اخبار
پنجشنبه، 27 شهریور 1399
شناسایی گازهای سمی با کمک یک حسگر پلاتینی

شناسایی گازهای سمی با کمک یک حسگر پلاتینی


پژوهشگران سوئدی در بررسی جدید خود تلاش کردند تا با استفاده از لایه نازکی از پلاتین، یک حسگر شیمیایی ارائه دهند که گازهای سمی را شناسایی می‌کند.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از نانومگزین، پژوهشگران "دانشگاه چالمرز"(Chalmers University of Technology) سوئد در بررسی جدیدی توانستند امکان ارائه یک پلاتین نازک به ضخامت یک اتم را برای استفاده به عنوان یک حسگر شیمیایی فراهم کنند.
"کیانگ هو کیم"(Kyung Ho Kim)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: ما سعی کردیم لایه‌ای فلزی به ضخامت یک اتم ابداع کنیم که ماده جدیدی باشد. ما دریافتیم که این فلز با ضخامت یک اتم، حساسیت فوق‌العاده‌ای نسبت به محیط شیمیایی دارد. هنگامی که این ماده در تعامل با گازها قرار می‌گیرد، مقاومت الکتریکی آن به صورت قابل توجهی تغییر می‌کند.
ماهیت این پژوهش، توسعه مواد دوبعدی فراتر از گرافین است.
"ساموئل لارا آویلا"(Samuel Lara Avila)، از پژوهشگران این پروژه گفت: شاید پلاتین نازک برای تشخیص فوق‌العاده حساس و سریع مواد شیمیایی مفید باشد. ما در این پژوهش، پلاتین را به صورت جامع مورد بررسی قرار دادیم اما فلزات دیگری مانند پلاتین هم وجود دارند که نتایج مشابهی را ارائه می‌دهند.
پژوهشگران از قابلیت این پلاتین نازک استفاده کردند تا گازهای سمی را شناسایی کنند.
"جنز اریکسون"(Jens Eriksson)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این روش جدید که استفاده از فلزات نازک را شامل می‌شود، برای بررسی کیفیت هوا در آینده، بسیار امیدوارکننده است.
این پژوهش، در مجله "Advanced Material Interfaces" به چاپ رسید.

منبع:
 ایسنا