شماره: 36203
1400/05/06
توسعه یک فناوری برای اندازه‌گیری دمای بدن با تلفن همراه
توسعه یک فناوری برای اندازه‌گیری دمای بدن با تلفن همراه


حسگرهای تصویربرداری حرارتی که با استفاده از نور مادون قرمز دمای بدن انسان‌ها و سایر اجسام را اندازه‌گیری می‌کنند، به تازگی برای بررسی دمای بدن افراد در همه‌گیری کووید-۱۹ بدون لمس، بسیار مورد استفاده قرار گرفته‌اند. تحت چنین شرایطی صنعت تلفن‌های هوشمند نیز به دنبال افزودن این حسگرها به تلفن‌های هوشمند برای اندازه‌گیری دمای بدن هستند.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌اکسپلور، ‌ گروهی از محققان به رهبری دکتر "وان جون چوی"(Won Jun Choi) در مرکز مواد و تجهیزات الکترونیکی در موسسه علوم و فناوری کره جنوبی، حسگر تصویربرداری حرارتی ساخته‌اند که بر محدودیت هزینه‌ای و دمایی حسگرهای پیشین غلبه می‌کند. حسگر ساخته شده توسط آن‌ها می‌تواند در دمایی تا ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد بدون نیاز به خنک کننده کار کند و انتظار می‌رود هزینه ساخت آن کمتر باشد، بنابراین می‌تواند در تلفن‌های هوشمند و خودروهای خودکار برای رانندگی امن‌تر مورد استفاده قرار بگیرد.
حسگرها برای اینکه بتوانند درون تلفن‌های همراه و خودروها کار کنند باید قادر به تحمل دمای ۸۵ تا ۱۲۵ درجه سانتی‌گراد باشند. حسگرهای معمولی برای تحمل چنین دماهایی نیازمند یک دستگاه خنک کننده هستند. این درحالی است که دستگاه‌های خنک کننده‌ی مناسب قیمتی بیش از دو میلیون وون کره دارند و حتی با کمک این دستگاه‌ها نیز حسگر قادر به تحمل دمای بیش از ۸۵ درجه سانتیگراد نخواهد بود.
گروه تحقیقاتی مشترک از موسسه علوم و فناوری کره و دانشگاه "Sungkyunkwan"  با استفاده از فیلم وانادیوم دی‌اکسید دستگاهی تولید کرده‌اند که در دمای ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد پایدار باقی می‌ماند. این دستگاه نور مادون قرمز ساطع شده از گرما را تشخیص می‌دهد و به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌کند. با کمک این دستگاه دیگر نیازی به دستگاه خنک کننده نیست و این به معنای کاهش بیش از ۱۰ درصد از هزینه‌ها و کاهش مصرف میزان زیادی از انرژی است.
این دستگاه در دمای ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد قادر به جمع‌آوری سیگنال‌هایی مشابه دمای اتاق بود و می‌توانست با دقت سه برابری نور مادون قرمز را جمع‌آوری و به سیگنال الکتریکی تبدیل کند. زمان پاسخ این دستگاه در حدود سه میلی‌ثانیه بود که سه تا چهار برابر سریع‌تر از حسگرهای معمولی است و می‌تواند درون تلفن‌های همراه و سیستم خودکار خودروها مورد استفاده قرار بگیرد.

منبع:
 ایسنا


حق انتشار محفوظ است ©