اخبار
دوشنبه، 09 دی 1398
 انگور؛ ماده ای معجزه آسا در تولید ضد یخ

انگور؛ ماده ای معجزه آسا در تولید ضد یخ





ایسنا/کردستان به تازگی دانشجویان دانشگاه واشینگتون آمریکا ماده‌ جدیدی را کشف کرده‌اند که از نمک بسیار سریعتر یخ‌ها را ذوب می‌کند و اثرات مخرب کمتری از خود بجای می‌گذارد.

 

یخ‌زدگی جاده‌ها و معابر شهری و بین شهری از جمله مشکلاتی است که هر ساله با فرارسیدن فصول سرد سال دامن‌گیر رانندگان و مردم می‌شود. جدای از امیدواری به درآمدن خورشید از پشت ابر و صبر کردن تا ذوب شدن یخ‌ها، شهرداری هر منطقه اقدام به نصب سطل‌های حاوی مخلوطی از نمک و ماسه می‌کند تا در صورت نیاز اقدام به نمک‌پاشی کرده و عمل ذوب شدن یخ‌ها هرچه سریعتر انجام شود.
اضافه کردن هر ناخالصی به یخ موجب افزایش نقطه ذوب یخ شده و در واقع یخ‌ها سریعتر از بین می‌روند.از دیرباز استفاده از نمک به دلیل ارزان و در دسترس بودن و همچنین کارایی زیاد برای زدودن یخ از جاده‌ها کاربرد داشته است اما این کار خطرات زیست محیطی و خسارات مادی زیادی از جمله خوردگی آسفالت و بتن را برای راه‌های کشور در پی دارد.
به گزارش از ایسنا و به نقل از ترافیک تکنولوژی، خوشبختانه به تازگی محققان دانشگاه واشینگتون آمریکا موفق به کشف ماده‌ای موثرتر از نمک برای یخ‌زدایی جاده‌ها شدند. این تحقیقات که به همت دانشجویان دانشگاه واشینگتون و دانشجوی فارغ‌التحصیل این دانشگاه به نام مهدی هنرور نظری انجام شده نشان می‌دهد استفاده از پوست انگور کارایی بیشتری نسبت به نمک جهت یخ‌زدایی دارد و این درحالی است که استفاده از نمک موجب شور شدن خاک و سایر اثرات جبران ناپذیر محیط زیستی می‌شود.
ایالات متحده‌ی آمریکا سالانه بیش از ۲۷ میلیون تن نمک برای یخزدایی معابر استفاده می‌کند که در پایان هزینه ۵ میلیارد دلاری برای جبران خسارت‌های ناشی از استفاده سدیم کلراید در سال متحمل می‌شود. با استفاده از پوسته انگور و مقداری ضایعات محصولات کشاورزی می‌توان ترکیبی به مراتب موثرتر از روش‌های رایج ساخت که اثرات منفی کمتری از خود به جای خواهد گذاشت.


منبع:
ایسنا