اخبار
ﺳﻪشنبه، 14 شهریور 1396
7 ترفند ساده برای باهوش تر شدن

7 ترفند ساده برای باهوش تر شدن


به نظر می رسد زندگی در سن و سال پایین بدون آنکه نقش زیادی در آن داشته باشیم برایمان اتفاق می افتد. اما کم کم مسئولیت زندگی از والدین به ما منتقل می شود و از این نقطه به بعد، تصمیمات و شرایط خودمان است که بر زندگی ما تسلط پیدا می کند. این دو با رابطه ی تنگاتنگی که با یکدیگر دارند، عامل تعیین کننده‌ی بسیاری از اتفاقاتی هستند که در زندگی ما رقم می خورند.
ما اغلب می بینیم افراد موفق چگونه شانس خودشان را رقم می زنند. آنها در واقع وقتی کار به ریسک پذیری و خلق و بهره برداری از فرصت ها به میان می آید تصمیمات هوشمندانه تری می گیرند. به این ترتیب می توان گفت موفقیت شما در زندگی شخصی و شغلی، در درجه ی اول تابع تصمیمات هوشمندانه ای است که در زندگی خود اتخاذ می کنید.
هر تصمیمی که می گیرید تماماً بر اساس افکار و احساسات خود شماست؛ اینکه مغزتان تجربیات، رویدادها و اطلاعاتی که از منابع مختلف دریافت می کند را برای نتیجه گیری چگونه پردازش می کند. به این ترتیب پیدا کردن شیوه هایی که با استفاده از آنها می توانید تصمیمات هوشمندانه تری بگیرید چندان هم پیچیده نیست. نحوه ی کار از این قرار است:

1- مطالعه کنید
دانشجوی زندگی باشید! انسان تک بعدی نیست و فقط به چند بعد سلامت، ثروت و شادی خلاصه نمی‌شود.
برای بالا بردن هوش کلامی باید در مورد مسائل گوناگون مطالعه کرد و دایره لغات را گسترش داد. مطالعه در مورد تاریخ، روان‌شناسی، علوم زیستی، علوم طبیعی، هنر، زبان، ریاضی و موسیقی کمک به گسترش تفکر می‌کند.
به تفکر خود شخصیت و عمق دهید و حداقل در هفته یک کتاب بخوانید.

2- ذهن خود را به چالش بکشید
انواع بازی‌های ذهنی و فکری می‌تواند باعث تقویت هوش سیال، بهبود عملکرد حافظه و افزایش قدرت تمرکز شود. اگر تنها برای مدتی این کار را تکرار کنید به زودی نتیجه آن را می‌بینید. سودوکو، حل جدول و حل معما از بهترین گزینه‌های بازی‌های تمرینی ذهن است.

3- حواستان متوجه لحظه باشد
خیلی از خاطرات همه ی ما به لحظاتی مربوط می شود که تأثیر زیادی روی روند زندگی ما گذاشته اند. در زندگی هر کسی چندین تجربه شبیه این می تواند وجود داشته باشد. اگر فرد در این لحظات حواسش متوجه همان لحظه نباشد، فرصت ها از کنارش رد می شوند و او حتی ممکن است هیچ وقت متوجه فرصتی که از دست داده است نشود. اگر در لحظه های سرنوشت ساز زندگی خود، فرصت را از دست داده بودید الان کجا بودید؟ این سؤال تفکر بر انگیزی است.

4- در فاصله بین خانه تا محل کار به یک کتاب صوتی گوش دهید
حتی اگر از خانه تا محل کارتان 10 دقیقه طول بکشد، باز هم می توانید چند کتاب صوتی روی حافظه گوشی همراهتان بریزید و در این مسیرهای رفت وآمد به آن گوش دهید.

5- طول روز چرت کوتاهی داشته باشید
چرت کوتاه به مغزتان کمک می کند سرحال شود. ثابت شده است که یک چرت کوتاه در حین یادگیری سرعت یادگیری را بالا می برد. ذهن شما ریتمی دارد که مشخص می کند چه زمان خواب آلود است و چه زمان به خواب نیاز دارد.
همانطور که می بینید بیشتر افراد وسط روز خواب آلودتر می شوند. این بهترین زمان برای یک چرت کوتاه است تا هوشیاری و کارایی برای باقی روز به شما برگردد.

6- با کسی که از شما باهوش تر است وقت بگذرانید

عادت ها مسری هستند. این یک واقعیت علمی است که مثلاً چاقی از طریق ارتباطات اجتماعی پخش می شود. عادت ها و الگوهای فکری کسانی که با آنها وقت می گذرانید به شما منتقل می شود. خودتان را در معرض کسانی قرار دهید که از شما باهوش ترند تا بتوانید از آنها فایده ببرید.

7- یادداشت کنید
هر چقدر می‌توانید یاداشت کنید! برای شروع می‌توانید با یادداشت روزانه خاطرات خود شروع کنید. می‌توانید هر مطلب ساده‌ای را به جای ذخیره در تلفن همراه در دفتر یادداشت بنویسید.سعی کنید با دست مخالف یادداشت کنید و نیمکره غالب مغز را به چالش بکشید و از نیمکره مخالف مغز نیز بیشتر کمک بگیرید.


منبع: تبیان