اخبار
شنبه، 27 بهمن 1397
شناسایی ۶۵ هزار کودک دیرآموز

شناسایی ۶۵ هزار کودک دیرآموز



رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با اشاره به شناسایی ۶۵ هزار کودک دیرآموز در سال تحصیلی جاری گفت: افزایش شمار دانش‌آموزان دیرآموز شناسایی شده به معنای آن است که حتماً باید آموزش به معلمان عادی برای چگونگی کار با دانش آموزان دیر آموز را گسترش دهیم.

 

مجید قدمی در گفت‌وگو با ایسنا، به ارائه توضیحاتی درباره تکرار پایه دوره ابتدایی بویژه در دانش آموزان دیرآموز پرداخت و اظهار کرد: در باره تکرار پایه قوانینی وجود دارد ما به جمع‌بندی رسیدیم که با توجه به نظام ارزشیابی توصیفی باید دانش معلمان را بالا ببریم.
وی افزود: نگاه جهان این است که به جای رد کردن دانش‌آموز، نظام آموزشی را رد می‌کنند به این معنا که معتقدند مشکل، مشکل مدرسه است و نه دانش‌آموز و بویژه در دوره ابتدایی باید دانش آموزان دیرآموز را در سیستم حفظ کرد.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با بیان اینکه نمره هوشی دانش‌آموزان دیرآموز ۱۵ نمره پایین‌تر است و با این حال کتب درسی آنها کتب درسی عادی است گفت: ما توصیه می‌کنیم تا جایی که ممکن است معلم‌ها با دانش آموزان خود بویژه دیر آموزها کنار بیایند و با آنها بیشتر کار کنند تا آنها بتوانند به پایه بالاتر ارتقا پیدا کنند.
وی ادامه داد: در این صورت تنها در زمینه‌هایی که مشکل وجود دارد می‌توان از طریق متخصصان امر کار را جلو برد. ما فیلم‌های آموزشی در این راستا تهیه کردیم و در اختیار معلمان قرار دادیم که احساس می‌کنیم به کمک آن توانستیم معلمان را بیدار کنیم و حساسیت نسبت به موضوع در آنها به وجود بیاوریم.
قدمی با بیان اینکه اکنون مقاومت‌ها برای حضور دانش آموزان دیر آموز در کلاس‌های درس کمتر شده است گفت: در طرح تلفیقی به خوبی جلو رفته‌ایم و دانش آموزان دیرآموز را شناسایی می‌کنیم اما برای ادامه تحصیل شأن باید کار جدی‌تری انجام دهیم. هرچند معلم در کلاس ۴۰ نفره فرصت نمی‌کند با دانش‌آموز دیرآموز بیشتر کار کند.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با بیان اینکه امسال ۶۵ هزار دانش‌آموز دیرآموز را تشخیص دادیم این در حالی که سال‌های گذشته ۳۵ تا ۴۰ هزار نفر دیرآموز تشخیص داده می‌شدند گفت: تست‌های ما دقیق‌تر شده است و افزایش شمار دانش‌آموزان دیرآموز شناسایی شده به معنای آن است که حتماً باید آموزش به معلمان عادی برای چگونگی کار با دانش آموزان دیرآموز را گسترش دهیم.
وی افزود: دانش‌آموزان دیرآموز می‌توانند به مراکز اختلال یادگیری نیز ارجاع شوند. متأسفانه در مواردی دانش آموزان دیرآموز را رد و مشمول تکرار پایه می‌کنند و به مراکز اختلال یادگیری ارجاع نمی‌دهند، اما توصیه ما این است که اگر نتوانستند سر کلاس با این گونه دانش آموزان کار کنند حتماً آنها را به مرکز اختلال یادگیری ارجاع دهند تا از طریق متخصص مربوطه کارها جلو برود.
قدمی با بیان اینکه در حال حاضر ۶۰۰ مرکز اختلال یادگیری دولتی و غیر دولتی در کشور داریم گفت: در مراکز اختلالات یادگیری ۱۲ تا ۱۸ جلسه با دانش‌آموز تمرین می‌شود و خدمات ارائه شده بسیار ارزان قیمت است.


منبع:
 ایسنا