اخبار
یکشنبه، 20 آبان 1397
 رباتی که به تعامل مستقیم انسان‌ها کمک می‌کند

رباتی که به تعامل مستقیم انسان‌ها کمک می‌کند



پژوهشگران انگلیسی، نوعی پلتفرم رباتیک ابداع کرده‌اند که می‌تواند به تعامل مستقیم انسان‌ها کمک کند.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌اکسپلور، ربات‌ها، نقش بسیار مهمی در مراقبت‌های مربوط به سلامتی دارند و می‌توانند به افراد مسن یا آسیب‌پذیر کمک کنند. پژوهشگران "کالج سلطنتی لندن" (Imperial College London)، برای کمک به افرادی که از ناتوانان مراقبت می‌کنند، یک پلتفرم پژوهشی رباتیک ابداع کرده‌اند.
این پلتفرم موسوم به "روبوت دنیرو" (Robot DE NIRO)، به پرستاران کمک می‌کند تا با بیماران تعامل مستقیم داشته باشند. دکتر "فابیان فالک" (Fabian Falck)، یکی از پژوهشگران این پروژه گفت: هدف ما از این پژوهش، ساخت رباتی است که توانایی‌های اجتماعی را به نمایش بگذارد.
وی افزود: ما ایده‌های کارآمدی داشتیم و در پایان تصمیم گرفتیم یک ربات را آموزش دهیم. این ربات، در بسیاری از شرایط مانند تهیه دارو برای بیماران ضعیفی که حرکت کردن برای آنها دشوار است، کارآمد خواهد بود. ما دنیرو را به قابلیت‌هایی مانند جهت‌یابی، تشخیص چهره و به کار بردن اشیا مجهز کردیم.
این ربات می‌تواند ابزار را به خوبی نگه دارد و وظایف پیچیده را انجام دهد. تعامل دنیرو با انسان‌ها، قابل اطمینان است و می‌تواند به صورت خودکار در محیط‌های چالش‌برانگیز حرکت کند.
فالک ادامه داد: دنیرو، ترکیبی از ربات "بکستر" (Baxter) شرکت "ریتینک رباتیکز" (Rethink Robotics) و یک پلتفرم محرک است که به آن قابلیت حرکت می‌دهد. این ربات، از حسگرهایی مانند دستگاه حسگر "کینکت" (Kinect) شرکت مایکروسافت و اسکنرهای لیزری تشکیل شده تا توانایی درک اطراف را داشته باشد.
ویژگی‌های ایمنی دنیرو، موجب تمایز آن از ربات‌های کنونی می‌شود و تعاملات آن با انسان و واکنش به کاربران را تضمین می‌کند. از آنجا که این ربات، برای کمک به افراد آسیب‌پذیر یا مسن طراحی شده، توجه به ایمنی هم در نرم‌افزار و هم در سخت‌افزارهای آن، قابل مشاهده است.
هدف پژوهشگران این است که با افزایش آگاهی دنیرو و به کار بردن تجهیزاتی مانند دوربین ۳۶۰ درجه یا فناوری لیدار سه‌بعدی، به بهبود ایمنی آن کمک کنند.


منبع:
ایسنا