اخبار
پنجشنبه، 14 تیر 1397
ویژگی پدر و مادرهای موفق

ویژگی پدر و مادرهای موفق


والدین باید یاد بگیرند در مسیری که در پیش دارند چه راهکارهایی جواب می‌دهد‎
همه‌ی پدر و مادرها می‌خواهند به فرزندان‌شان کمک کنند رشد خوبی داشته باشند، شاد باشند و انسان‌های لایقی به بار بیایند. اما متاسفانه هنوز دستورالعمل کاملا قطعی که چنین نتایجی را تضمین کند تدوین نشده است.
در بیشتر موارد والدین باید یاد بگیرند در مسیری که در پیش دارند چه راهکارهایی جواب می‌دهد، اما اغلب در این مسیر پرپیچ و خم، اشتباهاتی هم وجود دارد که باعث خستگی و نگرانی پدر و مادرها می‌شود
اما چیزهایی وجود دارد که می‌توانید برای افزایش احتمال پرورش فرزندانی موفق انجام دهید. درادامه برای‌تان می‌گوییم چه تغییرات ساده‌ای می‌توانید در عادت‌های خود به عنوان پدر و مادر ایجاد کنید که مهارت‌های فرزندان را رشد داده و زندگی بهتری برای‌شان فراهم کنید. عادت‌هایی که ویژگی‌های تقریبا مشترک والدین موفق است.

به بچه‌ها مسئولیت می‌دهند
اغلب وسوسه می‌شوید که تمام کارهای خانه را خودتان انجام دهید، شما سرعت بیشتری دارید و بهتر از پس کارهای بر می‌آیید و مجبور نیستید به هیچکس دیگری یاد بدهید چطور این کارها را انجام بدهد، اما درست مانند مَثل معروفی که می‌گوید اگر می‌خواهی شکم کسی را یک روز سیر کنی به او ماهی بده ولی اگر می‌خواهی یک عمر شکم او را سیر کنی ماهیگیری یادش بده، زمانی که شما الان برای فرزندان‌تان صرف می‌کنید تا نحوه‌ی انجام کارها را یاد بگیرند، پاداش و نتیجه‌ای بلند مدت خواهد داشت.
از سنین پایین کودک‌تان شروع کنید و در کارهایی که می‌تواند با شما مشارکت داشته باشد از او کمک بگیرید. می‌توانید از کودک دو ساله‌تان برای غذا دادن به حیوانات خانگی‌تان کمک بگیرید. فرزند هشت ساله‌ی شما می‌تواند زمین را تمیز کند، جارو بکشد و لباس‌های شسته شده را تا کند. با بالاتر رفتن سن فرزندتان می‌توانید کارهای پیچیده‌تری را به او محول کنید.

برای بچه‌ها کتاب می‌خوانند
کتاب خواندن برای بچه‌ها کاری است که حتی والدین شاغل هم می‌توانند انجام دهند. کتاب خواندن برای فرزندتان، تاثیرات ماندگار هم برای شما و هم برای کودک‌تان دارد. با این کار می‌توانید کیفیت زمان با هم بودن‌تان را بالا ببرید چون فرزندتان می‌داند که در این هنگام، تمام تمرکز و حواس پدر یا مادرش فقط معطوف به اوست. کتاب خواندن برای فرزندتان به نفع مهارت‌های خواندنی او در مدرسه نیز خواهد بود.
تحقیقات نشان داده بچه‌‌های ۴ تا ۵ ساله‌ای که سه تا پنج بار در هفته برای‌شان کتاب خوانده می‌شود، نسبت به سایر همسالان خود، تیزفهم‌تر هستند.

کمک‌شان می‌کنند فرصت‌هایی برای داوطلب شدن پیدا کنند

وقتی بچه‌ها برای انجام کاری داوطلب می‌شوند یاد می‌گیرند کمتر خودخواهانه فکر کنند. بچه‌ها به طور طبیعی نمی‌دانند چطور به افراد بیرون از خانواده‌ی خود توجه و کمک کنند، مگر اینکه شما فرصت‌هایی برای همدلی و همکاری برای‌شان فراهم کنید.
کتاب خواندن برای فرزندتان، تاثیرات ماندگار هم برای شما و هم برای کودک‌تان دارد‎
اگر فرد ناتوانی در خیابان برای انجام کاری نیاز به کمک دارد و فرزندتان از پس این کار بر می‌آید تشویقش کنید تا این کار را انجام بدهد. گروهها و انجمن‌هایی در بیمارستان‌ها هستند که برای کمک به کودکان بیمار طی برنامه‌های مشخصی از همسالان‌شان کمک می‌گیرند، فرزندتان را با این فرصت‌ها آشنا کنید و فرصت داوطلب شدن برای کمک کردن را به آنها بدهید.

