شماره: 2673
1392/06/10
روش تست‌زنی قبل و حین امتحان
روش تست‌زنی قبل و حین امتحان

 روش تست‌زنی قبل و حین امتحان

دانش‌آموزان عزیز همان طور که می‌دانید یکی از دلایل ضعف در سنجش چهارگزینه‌ای، کمبود وقت و سردرگمی استفاده از نکات در حل سؤالات تستی می‌باشد. به همین دلیل است که برخی از دانش‌آموزان با وجود معدل‌های بالا در امتحان تشریحی نتایج ضعیفی در امتحانات تستی می‌گیرند. به همین منظور یکی از راه حل‌های رفع مشکل این قبیل دانش‌آموزان فراگیری روش صحیح تست‌زنی می‌باشد.
روش تست‌زنی به دو مرحله قبل و حین آزمون تقسیم شده که به صورت تخصصی به آن پرداخته شده است:
مرحله اول: آمادگی برای آزمون ( تست‌زنی قبل از آزمون )
در این مرحله روش تست‌های عمومی و اختصاصی به صورت جداگانه توضیح داده می‌شود.
الف) دروس عمومی:
در این مورد باید بدانید که زدن تست‌های عمومی اهمیت بیشتری از تست‌های دروس اختصاصی دارد به این دلیل که احتمال تکرار این تست‌ها در آزمون بیشتر است ولی دامنه تألیف تست‌های تخصصی بیشتر است. حال بهترین روش برای تمرین تست‌های عمومی که ابتدا مطالب مد نظر را فرا گرفته و در بازه زمانی 3 الی 4 روز ( زمانی که احساس کنید مطالب را فراموش کرده‌اید) شروع به زدن تست‌های مطلب مد نظر کنید به دلیل این که یادگیری کاذب با زدن تست و بررسی آن خودش را نشان می‌دهد به همین دلیل می‌گویند که زدن تست عمومی سریعاً بعد از مطالعه مطلب تأثیر منفی روی دانش‌آموز و یادگیری دارد.
ب) روش تخصصی:
در این مرحله باید فشار کار در بازه‌های زمانی مختلف تقسیم کرد تا از خستگی جلوگیری کند که این را به 3 مرحله در زمان‌های مختلف انجام دهید:
مرحله اول ( آموزش ):
در این مرحله مطلب مد نظر را از روی منابع آموزشی ( کتاب، جزوه، درس آزمون، کتاب آموزشی و ... ) خوانده و همراه با خواندن کار خلاصه‌نویسی را انجام دهید و تقریباٌ 10-5 تست را برای آشنایی با سؤالات تستی حل کنید.
مرحله دوم ( تقویت قدرت یادگیری ):
 زمان اجرای این مرحله 10-7 روز بعد از مرحله اول است که ابتدا خلاصه‌های نوشته شده مرحله اول مطالعه و سپس به سراغ تست‌های موضوعی و طبقه‌بندی شده بروید، تعداد تست‌ها 40-30 تست و بدون زمان در دسته‌های10 تایی انتخاب و بعد از هر 10 تا کار بررسی و ارزیابی جواب صورت پذیرد.
مرحله سوم ( افزایش سرعت عمل ):
این مرحله در هفته آخر نزدیک به آزمون انجام گیرد، که ابتدا باید خلاصه‌های مرحله اول مطالعه و سپس به همان تعداد که در آزمون مطرح تست انتخاب و زمان استاندارد را در نظر بگیرید و در شرایط کاملاً آزمونی انجام گیرد.
* لازم به ذکر است که اگر دچار ضعف در هر کدام از مراحل شدید نشان دهنده خوب اجرا نکردن مراحل قبل است که مجدداً باید تکرار شود .
مرحله دوم: آمادگی لازم حین آزمون
در این مرحله باید از روش  تیک  و دو تا تیک استفاده کرد که به این گروه در جلسه آزمون انجام دهید:
از همان سؤال اول شروع به حل تست‌ها کرده و تست‌هایی که بلدید و زمان‌گیر نیست حل کنید ممکن است به تست‌هایی که بلدید و زمان‌گیر است یک تیک  و تست‌هایی که بلد نیستید دو تا تیک بزنید. وقتی به انتخاب سؤالات رسیدید با چک کردن زمان متوجه باقی ماندن زمان می‌شوید که در این هنگام شروع به زدن تست‌هایی که علامت تیک زدید را در دستور کارتان قرار دهید. لازم به ذکر است که توانایی در اجرای این مرحله فقط با تکرار و تمرین در منزل و در مرحله سوم ( افزایش سرعت عمل ) صورت می‌گیرد.

حق انتشار محفوظ است ©