اخبار
چهارشنبه، 06 آذر 1398
نکته‌های مهم برای مطالعه‌ی فعال و مفید

نکته‌های مهم برای مطالعه‌ی فعال و مفید

هنگام مطالعه، به چیزی غیر از درس فکر نکنید. (برگه‌ی سفیدی در کنار خود داشته باشید و عوامل مخلی مطالعه‌تان را بنویسید و یک خط قرمز بر روی آن بکشید و هنگام استراحت درباره‌ی این نکات با پدر و مادر خود گفت‌وگو کنید.)
 هنگام مرور درس،‌ قسمت‌های مبهم را مطالعه کنید. (هنگامی که به مطالعه می‌پردازید قسمت‌هایی از کتاب که مبهم هستند با یک علامت تعجب نشان‌دار کرده تا هنگام مرور، چنین مطالبی را بیش‌تر مورد توجه قرار دهید.)
 پس از مرور درس‌ها، تنها به رفع مشکلات درس بپردازید. (کافی است قمست‌هایی که در آن یادگیری ناقص دارید شناسایی کرده و با استفاده از مارکر آن‌ها را نشان‌دار کنید تا هنگام مرور به تعداد تمرین و تست بیش‌تری بپردازید تا نیازهای آموزشی‌تان رفع شود.)
 عادت‌های مفید به مطالعه را در خود ایجاد کنید. (با استفاده از تکنیک‌هایی چون تکنیک دو خودکار و تکنیک × و -، سرعت مطالعه را افزایش دهید.)
 از تلفظ کلمات هنگام مطالعه پرهیز کنید. این کار از سرعت شما می‌کاهد.
 تعداد صفحاتی را که در هر ساعت مطالعه می‌کنید ثبت و سپس سعی کنید سرعت مطالعه‌ی خود را متناسب با زمان موجود تنظیم کنید؛ یعنی زمان مطالعه‌ی چند صفحه را در بالای صفحه‌ی کتاب خود ثبت کنید.
 هنگام مطالعه به ویژه در مواقع آزمون‌های برنامه‌ای از مواد غذایی گلوکزدار (شیرینی) بیش‌تر استفاده کنید.
 درس‌های مورد علاقه‌تان را با درس‌هایی که کم‌تر مورد علاقه‌تان هستند همراه کنید.
 اول مطالب را بفهمید و بعد آن را حفظ کنید. (برای این‌که تشخیص دهید که مطالب را فهمیده‌اید به آن‌ها را به چندین صورت ترجمه کنید: به زبان خودتان، به زبان معلم برای دیگران توضیح دهید و به نماد علمی ترجمه کنید.)
 از مطالب مهم خلاصه‌برداری کنید. یکی از نمونه‌های خلاصه‌برداری، نمودارهای درختی است.


منبع: شاگرد زرنگ