اخبار
چهارشنبه، 01 شهریور 1396
تصویب 15 رشته تحصیلی جدید در دانشگاه جامع علمی کاربردی

تصویب 15 رشته تحصیلی جدید در دانشگاه جامع علمی کاربردی


تهران - ایرنا - معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی، از تصویب 10 رشته جدید در مقطع کارشناسی و 5 رشته در مقطع کاردانی این دانشگاه خبر داد.

 

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، جواد حاتمی روز سه شنبه در نشست خبری اظهار داشت: دانشگاه جامع علمی کاربردی، مهارت محور است و براساس فلسفه وجودی خود، مباحث تئوری نظری و مهارتی را همزمان به دانشجویان ارائه می کند.
وی با یادآوری اینکه مهلت ثبت نام برای مقطع کاردانی دانشگاه علمی کاربردی آغاز شده و شنبه هفته آینده، چهارم شهریورماه به اتمام می رسد، گفت: تاکنون 94 هزار نفر برای ثبت نام اقدام کرده اند و پیش بینی می شود 60 تا 70 درصد افرادی که معرفی به مراکز شده اند، ثبت نام نهایی کنند.
حاتمی افزود: پذیرش در این دوره ها، بدون آزمون و براساس سوابق تحصیلی صورت می گیرد و پس از غربالگری در سازمان سنجش، پذیرفته شدگان نهایی برای ثبت نام معرفی می شوند.
وی یادآور شد: برای مقطع کارشناسی ناپیوسته نیز ثبت نام از روز گذشته، 30 مردادماه از طریق سایت سازمان سنجش شروع شده و تا 5 شهریورماه ادامه خواهد داشت و احتمال تمدید درصورت استقبال خواهد بود.
حاتمی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه یکی از امتیازات نسبی دانشگاه علمی کاربردی، چابکی آن است و همچنین با توجه به نیازمندی های سازمانها و نهادهای مختلف، همه ساله برنامه های درسی جدید پیشنهاد و مصوب می شود که در همین راستا طی دو سال اخیر،30 رشته جدید در این دانشگاه ایجاد شده است.
وی از جمله رشته های جدید ایجاد شده در مقطع کارشناسی دانشگاه علمی کاربردی به مهندسی فناوری صنایع شیمیایی، مهندسی فناوری منابع طبیعی و امور اراضی، مهندسی فناوری تولید الیاف مصنوعی، کارشناسی ناپیوسته حرفه ای بازیگری، کارشناسی ناپیوسته مدیریت کسب و کار اینترنتی، کارشناسی و تامین و فروش مصولات غذایی، مدیریت امور دفتری، مدیریت آماد در کنترل امور در نیروی انتظامی، پدافند غیرعامل، مدیریت فناوری در نیروی انتظامی، مشاوره املاک و بازاریابی بیمه اشاره کرد.
معاون دانشگاه جامع علمی کاربردی با بیان اینکه گاهی کدرشته محل های تحصیلی نیز حذف می شوند، گفت : از 12 هزار کدرشته محل قبلی هم اکنون به هشت هزار و 600 کدرشته محل تحصیل رسیده ایم و مابقی تقلیل یافته است.
وی درباره وضعیت پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد علمی کاربردی نیز توضیح داد: هرچند، برای پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد، منع قانونی نداریم اما با توجه به اینکه تجربه خوبی در این حوزه نداشته ایم، فعلا قصد این کار را نداریم.
حاتمی یادآور شد: دانشجویانی که 5 سال قبل در مقطع کارشناسی ارشد علمی کاربردی، پذیرش شده اند تاکنون حدود 50 درصد آنها فارغ التحصیل شده اند و برهمین اساس احساس می کنیم فعلا نیازی برای پذیرش دانشجو در این مقطع تحصیلی نداریم.
وی ظرفیت پذیرش دوره کاردانی علمی کاربردی برای امسال را 287 هزار نفر و در سه هزار و 470 کدرشته محل مقطع کارشناسی، بیش از 181 هزار نفر
اعلام کرد.
به گفته حاتمی، برخی رشته های جدید علمی کاربردی در مقطع کاردانی با عنوان های سیستم های ارتباطی، ناوبری هوایی بالگرد، نگهداری و تعمیر بالگرد، پیشگیری انتظامی و مدیریت امور دفتری به تصویب رسیده است.
وی در ادامه با اشاره به اجرای طرح توانمندسازی فارغ التحصیلان دانشگاهی گفت: فارغ التحصیلان دانشگاه های دولتی برای ورود به بازار کار، نیازمند آماده سازی و کسب برخی توانمندی ها هستند و دانشگاه علمی کاربردی، این مزیت را دارد که با تعریف دوره های پودمانی کوتاه مدت و با بهره مندی از مدرسان خبره، این افراد را با بازار کار بیشتر آشنا کند.

منبع:
ایرنا