اخبار
پنجشنبه، 08 مهر 1400
تولید قهوه آزمایشگاهی با عطر و طعمی خاص

تولید قهوه آزمایشگاهی با عطر و طعمی خاص


دانشمندان فنلاندی در مطالعه اخیرشان از توسعه اولین قهوه آزمایشگاهی اصلاح ژنتیکی شده که عطر و طعمی مشابه قهوه واقعی دارند، خبر دادند.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، محققان کشور فنلاند اخیرا با استفاده از فرایندی به نام "کشاورزی سلولی" که شامل استخراج سلول‌ها از یک نمونه کوچک گیاهی یا حیوانی است موفق به توسعه این قهوه آزمایشگاهی شده‌اند. البته گفتنی است قبلا از این روش برای ایجاد گوشت و شیر مصنوعی استفاده شده است.
در این مطالعه محققان از نمونه‌های سلولی استخراج شده از گیاه عربیکا استفاده کردند. قهوه عربیکا گونه‌ای از گیاه قهوه است که در اصل در کوه‌های یمن در شبه‌جزیره عربستان رشد می‌کند. در گام بعدی محققان نمونه‌های سلولی را به منظور تولید زیست توده به راکتورهای زیستی منتقل کردند.
این مطالعه در مرکز تحقیقات فنی VTT  فنلاند انجام شده است. دکتر "هیکو ریچر"(Heiko Rischer) رئیس بخش بیوتکنولوژی گیاهی موسسه تحقیقاتی VTT فنلاند گفت: در این فرآیند از سلول‌های گیاهی واقعی قهوه استفاده می‌شود. در ابتدا عملیات کشت سلولی از یک قسمت گیاه به عنوان مثال برگ آن آغاز می‌شود و سپس سلول‌های تشکیل شده در محیط کشت خاصی تکثیر می‌شوند. در نهایت نیز سلول‌ها به یک راکتورزیستی که زیست توده از آن استخراج می‌شود، منتقل می‌شوند. در آنجا سلول‌ها خشک شده و سپس می‌توان قهوه را دم کرد.
دکتر ریچر پس از نوشیدن یک فنجان قهوه گفت: بوی شگفت انگیزی دارد.
این ایده که از سلول‌های قهوه می‌توان برای تهیه قهوه استفاده کرد در سال ۱۹۷۴ توسط "پی ام تاونسلی" دانشمند گیاه شناس ارائه شد. اما دانشمندان این مطالعه این نظریه را به واقعیت تبدیل کردند و فکر می‌کنند این نوع قهوه می‌تواند تا سال ۲۰۲۵ وارد بازار شود. قهوه تولید شده در آزمایشگاه می‌تواند در جلوگیری از مسائلی مانند جنگل زدایی کمک کند. جنگل‌زدایی به ریشه‌کنیِ درختان جنگلی یک منطقه یا زمین گفته می‌شود که در نتیجه آن، تمام یا بخش بزرگی از درختان قطع می‌شود.

منبع:
 ایسنا