اخبار
ﺳﻪشنبه، 04 دی 1397
 ارتباط رژیم مدیترانه‌ای با بهبود عملکرد شناختی مغز در پیری

ارتباط رژیم مدیترانه‌ای با بهبود عملکرد شناختی مغز در پیری



یک مطالعه جدید نشان می‌دهد دریافت مواد مغذی مناسب که در رژیم غذایی مدیترانه‌ای یافت می‌شود، می‌تواند نقش مهمی در عملکرد شناختی مغز همراه با پا به سن گذاشتن داشته باشد.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال‌نیوزتودی، هرچه سن بالاتر می‌رود، مغز نیز پیر می‌شود و این اجتناب ناپذیر است.
مغز با بیش از 100 میلیارد نورون متصل، محصول قابل توجهی از فرگشت است، اما پس از گذر از یک سن خاص، برخی از قابلیت‌های خود را از دست می‌دهد. محققان نیز دائما در حال تلاش برای درک چگونگی پیری مغز هستند.
شما ممکن است قادر به معکوس کردن روند پیری مغز نباشید، اما برخی اقدامات تغذیه‌ای وجود دارد که می‌توانید در حال حاضر برای حفظ توانایی شناختی خود پیگیری کنید.
محققان دانشگاه ایلی‌نوی، سطح بالاتری از مواد مغذی معینی را به ارتباطات و عملکرد شناختی کارآمدتر در سنین پیری مرتبط می‌دانند.
این تیم تحقیقاتی، با بررسی 32 ماده مغذی کلیدی که در رژیم مدیترانه‌ای یافت می‌شود و یک رژیم غذایی تایید شده برای کمک به عملکرد مغز ، 116 فرد بزرگسال سالم بین 65 تا 75 ساله را بررسی می‌کند تا ببیند آیا این رژیم غذایی و تغذیه مدیترانه‌ای در واقع عملکرد شناختی را بهبود می‌بخشند.
رژیم مدیترانه‌ای بی‌قید و شرط با کاهش احتمال ابتلا به سرطان، پارکینسون و آلزایمر همراه است، چرا که این رژیم غذایی بر پایه غذاهای گیاهی، مقدار زیادی چربی سالم، سبزیجات تازه و مقادیر مناسبی از ​​ماهی و مقدار مناسبی ​​ورزش بنا شده است.
مطالعه محققان نشان می‌دهد که تعداد کمی از زیست‌نشانگرهای مواد مغذی در خون، با سلامت و بهبود عملکرد شناختی مغز مرتبط است.
همه موادی که به وفور در رژیم غذایی مدیترانه‌ای یافت می‌شود، چیزهایی مانند اسیدهای چرب امگا 3، آلفا و بتا کاروتنوئیدها و ویتامین B و D، همه اجزای حیاتی برای افرادی هستند که در مطالعات شناختی بهتر عمل می‌کنند.
نحوه انجام آزمایش این تیم کمی متفاوت از انتظار بود. محققان به دنبال الگوهای زیست‌نشانگرهای مغذی در خون شرکت کنندگان بودند و با استفاده از تصویربرداری رزونانس مغناطیسی(MRI tech) کارایی شبکه‌های خاصی در مغز آنها را با هم مقایسه کردند.
پروفسور "آرون باربی"، سرپرست تحقیقاتی این مطالعه گفت: پرسش اصلی ما این بود که آیا رژیم غذایی و تغذیه با پیر شدن سالم مغز مرتبط است یا خیر و به جای اینکه سلامت مغز را از طریق یک آزمون شناختی محاسبه کنیم، به طور مستقیم مغز را با استفاده از تصویربرداری مغزی با وضوح بالا مطالعه کردیم.
شرکت کنندگان در این مطالعه که مقادیر بالاتری از اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6، کاروتنوئید، لیکوپن، ریبوفلاوین، فولات، ویتامین B12 و ویتامین D داشتند، کارایی بیشتری در شبکه‌های مختلف مغز خود داشتند.
این مطالعه در مجله علمی NeuroImage منتشر شده است.


منبع:
ایسنا