اخبار
پنجشنبه، 06 اردیبهشت 1397
۱۰ راهکار عملی برای کنترل خشم

۱۰ راهکار عملی برای کنترل خشم


فعالیت فیزیکی می‌تواند موجب کاهش استرس و در پی آن به کنترل خشم منجر شود‎
خشم یک احساس، تجربه‌ی طبیعی و حتی نشانه‌ی سالم بودن انسان است، اما زمانی که از کنترل خارج ‌گردد، تبدیل به یک عامل ویرانگر شده در کار یا روابط اجتماعی ایجاد مشکل می‌کند و به طور کلی بر کیفیت زندگی تاثیر می‌گذارد. پس مهم است که با آن برخورد صحیحی داشته باشیم. آیا آماده برای کنترل خشم خود هستید؟ اینجا ۱۰ راهکار عملی برای کنترل خشم را با شما در میان میگذاریم.

۱ ) قبل از صحبت کردن فکر کنید
در آن لحظه که کوهی از عصبانیت هستید گفتن جملاتی که به طور قطع بعدا از آن‌ها پشیمان می‌شوید، امری طبیعی است. پس قبل از صحبت کردن به خود زمان داده، افکار خود را جمع‌آوری کنید به بقیه‌ی افراد درگیر نیز این امکان را بدهید.

۲ ) هنگامی که آرام هستید خشم خود را بیان کنید
کنترل خشم - زندگی مشترک
به محض این که آرامش خود را بدست آوردید، ناراحتی‌ و خواسته‌‌های خود را به طور واضح و مستقیم بدون ناراحت کردن دیگران و یا سعی در کنترل آن‌، ابراز کنید.

۳ ) کمی ورزش کنید
فعالیت فیزیکی می‌تواند موجب کاهش استرس و در پی آن به کنترل خشم منجر شود. اگر احساس خشم می‌کنید، پیاده‌روی کنید، بدوید و یا برای چند لحظه فعالیت‌های فیزیکی لذت بخش انجام دهید.

۴ ) محیط را ترک کنید
بیرون رفتن فقط مخصوص بچه‌ها نیست. در طول روز لحظاتی که مضطرب هستید، از محیط خارج شوید. چند لحظه آرامش به شما کمک می‌کند که شرایط را بهتر مدیریت کنید، بدون این که عصبانی یا خشمگین شوید.

۵ ) راه‌ حل ‌های ممکن را شناسایی کنید
به جای آنکه بر آنچه باعث خشم شما شده متمرکز شوید، دنبال کنترل خشم باشید. آیا اتاق نامرتب کودک، شما را عصبانی می‌کند؟ در را ببندید. آیا همسر شما هر شب برای صرف شام تاخیر دارد؟ زمان آن را به گونه‌ای دیگر برنامه‌ریزی کنید. به خاطر داشته باشید که خشم هر چیزی را بر طرف نمی‌کند و حتی ممکن است آن را بدتر کند.

۶ ) جملات تان را با کلمه “من” شروع کنید
برای جلوگیری از انتقاد یا سرزنش که تنها باعث تنش می‌گردد، برای توضیح دلخوری خود جمله‌هایتان را با کلمه “من” شروع کنید. به عنوان مثال، از “من از این که میز را بدون کمک کردن در جمع‌آوری ظرف‌ها ترک کردید ناراحت شدم” به جای ” هرگز دیگر کاری انجام نمی‌دهم” استفاده کنید.

۷ ) کسی را ناراحت نکنید
بخشش یک ابزار قدرتمند است. اگر اجازه دهید خشم و دیگر احساسات منفی خارج شوند، احساس مثبت جایگزین آن نمی‌گردد، اما اگر بتوانید فردی که شما را خشمگین کرده ببخشید، ممکن است از رفتار شما یاد بگیرد و رابطه شما را تقویت کند.

۸ ) برای کاهش تنش از طنز استفاده کنید
روشن شدن مسائل می‌تواند باعث تنش گردد. استفاده از طنز به شما کمک می‌کند دید غیرواقعی نسبت به مسائل پیدا کنید. اما از زیاده‌روی اجتناب کنید چون این می‌تواند احساستان را بدتر کند.

۹ ) مهارت ریلکسیشن را تمرین کنید
تنفس عمیق را تمرین کنید، یک صحنه آرامش بخش را تصور کنید، از یک کلمه یا عبارت آرامش بخش مانند آسمان استفاده کنید. همچنین می‌توانید به موسیقی گوش دهید.

۱۰ ) به دنبال راه‌های درمان باشید
یادگیری کنترل خشم چالشی است که همیشه همه به دنبال حل آن بوده‌اند. پس برای کنترل خشم خود تلاش کنید.
از آنجا که خشم تقریبا کلیه‌ی جوانب زندگی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد، کنترل آن با به کارگیری موارد ذکر شده و یا مشورت گرفتن از یک مشاور توصیه می‌شود.

منبع: بیتوته