اخبار
چهارشنبه، 20 اسفند 1399
برگزاری دوره‌ی آموزشی جراحی سینوس به صورت مجازی!

برگزاری دوره‌ی آموزشی جراحی سینوس به صورت مجازی!


متخصصان دانشگاه "آدلاید" استرالیا اولین دوره‌ی آموزش جراحی مجازی و از راه دور سینوس را برای جراحان ژاپنی برگزار کردند.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از سایمکس، پروفسور آلکیس پسالتیس(Alkis Psaltis) و پروفسور ورمالد(Wormald) از دانشکده پزشکی آدلاید(Adelaide) به همراه همکاران جراحشان دکتر ماسانوبو سوزوکیMasanobu Suzuk)i) بیش از ۲۰۰ جراح را تعلیم دادند: سه نفر این عمل را به صورت شبیه‌سازی شده در دانشگاه هوکایدو(Hokkaido) در ژاپن انجام می‌دادند در حالی که دیگران در آسیا این دوره را بصورت آنلاین مشاهده می‌کردند.
آن‌ها این دوره را با استفاده از فناوری "کوئینتری"(Quintree)اجرا کردند. این فناوری به پروفسور پسالتیس و ورمالد کمک می‌کرد تا از راه دور مستقیما بر روی جراحان ژاپنی نظارت داشته باشند و در حین انجام جراحی بر روی یک مدل سه بعدی به آن‌ها بازخورد و دستورالعمل‌هایی بدهند.
پروفسور پسالیس می‌گوید: با استفاده از یک ارتباط ویدئویی مطمئن ما توانستیم جراحان ژاپنی را حین انجام عمل آندوسکوپی سینوس بر روی مدل سه‌بعدی مشاهده کنیم.
در سال ۲۰۲۰ با وجود بیماری کووید-۱۹ و ممنوعیت سفرهای بین‌المللی دکتر سوزوکی جراح ژاپنی برجسته در زمینه سینوس از دانشگاه هوکایدو اولین دوره‌ی مجازی جراحی را ایجاد کرد. دکتر سوزوکی پیش از این یک سال تحت نظر پروفسور ورمالد و پسالتیس به مشاهده و تحقیق در دانشکده‌ی آدلاید پرداخته بود.
او می‌گوید: جراحان ما بازخورد و دستورالعمل‌های آنی از پروفسور ورمالد و پسالتیس دریافت کردند و اگرچه این آموزش از راه دور بود اما شرکت‌کنندگان میزان بالای رضایت خود را اعلام کردند.
معمولا چنین آزمایش‌هایی به صورت حضوری و بر روی نمونه‌ی اجساد انجام می‌گیرد. پروفسور ورمالد و پسالتیس نیز هرساله یک دوره‌ی آموزشی جراحی سینوس در دانشکده پزشکی آدلاید در بخش تشریح انجام می‌دادند.
هدف از جراحی سینوس باز کردن مجرای سینوسی و از بین بردن انسدادهاست. این جراحی گزینه‌ای برای افرادی است که مدام دچار عفونت‌های سینوسی می‌شوند و یا ساختار و رشد غیرطبیعی در سینوس‌ها دارند.
پروفسور پسالتیس می‌گوید: برای انجام این آموزش ما از یک مدل پرینت سه‌بعدی استفاده کردیم که توسط شرکت فیوس‌تک(Fusetech) آدلاید ساخته شده بود. این مدل نیاز به اجساد که نگهداری آنها سخت است و احتمال عفونت نیز وجود دارد را کم می‌کند. آناتومی این مدل سه‌بعدی مشابه انسان است زیرا با استفاده از تصاویر دیجیتال سی‌تی‌ اسکن بیماران ساخته شده است.
مواد با کیفیتی که در این مدل به کار رفته باعث می‌شود که بافتی مشابه بافت انسان داشته باشد و با پیشرفت این مواد و فناوری بهبود نیز خواهد یافت. مدل‌هایی از سینوس‌های دارای تومور و همچنین خونریزی کننده نیز در حال تولید است و می‌تواند انقلابی در تربیت جراحان ایجاد کند.
این گروه اولین دوره‌ی حضوری با مدل سه‌بعدی را در سال ۲۰۱۹ انجام داد. متخصصان گوش‌ و حلق و بینی نیز به وسیله‌ی فناوری "کوئینتری" به کادر درمان متصل شدند. پروفسور پسالتیس می‌گوید: از زمان اجرای این دوره از آمریکا، آلمان، روسیه و آمریکای جنوبی تقاضای برگزاری دوره‌ی مشابه داشتیم.

منبع:
 ایسنا