شماره: 32786
1398/09/24
ایجاد سطح خود تمیز شونده مقاوم در برابر ابر ویروس‌ها
ایجاد سطح خود تمیز شونده مقاوم در برابر ابر ویروس‌ها





محققان ایرانی دانشگاه "مک مستر"(McMaster) کانادا موفق به ایجاد یک سطح خود تمیز کننده شدند که می‌تواند تمام اشکال باکتری‌ها را دفع کند و از انتقال و انتشار میکروب‌های بیماری‌زا جلوگیری می‌کند.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، دو تن از محققان ایرانی دانشگاه "مک‌مستر" با همراهی یک گروه تحقیقاتی، یک سطح پلاستیکی ساخته‌اند که خود را تمیز نگه‌ می‌دارد و یک پوشش شفاف است که می‌تواند در موارد گوناگون به خصوص در بیمارستان‌ها و آشپزخانه‌ها مورد استفاده قرار گیرد.
این سطح صاف می‌تواند در اطراف هر سطحی که کانونی برای باکتری‌هاست، قرار بگیرد که از میان آنها می‌توان به دستگیره در و یا نرده‌ها اشاره کرد.
بسته‌بندی مواد غذایی هم از دیگر موارد استفاده برای این اختراع است که می‌تواند از انتقال تصادفی باکتری‌هایی از قبیل "اشیرشیا کلی"(E. coli)، سالمونلا و لیستریا به غذا جلوگیری کند.
این سطح که خود را تمیز می‌کند توسط "توحید دیدار" و"لیلا سلیمانی" محققان ایرانی دانشگاه "مک‌مستر" کانادا به همراه همراهانشان ساخته شده است.
سطح این پوشش، دارای بافتی با چین وچروک‌های میکروسکوپی است که به جلوگیری از چسبیدن هر گونه مولکول خارجی به آن کمک می‌کند.
زمانی‌ که مایعاتی مانند آب یا خون روی سطح مواد می‌ریزد، به سادگی حرکت می‌کنند. مانند قطرات باران روی یک ژاکت ضد آب.
در مقیاس کوچک‌تر، همین اتفاق برای باکتری‌ها نیز می‌افتد. این به این معناست که سطوحی که با دست در تماس هستند، می‌توانند با استفاده از این ابداع نوین با تجمع زیاد باکتری‌ها مقابله کنند.
مهندس لیلا سلیمانی اظهار کرد، این ماده می‌تواند روی هر چیزی اعمال شود. علاوه بر این‌ها، تیم تحقیقاتی پروژه برای تقویت خاصیت دفع این سطح از یک ماده شیمیایی استفاده کردند که منجر به تکمیل فرآیند محافظتی این سطح شد و تبدیل شدن آن به یک سطح منعطف، با دوام، کاربردی، آسان و ارزان را تسهیل کرد.
برای آزمایش این اختراع، محققان دو باکتری بسیار مقاوم و خطرناک را روی آن امتحان کردند.
یکی از این باکتری‌ها "استافیلوکوک اورئوس(طلایی) مقاوم به متی سیلین"(MRSA) بود که آنتی‌بیوتیک‌های معمولی در برابر آن بی‌اثر هستند.
باکتری دیگر هم "سودومونا" بود که بسیار خطرناک است و منجر به عفونت ریه‌ای می‌شود.
پروفسور دیدار هم گفت: می‌توانیم در آینده شاهد این باشیم که این فناوری در انواع محیط‌های صنعتی و خانگی مورد استفاده قرار گیرد.
در حال حاضر تیم تحقیقاتی پروژه به دنبال تجاری‌سازی کار خود هستند.
یافته‌های این پروژه در مجله "ACS Nano" انتشار یافت.



منبع:
ایسنا


حق انتشار محفوظ است ©