مقالات مشاوره تحصیلی و آموزشی
یکشنبه، 10 شهریور 1392
اگر از نتیجه آزمون اول راضی نیستید

اگر از نتیجه آزمون اول راضی نیستید

آزمون اول برگزار شد و مباحثی که در مهرماه به شما تدریس شده بود مورد سنجش قرار گرفت اگر در کل از نتیجه آزمون راضی نیستید و یا در درس خاصی نتیجه مطلوبی نگرفتید به نکات زیر توجه کنید:
1 – به صفحه دوم کارنامه مراجعه کنید.
در صفحه دوم کارنامه سرفصل تک تک سؤالات مشخص شده و عملکرد شما در هر سؤال نیز قید شده است. اگر شماره سؤال تیره رنگ شده یعنی شما در این مبحث موفق نبوده‌اید یک لیست از سرفصل‌هائی که در آن موفق نبوده‌اید تهیه کنید و برای مطالعه آن وقت بگذارید پس از هر سرفصل 10 تا 20 پرسش چهارگزینه‌ای حل کنید.
2 – یک کتاب کمک آموزشی مناسب با سطح علمی­تان تهیه کنید.
از سال دوم دبیرستان استفاده از کتاب‌­های کمک آموزشی تأثیر زیادی در موفقیت تحصیلی دانش‌آموزان می­‌گذارد سعی کنید پس از مطالعه دقیق درس آزمون و حل سؤالات آن برای تسلط بیشتر و افزایش مهارت حل مسئله از یک کتاب کمک آموزشی استفاده کنید.
3 – با روش " تست زنی با 3 علامت " آشنا شده و با این روش تمرین کنید.
هنگام حل تست­‌ها اگر به سؤال ساده‌­ای رسیدید که مطمئن هستید می‌­توانید آنرا حل کنید در کنار آن علامت تیک بگذارید و آنرا حل کرده و به پاسخ برگ وارد کنید.
4-اگر به سؤالی برخوردید که مطمئن نبودید می‌­توانید آن را حل کنید، اما احساس می‌کردید اگر روی آن وقت بگذارید سؤال حل خواهد شد؛ کنار آن علامت تیک بگذارید و آنرا رها کنید. از آن لحظه به بعد ذهنتان روی آن سؤال کار می­‌کند و وقتی دوباره به سراغ آن سؤال بردید احتمال حل آن بیشتر خواهد شد.
- اگر به سؤال دشواری رسیدید که احتمال حل آن کم بود در کنارش علامت ضربدر بگذارید آن را رها کنید.
- دو سوم مدت زمان آزمون را برای خواندن همه سؤالات و علامت زدن آن‌ها قرار دهید و پس از آن به سراغ سؤالاتی بروید که علامت تیک در کنار آن هست. طبق تحقیقات احتمال حل آن سؤال نسبت به قبل حداقل 30 درصد افزایش می­یابد. سعی کنید روی سؤالاتی که حل کرده‌­اید وقت نگذارید. وسواس شدن اغلب جواب صحیح شما را نادرست می­‌کند.اگر همه سؤالاتی که علامت ضربدر دارند را حل کردید و هنوز زمان داشتید به سراغ سؤالات ضربدر دار بروید. گاهی هم بهتر است به سراغ درسی بروید که ضریب بالاتری دارد یا آنکه در زمان حل سؤال آن درس، زمان کافی نداشتید.
4 – عادت کنید که سؤالات مشکوک را رها کنید.
تجربه نشان می­‌دهد وقتی بین دو گزینه شک می­‌کنید و یکی را به صورت شانسی انتخاب می­‌کنید اغلب نتیجه نادرست خواهد بود. خصوصا در دروس ادبیات، عربی و ریاضی به هیچ وجه ریسک نکنید و حتی اگر بین دو گزینه مشکوک هستنید آنرا رها کنید.
 5 – آزمون دو فرصت جبران است، آنرا جدی بگیرید.
همانطور که می­دانید کلیه مطالبی که در آزمون 1 مورد سنجش قرار گرفت در آزمون 2 نیز مطرح می­‌شوند سعی کنید ایراداتی که از صفحه 2 کارنامه استخراج کرده‌­اید را در آزمون 2 رفع کنید. اگر ضریب رشد شما در هر درس بزرگتر از 5 شود یعنی برای آزمون 2 به اندازه کافی پیشرفت کرده‌­اید ضریب رشد را با رابطه زیر بدست آورید:

ضریب رشد = ( نمره خام شما در آزمون فعلی / نمره خام شما در آزمون 1) – 1 * 100

 امیدواریم در آزمون 2 ضعف‌های آزمون 1 را برطرف کرده و نهایت استفاده را از آزمون ببرید در ضمن یادتان باشد تحلیل آزمون گاهی از خود آزمون مهم‌­تر است پس تحلیل آزمون را جدی بگیرید.

مهندس امین نایبی ، مشاور مبتکران


جستجو