مقالات مشاوره تحصیلی و آموزشی
ﺳﻪشنبه، 06 مهر 1395
دغدغه های والدین دانش آموزان ورودی اول

دغدغه های والدین دانش آموزان ورودی اول

جمع شدن معلمان خوب و مشهور در برخی مدارس اولیا را دچار نگرانی می‌کند چون فقط تعداد کمی موفق به ثبت نام فرزندشان در این مدارس می‌شوند از آنجائیکه پایه اول نقش مهمی در بنیه تحصیلی دانش‌آموز دارد . معلمان پایه اول باید از تخصص‌های لازم برای تعلیم و تربیت کودکان تازه وارد مدرسه داشته باشند در غیر اینصورت تاثیر بد بر روند تحصیلی آن‌ها می‌گذارد.
وابستگی شدید فرزند و مادر یکی دیگر از دغدغه‌های والدین ورودی اول است چرا که جدا شدن از هم در فاصله‌ی زمانی طولانی شاید به روحیه‌ی دانش‌آموز لطمه وارد کند. بنابراین باید درباره‌ی نحوه‌ی آماده کردن دانش‌آموز برای ورود به محیط بزرگتر و جامعه اطلاعات لازم است. برگزاری کلاس‌های آموزشی و پاسخ دادن به سئوالات و ابهامات بوجود آمده برای والدین و آشنایی با معلمان دانش‌آموز قبل از سال تحصیلی می‌تواند تاثیرگذار باشد.
برخی از والدین تصورشان این است که با توجه به سن پایین و روحیه فرمانبری و اطاعت کودکان تدریس در پایه اول به تخصص کمتری نیاز دارد. در صورتیکه کاملا اشتباه است. باید محیط زندگی و آموزشی دانش‌آموز اولی محیطی شاد و مورد پسند دانش‌آموز باشد تا کودکان به هنگام جدایی از محیط خانواده و پاگذاشتن به محیط جمعی باعث فشارهای روانی و اضطراب ناشی از جدایی از والدین نباشد.
ضرورت تماس مستمر والدین با مدرسه که اولیا به جای دخالت مستقیم در مورد تحصیل کودکان باید فعالیت آموزشی کودکان را با برقراری ارتباط مستمر با معلمان هماهنگ کنند پایه اول سرنوشت ساز هستش، بنابراین تخصص، دقت نظر، آگاهی و مشارکت خاص بین والدین و معلمان باید باشد . والدین بدانند باید اصل تفاوت‌های فردی را بپذیرند و انتظار نداشته باشند که کودکان به یک میزان در امور درسی پیشرفت داشته باشند .
بنابراین با شناسایی استعداد کودکان، حتی اگر استعدادشان در حد بالایی نباشد، احساس ارزشمندی و اطمینان خاطر در آنها ایجاد می‌شود . فعالیت‌های مورد انتظار از کودکان باید طوری برنامه‌ریزی شود که به فراخور استعدادهای خود موفقیت‌هایی را کسب کنند.
تدریس صرفا وسیله‌ای برای انتقال دانش به دانش‌آموزان نیست بلکه منظور آماده کردن شرایط مناسب است که بتوانند به یادگیری و روش درست آموختن را یاد بگیرند.
بنابراین برای پیشرفت تحصیلی کودکان باید حس اعتماد به نفس در کودکان تقویت شود و قدرت تحمل آن‌ها در رویارویی با ناکامی‌های احتمالی افزایش یابد .

واحد مشاوره مبتکران


جستجو