به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگی ایرنا از خانه کتاب، دبیرخانه جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران از پدیدآورندگان، مترجمان، مصححان و ناشران دعوت می کند با ثبتنام در تارنمای اینترنتی www.ketabsal.ir کتاب یا کتاب های پیشنهادی خود را تا پایان شهریور ماه به دبیرخانه این جایزه معرفی کنند.
بر اساس این گزارش، آثار ارسالی باید برای نخستین بار در سال 1395 منتشر شده باشند و جزو کتابهای کمک درسی و افست نباشد.
علاوه بر این، کتاب باید دارای برگه اعلام وصول باشد، تنها آثاری در این جایزه مورد داوری و ارزیابی قرار میگیرند که پدیدآورنده یا ناشر کتاب، کاربرگ ثبت نام را در تارنمای جایزه تکمیل و به همراه دو نسخه از کتاب ارسال کند.
همچنین، ارسال لوح فشرده متن اصلی آثار ترجمه شده الزامی است و آثار دریافت شده بازگردانده نخواهد شد.
کتاب های داستان بزرگسال، تاریخ و نقد ادبی(تالیف)، مستندنگاری، شعر بزرگسال و کودک و نوجوان به دلیل هم پوشانی با جایزه جلال آل احمد و جایزه شعر فجر در کتاب سال بررسی نمی شوند.
جایزه کتاب سال با هدف حمایت و تشویق مولفان، مترجمان، مصححان و ناشران و حفظ استقلال و هویت فرهنگی هر ساله در بهمن ماه برگزار میشود.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به سایتwww.ketabsal.ir مراجعه
یا با شماره تلفن 66966219 تماس بگیرند.
** کتاب «شرح مثنوی معنوی» نقد می شود
نقد و بررسی کتاب «شرح مثنوی معنوی؛ با نگاهی تطبیقی به مبانی عرفان نظری» روز دوشنبه 20 شهریور ساعت 17 در سرای اهل قلم خانه کتاب با حضور غلامعلی حداد عادل، غلامرضا انصاری و ناهید عبقری برگزار می شود.
«شرح مثنوی معنوی» نوشته ناهید عبقری، نویسنده و مولویپژوه با نگاهی تطبیقی به مبانی عرفان نظری در ۶ دفتر از سوی انتشارات بانگ نی منتشر شده است.
این پژوهش که در ابتدا ۶ هزار صفحه بوده و بنا به دلایل متعدد به حدود چهار هزار صفحه تقلیل داده شد، حاصل ۳۰ سال مطالعه، تفکر و نگارش در موضوعات عرفانی به خصوص مثنوی، دیوان کبیر و دیگر آثار مرتبط با مولانا و برخی آثار برجسته محیالدین ابن عربی است.
رویکرد این پژوهش بزرگ که مجموعهای ۶ جلدی با عنوان «شرح مثنوی معنوی با نگاهی تطبیقی به مفاهیم عرفان نظری» است، تحقیق محوری با ارجاع به آثار برجا مانده در ارتباط با مولانا از جمله «مکتوبات»، «مجالس سبعه»، «غزلیات»، «مناقب العارفین» و «فیهمافیه» است و چون در سازوکار این شرح تحقیقی، عرفان عملی، با نگاهی تطبیقی به مفاهیم عرفان نظری بررسی میشود از این رو تحقیق در برخی از آثار ابن عربی از جمله «فتوحات مکیه» نیز از عمده بخشهای این شرح بوده است.
منبع: ایرنا