اخبار
دوشنبه، 30 شهریور 1394
پیشگیری از گرایش نوجوانان به میان وعده‌های ناسالم با مصرف سویا

پیشگیری از گرایش نوجوانان به میان وعده‌های ناسالم با مصرف سویا

محققان دانشگاه میسوری دریافته‌اند که خوردن میان وعده‌های عصرگاهی به‌ ویژه غذاهایی با پروتئین سویا، موجب کاهش اشتها و تاخیر در وعده غذایی بعدی می‌شود که خوردن میان وعده‌های ناسالم شامگاهی را در نوجوانان کاهش می‌دهد.

 

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، میان وعده‌های پروتئینی مانند سویا، احساس سیری را بیشتر می کند و عادات غذایی ناسالم را در افراد جوان کاهش می‌دهد.
محققان می‌گویند: خوردن میان وعده‌هایی با پروتئین بالا در بعدازظهر، به بهبود کیفیت رژیم غذایی و کنترل اشتها در نوجوانان کمک می‌کند.
به گفته آن‌ها، برای کودکانی در این سن، تمایل به کنار گذاشتن وعده‌های غذایی استاندارد به وجود می‌آید و بسیاری از میان وعده‌هایی که تهیه و خوردن آن‌ها راحت است، چربی و قند بالایی دارند. وقتی که کودکان هنگام بعدازظهر میان وعده‌هایی با پروتئین بالا می‌خورند. احتمال اینکه در ادامه‌ روز میان وعده‌های ناسالم بخورند کمتر است و این مسئله، به خصوص برای کودکانی که می‌خواهند از افزایش وزن ناسالم جلوگیری کنند مهم است.
محققان چگونگی تاثیر خوردن میان‌وعده‌ بعدازظهر بر اشتهای نوجوانان، تحریک به خوردن و انتخاب غذا در ادامه‌ روز و اینکه آیا زمانی که نوجوانان از خوردن میان وعده‌ها صرف‌نظر کردند؛ این موارد متفاوت است یا خیر را به طور کامل ارزیابی کردند و چگونگی تاثیر میان وعده‌ بعدازظهر در عملکردهای شناختی و خلق‌وخوی نوجوانان را اندازه‌گیری کردند.
به گفته آن‌ها علاوه بر مزایای مرتبط با اشتها و سیری، زمانی که نوجوانان میان وعده‌هایی با پروتئین بالا ‌مصرف می‌کنند، پروتئین بیشتری را در طول روز جذب کرده و چربی غذایی کمتری مصرف می‌کنند. بنابراین اضافه کردن میان وعده‌های پروتئینی عصرگاهی، راهکار مفیدی برای افرادی است که سعی می‌کنند پروتئین بیشتری در طول روز بخورند.
آنها می‌گویند: علاوه بر این‌ها دریافتیم که میان وعده‌هایی با پروتئین بالا جنبه‌های مشخصی از خلق و عملکرد شناختی را بهبود می‌بخشند.
محققان دانشگاه میسوری تاکید می‌کنند: توصیه می‌شود که غذاهایی با پایه‌ی گیاهی و با پروتئین بالا نظیر سویا که کیفیت بالایی دارند و ارزان‌تر و دوستدار محیط‌زیست هستند را بیشتر مصرف کنیم تا آثار مثبت روی اشتها و سیری افزایش یابد.

منبع: ایسنا