اخبار
ﺳﻪشنبه، 13 شهریور 1397
شناسایی بیماری‌های چشمی با سنسور تغییر رنگ

شناسایی بیماری‌های چشمی با سنسور تغییر رنگ



محققان دانشگاه ایلی‌نوی‌(UI)، ژل حاوی نانوذرات طلا تولید کردند که در واکنش با اشک چشم حاوی اسید اسکوربیک ناشی از زخم در چشم تغییر رنگ می‌دهد.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از چاینا نیوز، این سنسور که OjoGel نام دارد می‌تواند میزان اسید اسکوربیک را تعیین و آسیب به چشم را در عرض چند دقیقه تشخیص دهد.
یک قطره اشک به راحتی با OjoGel واکنش داده و موجب تغییر رنگ آن خواهد شد. میزان تغییر رنگ به غلظت اسید اسکوربیک در نمونه اشک بستگی دارد و با افزایش غلظت از زرد کم رنگ تا قهوه‌ای مایل به قرمز تیره تغییر می‌کند.
محققان، آزمایش‌های زیادی برای تعیین غلظت‌های مرتبط با هر درجه تغییر رنگ انجام دادند و راهنمایی برای هر رنگ و دستورالعمل استفاده از برنامه تلفن همراه با نام Pixel Picker را برای اندازه‌گیری دقیق غلظت نشان داده شده توسط ژل ارائه کردند.
در تحقیقات پیشین محققان UI مشخص شد که غلظت اسید اسکوربیک در اشک، اندازه‌گیری مناسبی برای تعیین میزان آسیب به چشم است. اسید اسکوربیک به طور معمول غلظت بسیار کمی در اشک دارد.
دیپانجان پان، استاد بیومهندسی و کالج پزشکی کارل ایلی‌نوی اظهار کرد: آسیب جدی به قرنیه ناشی از زخم و یا آسیب‌های جراحی موجب آسیب به غشای اشکی و افزایش غلظت اسید اسکوربیک در اشک به میزان قابل توجهی بالاتر از میزان طبیعی می‌شود.
گام بعدی محققان، پردازش فناوری OjoGel و تولید دستگاه بالینی ارزان و آسان برای استفاده است. از دیگر مواردی که نیاز به بررسی بیشتر دارد مطالعات بالینی در تعیین دقت خواندن OjoGel در آسیب چشم است.
نتایج این تحقیق در نشریه Biosensors and Bioelectronics منتشر شده است.



منبع:
ایسنا