اخبار
یکشنبه، 16 دی 1397
 توسعه پچ پوستی میکروسوزنی برای بیماران دیابتی

توسعه پچ پوستی میکروسوزنی برای بیماران دیابتی



افراد مبتلا به دیابت برای سنجش میزان قند خون خود مجبور به انجام آزمایشات تهاجمی قندخون برای گرفتن خون از انگشت دست خود هستند.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، اکنون دانشمندان سوئدی در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه یک پچ پوستی سوزنی شده‌اند که علاوه بر اینکه همانند این روش‌ها تهاجمی نیست بلکه دقیق‌تر هم است.
براساس گفته‌های پژوهشگران "مؤسسه سلطنتی فناوری"(KTH Royal Institute of Technology) سوئد، امروزه سیستم های کنترل گلوکز دو مشکل اصلی دارند. اولین مشکل آنها این است که آنها دارای یک سوزن نمونه برداری که حداقل ۷ میلی‌متر طول دارد، هستند و این موضوع می‌تواند برای افراد مبتلا به دیابت ناراحت کننده باشد، علاوه بر این، این سوزن‌ها میزان گلوکز را از داخل بافت چربی زیر پوست اندازه گیری می‌کنند. پچ پوستی آزمایشی مذکور که دانشمندان "مؤسسه سلطنتی فناوری" توسعه داده‌اند، هم درد کمتری نسبت به روش‌های پیشین دارد و هم دقیق‌تر است. در پایین این پچ یک میکروسوزن سیلیکونی که اندازه آن یک پنجم سوزن‌های معمولی سیستم‌های کنترل گلوکز است، مورد استفاده قرار گرفته است.
از آنجا که این سوزن خیلی کوتاه است، میکروسوزن فقط به لایه رویی پوست که کمتر از ۱ میلیمتر عمق دارد و هیچ گیرنده عصبی در آن وجود ندارد، نفوذ می‌کند.
موئینگی طبیعی باعث می‌شود سوزن توخالی به طور مداوم در "مایع بینابینی"(interstitial fluid)، کشیده شود. "مایع بینابینی" مایعی است که سلول‌های پوست را احاطه کرده است.
یک حسگر آنزیمی سه الکترود بسیار کوچک نیز درون این پچ تعبیه شده است که برای تجزیه و تحلیل آن مایع و میزان گلوکز آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
در آزمایش‌های آزمایشگاهی، هنگامیکه پچ مذکور به ساعد کاربر بسته شد، پچ قادر به تعیین دقیق سطوح گلوکز کاربران بود. این پچ پس از حدود ۱۰ دقیقه توانست از مایع بینابینی نمونه برداری کرده و میزان گلوکز را تعیین کند.
یافته‌های این مطالعه در مجله "Biomedical Microdevices" منتشر شد.



منبع:
ایسنا