به آنها پس انداز کردن را یاد می‌دهند
عادت دادن به پس انداز کردن را باید از سنین پایین شروع کنید. والدین باید به بچه‌ها یاد بدهند که ۲۵ درصد از پول توجیبی‌شان را پس انداز کنند. وقتی بزرگ‌تر شدند و دریافت منظمی از پول داشتند، آنها را به بانک ببرید تا با افتتاح حساب پس انداز، خودشان پس انداز کردن را تجربه کنند و این برای‌شان تبدیل به یک عادت همیشگی بشود. وقتی دوست دارند یک چیز بزرگ بخرند، به جای اینکه تمام مبلغ را در اختیارشان بگذارید با کمک خودش برنامه‌ای ترتیب دهید تابا پس انداز کردن مبالغ بیشتر بعد از مدتی مشخص، خودش توانایی خرید چیزی را که می‌خواهد به دست بیاورد. آنها باید ارزش پولی را که به دست می‌آورند و زمانی را که صرف پس انداز آن می‌کنند درک کنند.

تشویق‌شان می‌کنند هر روز ورزش کنند
یاد گرفتن اینکه چطور از ورزش کردن می‌توان لذت برد، درست مانند لذت بردن از خوردن سبزیجات، به راحتی ممکن نیست. اما اگر شما به بچه‌ها کمک کنید از همان کودکی از ورزش کردن لذت ببرند، این عادت را با خود به دوران نوجوانی و جوانی و بزرگسالی هم خواهد برد. آنها را در کلاس‌های ورزشی ثبت نام کنید و اجازه بدهید عضو کلوپ‌های ورزشی بشوند. هر شب قبل از شام چند دقیقه وقت بگذارید و با هم یک فعالیت ورزشی در حیاط یا پارک نزدیک خانه انجام دهید.

کمک‌شان می‌کنند اهداف کوتاه مدت و بلند مدت تعیین کنند
اهداف هم مانند مسئولیت‌ها متناسب با رشد و بالا رفتن سن بچه‌ها، پیچیده‌تر و بزرگ‌تر می‌شوند. وقتی بچه‌ها کوچک هستند به آنها کمک کنید راندن سه چرخه یا پس انداز برای خریدن یک اسباب بازی مورد علاقه را برای خود هدف در نظر بگیرند.
بچه‌های بزرگ‌تر می‌توانند برای خریدن اتومبیل، ورود به دانشگاه یا یک سفر تفریحی پس انداز کنند. این هدف‌ها به آنها کمک خواهد کرد به آینده هم فکر کنند نه فقط به چیزی که در همین لحظه می‌گذرد. هدف تعیین کردن و برای رسیدن به آن تلاش کردن به آنها یاد می‌دهد ارزش تحمل برای برآورده شدن خواسته‌ها را یاد بگیرند. مثلا، اگر فرزندتان انتخاب کند که هر روز شکلات نخرد، به چیزی خواهد رسید که بسیار شیرین‌تر و لذت‌بخش‌تر از مزه کردن شیرینی شکلات است.

یادشان می‌دهند که ارتباط همیشگی با خانواده‌شان را حفظ کنند
بچه‌ها با بزرگ‌تر شدن، احساس استقلال طلبی بیشتری پیدا کرده و دوست دارند وابستگی‌ها به خانواده را کمتر کنند. این یک تحول طبیعی و مثبت است. اما باید این را بدانند که با مستقل شدن، همچنان به راهنمایی‌ها و نظارت والدین خود نیاز دارند، مخصوصا وقتی پای اینترنت و رسانه‌های اجتماعی و وسایل خطرناک به میان می‌آید.
منبع: بیتوته