شماره: 21675
1395/10/12
شناسایی 30 هزار محصل دیرآموز در کشور
شناسایی 30 هزار محصل دیرآموز در کشور


تهران-ایرنا- رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: حدود 1800دانش آموز اوتیستیک امسال در بیش از 25مدرسه کشور تحصیل می کنند و حدود 30 هزار دانش آموز دیرآموز نیز شناسایی شده اند.

به گزارش ایرنا، بیماری «اوتیسم»، (درخودمانده)، به اختلالات عصبی شناختی گفته می شود که ضمن ایجاد طیف گسترده ای از مشکلات و ناهنجاری های مختلف، مبتلایان را از روابط اجتماعی دور ساخته و تخیل، تفکر و تکلم آنان را دچار اختلال می کند.
این بیماری از بدو تولد همراه کودک است و در سه سال اول زندگی و رشد او بروز می کند.
ارتباطات غیرطبیعی کلامی؛ تکرار کلمات، انجام حرکات و فعالیت های کلیشه ای و تکراری، عدم تمرکز، ناتوانی در ایجاد ارتباط و تعامل اجتماعی، ناسازگاری با افراد غریبه و ناتوانی در دوست یابی از جمله ویژگی های کودکان اوتیستیک است.
همچنین آلودگی هوا، وجود سرب و جیوه در هوای آلوده از عوامل تشدید کننده بیماری اوتیسم است.
مجید قدمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به وجود مدارس خاص اوتیسم در شهرهای بزرگ کشور، افزود: برخی از دانش آموزان اوتیستیک در این مدارس تحصیل می کنند اما در اکثر شهرها، این دانش آموزان در کنار دانش آموزان عادی تحصیل می کنند.
وی درباره استفاده از ابزارهای جدید تشخیصی برای شناسایی طیف دانش آموزان اوتیستیک، اظهار کرد: متاسفانه سال گذشته ابزارهای تشخیصی برای شناسایی دانش آموزان اوتیستیک کارایی لازم را نداشته و بعضا برای شناسایی این دانش آموزان خطا صورت گرفت و دانش آموزانی که آمادگی تحصیل نداشته و عمدتا در حوزه بهزیستی قرار می گرفتند، در مدارس حضور پیدا کرده و برای معلمان، مشکلاتی را ایجاد کردند.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: با استفاده از ابزارهای جدید تشخیصی، دانش آموزان اوتیستیک دقیق تر شناسایی می شوند.
قدمی درباره امکانات سازمان آموزش و پرورش استثنایی برای دانش آموزان اوتیستیک در سال جاری اظهار کرد: تلاش کردیم که امکانات لازم را برای انتقال دانش روز به معلمان همه گروه های دانش آموزی با نیازهای ویژه فراهم کنیم اما در این برنامه ریزی ها، آموزش مربیان و معلمان 2 گروه از دانش آموزان؛ طیف اوتیستیک و چند معلولیتی در اولویت هستند.
وی با اشاره به تولید محتوای آموزشی ویژه دانش آموزان اوتیستیک افزود: براین اساس کارگاه های آموزشی با هدف ارائه آخرین اطلاعات و آموزش مربیان و راهنمایی والدین دانش آموزان اوتیستیک برگزار می شود.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: باتوجه به طیف دانش آموزان اوتیستیک، سهمیه ای برای آموزش مربیان هر استان پیش بینی کردیم که این دوره های آموزشی با همکاری متخصصان و اساتید دانشگاه برگزار می شود.
*شناسایی حدود 30 هزار دانش آموز دیرآموز
قدمی درباره تعداد دانش آموزان مرزی(دیرآموز) گفت: امسال در طرح سنجش بدو ورود به دبستان، حدود 30هزار دانش آموز دیرآموز شناسایی شدند.
دانش آموزان مرزی(دیرآموز) دارای بهره هوشی بین 71تا 85 بوده و با مشکلاتی از جمله مشکل توجه و تمرکز، عدم توانایی تعمیم یک آموخته جدید به موارد و موقعیت‌های مشابه، مشکلات گفتار و زبان، بیماری جسمانی، تب شدید، تشنج و سوء تغذیه و عدم اعتماد به نفس و احساس عدم خودارزشمندی مواجه هستند.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تولید راهنمای آموزشی برای معلمان دانش آموزان عادی با هدف شناخت چگونگی آموزش و برخورد با دانش آموزان دیرآموز افزود: در این راهنما، تفاوت فرایند یادگیری دانش آموزان دیرآموز با دانش آموزان عادی و نقش معلم در یادگیری دانش آموزان دیرآموز مطرح شده است.
وی اظهار کرد: به دلیل توزیع پراکنده دانش آموزان دیرآموز در سطح مدارس و محدودیت ارائه آموزش های لازم به حدود 400هزار معلم، لوح های فشرده آموزشی درباره نحوه آموزش به دانش آموزان دیرآموز تولید و توزیع شده و در اختیار معلمان قرار گرفته که این مربیان در صورت نیاز می توانند با مراجعه به این لوح فشرده پاسخ سوالاتشان را دریافت کنند.
*برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با کانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.


منبع: ایرنا

حق انتشار محفوظ است ©