خانه
پرسش های متداول
تماس با ما
Toggle navigation
خانه
آشنایی
درباره شرکت مبتکران
رزومه شرکت مبتکران در یک نگاه
درباره مدیرعامل
افتخارات
پرسش های متداول
تماس با ما
About us
فروشگاه
مویدو
میچکا
بسته آموزشی
ثبت نام آزمون
معرفی خدمات آموزشی
آزمون های تشریحی
آزمون های دوره ای
آزمون تفکیکی
خدمات مشاوره
آزمون های تیزهوشان
آزمون های توصیفی
نمایندگی ها
نمایندگی های فروش و پخش کتاب
نمایندگی های آزمون
سفارش کتاب از مدارس
جذب نمایندگی آزمون
تور های آموزشی
تماس با واحد ارتباط با مدارس
تماس با واحد نمایندگی ها
پنل ارسال پیامک نمایندگی ها
پرتال آزمون
ثبت نام آزمون
فرصتهای شغلی
جستجو
اخبار
پنجشنبه، 23 شهریور 1396
[ARTICLELINKWITHOUTTITLE]
جواب منفی بدون مشکل
ارائه جواب منفی در قالبهای مثبت، نه تنها مخرب نیست بلكه میتواند بیانگر نقاط مثبت اخلاقی و استعدادهای آشكار و نهان باشد. این مهارت در آموزههای سیره نبوی متبلور است
در قبال سوالی كه دارای جواب منفی است راحترین پاسخگویی، گفتن كلمه دو حرفی «نه» است. حتّا زحمت جواب «آری» و «بلی» از جواب منفی به دلیل سه حرفی بودن آنها، بیشتر است. ولی آیا جنبه تخریبی جواب منفی هم سنگ با وجه سازنده جواب مثبت است. من قصد ندارم در مقوله شجاعت «نه» گفتن به بحث بپردازم، نه، كه خود مسئله مهمی است و مجال دیگری را میطلبد. در این زمان قصد دارم مهارتی مهم را بیان كنم كه در بسیاری از مواقع میتواند ما را از مخمصه جواب منفی خارج كرده و ضمن مخالفتتان با خواسته شخص مقابل، پیروزمندانه از میدان خارج گرداند.
تاثیر جواب منفی و بطور مستقیم
فرض كنیم كه نوجوانی از ناحیه پا دچار نقصان است و به راحتی قادر به راه رفتن و دویدن نمیباشد. و از طرفی همان نوجوان علاقهای وافر به دویدن دارد و در آرزوی قهرمانی، حاضر است كه در هر مسابقهای شركت كند. حال در فرصتی كه برای مسابقهای پیش آمده است خود را آماده مبارزه كرده و سوال مینماید كه «آیا سرعت من در دویدن خوب است؟ و میتوانم در مسابقه مدرسه برنده شوم؟ آیا میتوانم جایزه اول را به دست آورم و در سكوی قهرمانی بایستم؟». جواب وی كاملا روشن است و همه میتوانند جواب مشخص را به او بدهند؛ جوابهایی همانند «معلوم است كه نمیتوانی مسابقه بدهی» و یا «آدمی كه پایش ناقص است كه نمیتواند در مسابقه موفق بشود» و یا «خودت باورت میشود كه بتوانی مسابقه بدهی» و دهها جواب مشابه كه هر یك برای ترور شخصیت به تنهایی كافی است.
اینگونه جوابها، جواب منفی به سوال بطور مستقیم است و البته در مثال مورد نظر ما هم ممكن است مطابق حقیقت باشد، لیكن واقعیتی را نیز باید در نظر گرفت كه اینگونه پاسخهای مستقیم، تحقیر، ناامیدی و كوچك شمردن شخصیت را ثمر خواهد داشت. در اینگونه جوابها نقص و ناتوانی به رخ كشیده میشود و صدمات روحی و روانی را به بار خواهد آورد. به خصوص نسبت به نوجوانان و جوانان كه در سنین مخصوص خود نیازمند حمایت و پشتیبانی میباشند؛ سرزنش و تحقیر به منزله عاملی موثر جهت تخریب شخصیت ایشان تلقی میشود. در دوران رشد و نوجوانی، بیشترین عاملی كه در شكوفایی استعدادها موثر میافتد، امیدواری در استفاده حداكثری از تواناییها و قدرتهای جسمی و روحی است.
موارد زیر از پیامدهای كوچك شمردن شخصیت میباشد:
1- اعتماد به نفس مورد حمله قرار میگیرد و شخص در صورت عدم مقاومت، اعتماد به نفس خود را از دست خواهد داد.
2- شخصیت فرد در معرض كوچك شماری و ناتوانی قرار میگیرد و در نتیجه نكو داشتی كه هر فرد جهت رشد و بالندگی از خود دارد، از بین رفته و ضعف پنداری را حاصل خواهد كرد.
3- خود كم بینی و در نتیجه شك و تردید در انجام هر عملی بر فرد اعمال خواهد شد و شخص در تصمیمگیری امور توان لازم را نخواهد داشت.
4- ناامیدی و كاهلی در آموزش و تربیتپذیری در فرد به وجود میآید و آینده هر آموزشی را ناپایان و بی نتیجه میانگارد.
منبع:
تبیان
دسته بندی اخبار
تازه های نشر (923)
..کتاب کودک - داستان (88)
..عنوان بندی کتاب ها (2)
..امتحان نهایی (4)
اخبار آزمون (1170)
اخبار عمومی (14653)
اخبار آموزشی (3279)
مقالات مشاوره (1387)
خلاقیت ها (4)
اخبار فرهنگی (1165)
خبرگزاریها (46)
المپیاد ریاضی نوجوانان ایران مبتکران (74)
به کانال رسمی مبتکران در تلگرام بپیوندید