اخبار
دوشنبه، 18 آبان 1394
استفاده از پیشرانش عروس دریایی در فناوری‌های انسانی

استفاده از پیشرانش عروس دریایی در فناوری‌های انسانی

محققان دانشگاه فلوریدای جنوبی پاسخی برای این سؤال یافته‌اند که چگونه جانوران دریایی مانند عروس دریایی و مارماهی با صرف میزان کمی از انرژی نسبت به سایر جانداران دیگر، بدون زحمت از یک نقطه به نقطه دیگر می‌روند.

 

به گزارش سرویس علمی ایسنا، آن‌ها دریافتند که عروس دریایی و مارماهی به جای این که خود را با فشار دادن به جریان آب به سمت جلو ببرند، آب را می‌مکند.
گروهی از دانشمندان به رهبری دکتر براد جمل، دانشیار دپارتمان زیست‌شناسی آمریکا، یک مخزن آب حاوی دانه‌های شیشه‌ای کوچک را که با یک لیزر روشن می‌شود، راه‌اندازی کردند. دوربین‌های دیجیتال با سرعت بالا حرکت مارماهی‌ها را در داخل مخزن ضبط کردند و به «جمل» و گروهش اجازه دادند تا چگونگی تاثیر شنای مارماهی را بر روی دانه‌ها ببینند.
محققان دریافتند حرکات موجدار مارماهی، یک کیسه آب کم‌فشار را در داخل هر خمش بدن آنها ایجاد کرده است. آب پیش روی مارماهی‌ها کیسه کم فشار را پر کرده و آنها را به جلو می‌کشد.
عروس‌های دریایی با وجود تفاوت در شکل ظاهری و حرکات شنا، در آزمایشی مشابه مورد استفاده قرار گرفتند.
در چند سال گذشته، دانشگاههای دیگر به کار با روبات‌های مدلسازی شده از روی عروس دریایی پرداخته و همچنین پمپ‌های کوچک الهام گرفته از این موجود را که قابل کاشت درون بدن انسان هستند، طراحی کردند.
به گفته محققان، یافته‌های اخیر آن‌ها می‌تواند بر همه چیز از تکامل گرفته تا بوم‌شناسی کاربردی و حتی طراحی‌های الهام‌گرفته زیستی با بهره‌وری بالای انرژی تاثیر بگذارد.

منبع: ایسنا