اخبار
ﺳﻪشنبه، 23 مرداد 1397
اختراع واکر هوشمند برای فعال نگاه‌ داشتن سالمندان به مدت طولانی‌تر

اختراع واکر هوشمند برای فعال نگاه‌ داشتن سالمندان به مدت طولانی‌تر


محققان، واکری برای سالمندان طراحی کرده‌اند که قادر است آسیب ناشی از سقوط را سریع‌تر بهبود داده و مدت زمان لازم برای دریافت مراقبت پزشکی را کاهش دهد. این واکر هوشمند با همکاری گروهی از پژوهشگران دانشگاه نورثامبریا در نیوکاسل، ساخته شده است.

 

به گزارش ایسنا به نقل از دانشگاه نورثامبریا، واکر هوشمند فوق در نقش یک «فیزیوتراپیست مجازی» عمل نموده و با ارزیابی نحوه‌ انجام حرکات ورزشی، بیمار را تشویق می‌کند که تا حد ممکن فعال باشد. این واکر به فناوری جدیدی مجهز است که امکان صدور فرمان‌های صوتی به بیمار را فراهم می‌کند.
فرمان‌های ارائه شده از سوی واکر، بیمار سالمند را به تکمیل فعالیت‌های عمومی، نظیر راه رفتن، باز کردن در، ایستادن و حفظ تعادل تشویق کرده و سپس عملکرد آن‌ها را ارزیابی می‌نماید. دستگاه فوق همچنین همراهی خوب برای پیاده‌روی است که مسافت‌های تعیین شده را در کنار بیمار طی نموده و پیشرفت او را زیر نظر قرار می‌دهد تا در صورت نیاز، پشتیبانی فیزیکی لازم را از وی به عمل آورد.
طراحی این واکر توسط گروهی از محققین آزمایشگاه فناوری ارتباطات و روان‌شناسی(PaCT) در دانشگاه نورثامبریا، به عنوان بخشی از یک پروژه‌ گسترده‌تر اروپایی با هدف توسعه‌ی فناوری جدیدی که بتواند جمعیت در حال پیر شدن را حمایت کند، صورت گرفته است.
واکر هوشمند به منظور استفاده‌ی اولیه در بیمارستان‌ها طراحی شده است، که قرار است در کنار تخت بیمار قرار گرفته و او را به تکمیل ورزش‌های منظم حرکتی و قدرتی تشویق کند. به این ترتیب، دوره‌ی لازم برای بهبودی سریع‌تر سپری شده و بیمار سالمند می‌تواند زودتر از بیمارستان مرخص گردد. علاوه بر آن، دستگاه مذکور می‌تواند عملکرد بیمار را ارزیابی کرده و اصلاحاتی در آن صورت دهد.
داده‌های مربوط به ارزیابی که توسط این واکر جمع‌آوری می‌شود در ادامه، به تیم مراقبت‌های پزشکی ارجاع داده می‌شود تا بتوانند به شناخت بهتری از وضعیت بیمار دست یابند. این قابلیت، داده‌های دقیقی را از طرز راه رفتن بیمار فراهم می‌کند که به تیم مراقبت اجازه می‌دهد احتمال سقوط متعاقب را برای بیمار پیش‌بینی نماید.
پروفسور لین کاونتری(Lynne Coventry)، مدیر آزمایشگاه PaCT، توضیح می‌دهد: «تحریک عاملی حیاتی در فرآیند پیری محسوب می‌شود. کاهش تحرک می‌تواند اثرات جدی بر سلامت فرد بگذارد، و زمانی که سالمند به سطح مشخصی از عدم تحرک می‌رسد، سیر قهقرایی وضعیت بالینی وی سرعت بیش‌تری به خود می‌گیرد. هدف این فناوری کمک به حفظ تحرک سالمندان است که از طریق تشخیص آسیب ناشی از سقوط، تشویق بیمار به داشتن فعالیت فیزیکی تا جای ممکن و جلوگیری از سقوط وی، محقق خواهد شد. این واکر همچنین به فیزیوتراپیست‌ها کمک خواهد کرد که شناخت بهتری از حرکات فیزیکی بیمار سالمند در حین راه رفتن، کسب نموده و در صورت وجود هرگونه مشکل آن را مشخص نمایند. علاوه بر آن، واکر هوشمند به فیزیوتراپیست‌ها کمک می‌کند تست‌های لازم را از بیمار به عمل آورده و برای او تمرینات روزانه‌ای را تنظیم کنند تا وی را سر پا نگاه دارد.»
در حال حاضر، این واکر با هدف بازسازی شرایط بیمارستان بر روی گروهی از داوطلبین ۶۵ ساله یا مسن‌تر، در آزمایشگاه‌ها و راهروهای دانشگاه نورثامبریا در حال آزمایش است.
کاونتری در نهایت خاطرنشان کرده است: «ما در طراحی این واکر، عاملی ترغیب‌کننده برای تشویق بیمار افزودیم. بنابراین، واکر در زمان‌های مشخصی فعال شده و به بیمار اعلام می‌کند که چه زمانی باید به پیاده‌روی بپردازد. ما هم‌چنین قادر بودیم اهدافی را به برنامه‌ی واکر اضافه کنیم که بتواند بیمار را برای رسیدن به آن‌ تشویق کند.»


منبع:
ایسنا