اخبار
شنبه، 24 مهر 1400
نقش برخی مواد شیمیایی در مرگ زودرس

نقش برخی مواد شیمیایی در مرگ زودرس


نتایج مطالعه اخیر محققان موسسه سلامت "لانگون" نیویورک نشان می‌دهد مواد شیمیایی مضر موجود در ظروف غذای پلاستیکی، لوازم آرایشی بهداشتی و اسباب بازی‌های کودکان سالانه به مرگ زودرس بیش از 100 هزار نفر منجر می‌شود.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، یافته‌های محققان آمریکایی حاکی از آن است که در آمریکا سالانه ۱۰۰ هزار فرد ۵۵ تا ۶۴ ساله به دلیل قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی موجود در این مواد جان خود را از دست می‌دهند. محققان با مطالعه پنج هزار آمریکایی، فتالات(phthalates) را عامل مرگ زودرس ۱۰۷ هزار فرد دانستند.
نتایج این مطالعه جدید نشان می‌دهد قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی موجود در ظروف پلاستیکی ، لوازم بهداشتی و اسباب بازی‌های کودکان ممکن است سالانه به مرگ بیش از صد هزار نفر منجر شود. محققان بر این باورند که فتالات می‌تواند سالانه سبب مرگ زودرس ۱۰۷ هزار فرد بین ۵۵ تا ۶۵ ساله در ایالات متحده شود.
طی دهه گذشته محققان در برخی مطالعات از ارتباط فتالات با ناباروری، چاقی و اختلال در رشد خبر داده‌اند. به همین دلیل استفاده از آنها در برخی از کشورها محدود شده است.
دکتر "لئوناردو تراساند"(Leonardo Trasande) نویسنده ارشد این مطالعه گفت: یافته‌های این مطالعه دنبال کردن روند کاهش یا حذف استفاده از پلاستیک را تقویت می‌کند. تحقیقات بیشتری برای ارائه شواهد قطعی مبنی بر این که این مواد شیمیایی باعث مرگ زودرس می‌شوند نیاز است.
از فتالات برای دوام بیشتر پلاستیک‌ها استفاده می‌شود و در موارد مختلف مانند کف‌سازی، مواد پلاستیکی و تجهیزات باغبانی یافت می‌شود. افراد نیز از طریق خوردن و نوشیدنی مواد غذایی که در ظروف پلاستکی هستند و یا از طریق استنشاق آنها در معرض این موارد قرار می‌گیرند. کودکان خردسال همچنین ممکن است با لمس بسیاری از اشیا و سپس گذاشتن دستان خود در دهان در معرض این مواد شیمیایی خطرناک قرار گیرند. هنگامی که این مواد شیمیایی مصرف شوند، تجزیه شده و از طریق ادرار از بدن خارج می‌شوند و این گونه است که می‌توان آنها را تشخیص داد.
گزارش‌ها حاکی از آن است که زنان به دلیل استفاده از محصولات آرایشی بیشتر در معرض این مواد قرار می‌گیرند. به گفته محققان افراد می‌توانند با اجتناب از قرار گرفتن در معرض پلاستیک و یا اجتناب از استفاده از ظروف پلاستکی تا حدی از خود محافظت کنند.
محققان می‌گویند، افراد تا جایی که ممکن است باید از گرم کردن ظروف پلاستیکی  و قرار دادن آنها در مایکروویو اجتناب کنند، زیرا این عمل باعث می‌شود مواد شیمیایی مضر موجود در پلاستیک راحت‌تر تجزیه شود. همچنین می‌توان با استفاده از لوازم آرایشی بهداشتی بدون بو، استفاده از ظروف غیرپلاستیکی برای نگهداری غذا و شستن منظم دست‌ها برای از بین بردن مواد شیمیایی از عوارض این مواد کاست.

منبع:
 ایسنا