مقالات مشاوره تحصیلی و آموزشی
ﺳﻪشنبه، 01 مهر 1393
شیوه مطالعه درس ریاضی

شیوه مطالعه درس ریاضی

 

ریاضی دوره متوسطه1 از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا پایه ریاضی دوره دبیرستان به حساب می‌آید؛ پس اگر سعی کنید مطالب آن را خوب بفهمید در فهم مطالب ریاضی دوره متوسطه 2 هم مشکلی نخواهید داشت. درس ریاضی درسی فهمیدنی است که نیاز به تکرار و تمرین بسیار دارد و هرکس با توجه به نحوه یادگیری خود لازم است که وقت کافی برای یادگیری این درس اختصاص دهد، پس در گام نخست شناخت خود در یادگیری این درس و زمان مورد نیاز برای اختصاص دادن به آن است. بعد از این شناخت رعایت نکات کاربردی زیر در تکمیل یادگیری به شما کمک می‌کند:

• سر کلاس خوب گوش کنید تا مطالب را همان جا یاد بگیرید، در غیر این صورت متوجه نخواهید شد و برای حل تمرین‌های آن فصل با مشکل مواجه می‌شوید.

• درس یادگرفته شده را در بعد از ظهر همان روز مطالعه کنید و حداقل یک تمرین از مباحث یاد گرفته شده انجام دهید.

• در هنگام مطالعه نکات مبهم و سوال‌های خود را یادداشت کنید تا مجدد سر کلاس از دبیر خود بپرسید.

• تا می‌توانید تمرین حل کنید. یادتان باشد نکات فقط زمانی در ذهن شما باقی می‌ماند که آن را با حل تمرین برای خود تثبیت کنید.

• برای انجام تمرین بیشتر می‌توانید از کتاب‌های کار و درس آزمون مبتکران استفاده کنید، در این کتاب از هر فصل کتاب تعداد زیادی تمرین وجود دارد که با حل آن‌ها مطالب را به خوبی درک می‌کنید و دیگر هیچگاه آن را فراموش نخواهید کرد.

• به هیچ وجه از کتاب‌هایی که حل تمرین‌های کتاب را دارد (حل المسائل) استفاده نکنید. این کتاب‌ها بزرگ‌ترین ضربه را به پایه ریاضی شما وارد می‌کند.

• ابتدا از تمرین‌های ساده و آسان شروع کنید اگر توانستید آن‌ها را حل کنید به سراغ تمرین‌های متوسط بروید، بعد از حل کردن آن‌ها می‌توانید میزان یادگیری خود را با تمرین‌های دشوارتر امتحان کنید.

• در هنگام حل سوال تمام بخش‌های جواب تشریحی را بنویسید و تا حد ممکن از انجام دادن عملیات‌ها به صورت ذهنی خودداری کنید چون اغلب اشتباه‌ها در قسمت‌هایی از حل اتفاق می‌افتد که فکرش را هم نمی‌کنید، پس همه چیز را بنویسید.

• ممکن است وقتی یک مساله را حل می‌کنید و سراغ مساله بعدی می‌روید چون دو مساله با هم شباهت دارند، دومی را حل نکنید این کار هم اشتباه است حتی اگر احساس کردید دو مساله با هم شباهت زیادی دارند باز هم آن را حل کنید. اغلب در هنگام حل متوجه می‌شوید که تفاوت‌هایی بین آن‌ها وجود دارد و نکته جدیدی را یاد گرفته‌اید و خیلی اوقات هدف از طرح دو سوال شبیه به هم به دلیل سپردن  نکته‌های مهم است.

• در بخش هندسه و مثلثات کشیدن شکل مناسب برای مسئله‌ها طبیعی‌ترین روشی است که به کمک‌تان می‌آید.  این کار به فهم بهتر مساله و پیدا کردن راه حل آن کمک می‌کند . ممکن است شما برای بعضی از مساله‌ها شکلی نکشید اما شکل در ذهن‌تان نقش می‌بندد و شما به کمک این طرح ذهنی مساله را حل می‌کنید (تجسم در محیط اطرافتان) مانند بخش حجم . گاهی هم مساله با کشیدن شکل به طور کامل حل می‌شود و به نوشتن عملیات ریاضی نیازی نیست مانند بخش مجموعه.

• پاسخ‌های خودتان را با جواب‌های درست  مقایسه کنید و سعی کنید بفهمید که در چه مرحله‌ای اشتباه کرده‌اید و علت آن چه چیزی بوده است، شاید نیاز باشد به درس‌های قبلی برگردید و آن‌ها را دوباره مطالعه کنید.

• درس‌های ریاضی مثل دانه‌های زنجیر به یکدیگر متصل هستند، اگر یک موضوع را خوب یاد نگیرید در یادگیری موضوعات بعدی دچار مشکل خواهید شد. بعنوان مثال اگر ضرب را خوب نیاموخته باشید در یادگیری تقسیم نیز دچار مشکل خواهید شد.


سمیه عباسی - مشاور مبتکران

 

جستجو