولید و اتصال قطعات مورد نیاز در فضا بپردازد.
تولید ماهواره و قطعات تعمیری برای استفاده در فضا از مهمترین اهداف آکسیوم محسوب می‌شود.


منبع: ایسنا