مقالات مشاوره تحصیلی و آموزشی
پنجشنبه، 28 اردیبهشت 1396
چگونه شبهای امتحان را بگذرانیم؟

چگونه شبهای امتحان را بگذرانیم؟

 

چگونه شب‌های امتحان را بگذرانیم؟
دقت کرده‌اید یک سری از بچه‌ها که اصلا در طول سال عین خیالشان هم نیست می‌آیند یک دفعه سر امتحان‌ها می‌ترکانند؟! ما به این دوستان عزیز که مورد لعن و نفرین ما هستند، می‌گوییم «خوش شانس». انگار که فقط دو صفحه خوانده‌اند و همه مطالب هم از همان دو صفحه آمده است. در این مقاله می‌خواهیم بررسی کنیم، چگونه می‌توانیم در ایام امتحانات خوش شانس باشیم. البته ما اسمش را شانس نمی‌گذاریم، آن را هوشمندی نامگذاری می‌کنیم. در همه جای دنیا هنر آزمون دادن یکی از فاکتورهایی است که در تلاش برای سنجش آن هستند، پس اگر سواد شخصی بیشتر از دیگری باشد، تضمین کننده موفقیت او در یک آزمون نمی‌شود.
اولین موردی که باید دقت کنید آن است که هوشمندانه عمل کنید. شب امتحان درسی که هنوز نصفی از آن باقی مانده است، تلاش نکنید که از اسرارش مطلع شده و به کنه مطالب پی‌ببرید! معمولا معلم‌ها قبل از امتحانات در جلسه آخر کلاس به مباحثی که خیلی روی آن تاکید دارند اشاره می‌کنند؛ سعی کنید سهم بیشتری از تمرکزتان را بر روی این مباحث قرار دهید.
اولویت اصلی خواندن شما، تمرینات خود کتاب است. حتی امتحاناتی که توسط معلمان طراحی می‌شود و مثل امتحانات نهایی سراسری نیستند، باید درصدی از سوالات متن کتاب را شامل شوند. در نتیجه خواندن از روی پاسخ سوالات کتاب برای آماده‌سازی امتحان آن درس کفایت نمی‌کند. تمریناتی که در طول سال برایتان سخت بوده و بار اول نتوانستید آن‌ها را حل کنید، بگذارید جلویتان و از سیر تا پیاز راه حل آن‌ها را بنویسید.
شب امتحان تا آنجا که راه دارد، شامی سبک بخورید؛ نان و پنیر و هندوانه، یا سالادی مغذی. در این حالت صبحانه را با اشتهای بیشتری میل خواهید کرد. به علاوه سعی کنید ترکیب کربوهیدرات و پروتئین را حتما سر میز صبحانه داشته باشید. ویتامین C شما را سرحال و سرزنده می‌کند، خوب است که آب پرتقال طبیعی یا میوه‌هایی از این دست را در کنار صبحانه اصلی خود میل کنید.
یکی از راه‌هایی که می‌توانید استرس را از خودتان دور کنید این است که از راه خانه تا جلسه امتحان موسیقی مورد علاقه‌تان را گوش دهید و سعی کنید مقداری پیاده‌روی داشته باشید. حتما هماهنگ کنید که نه خیلی دیر و نه خیلی زود سر جلسه حاضر شوید؛ زود رفتن هم باعث افزایش استرس می‌شود.از دوستانی که تا لحظه آخردر حال درس خواندن هستند و همیشه آیه یاس می‌خوانند دوری کنید.

تهیه و تنظیم: واحد مشاوره دفتر مرکزی مبتکران


جستجو