اخبار
چهارشنبه، 10 دی 1393

افزایش شانس کشف حیات بیگانه در جهان‌های دیگر با شناسایی یک زمین یخزده

یک سیاره منجمد مشابه زمین که در اطراف یکی از ستارگان یک منظومه دو ستاره‌ای گردش می‌کند، می‌تواند شانس کشف حیات بیگانه را افزایش دهد.

 

 به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این سیاره که در فاصله 3000 سال نوری از ما قرار گرفته، دو برابر زمین بوده و فاصله آن از ستاره میزبانش مشابه فاصله زمین تا خورشید است.تا پیش از این کشف هیچ کس نمی‌دانست که سیارات سنگی می‌توانند مدارهای ثابتی را در اطراف یکی از اعضای یک سیستم دو ستاره‌ای شکل دهند. سیارات اطراف جفت ستاره‌ها نسبتا شایع هستند.
ستاره میزبان این سیاره موسوم به OGLE-2013-BLG-0341LBb از درخشش 400 برابر کمتر از خورشید برخوردار است.
به گفته ستاره‌شناسان، سیاره‌ای که در مدار مشابه زمین از ستاره میزبان خود گردش کند، می‌تواند از شرایط مناسب برای آب مایع سطحی و حیات برخوردار باشد.

این سیاره بطور اتفاقی و زمانی که دانشمندان یک سیگنال عجیب در نور را از یک ریزهمگرایی گرانشی رصد کردند، کشف شد. این رویداد زمانی که گرانش ستاره مانند یک عدسی عمل کرده و نور را از جسم دورتری در پشت خود خم می‌کند، اتفاق می‌افتد.در این مورد، سیستم دو ستاره‌ای میزبان سیاره جدید، نور یک ستاره دورتر را در فاصله 200 سال نوری در صورت‌فلکی قوس مختل کرده بود.

این سیاره باعث کم شدن سیگنال نوری و تحریف آن شده بود که تحلیلهای رایانه‌ای پس از آن توانستند اطلاعاتی در مورد جرم، جهت و فاصله آن از ستاره میزبان ارائه کنند.داده‌های شبکه‌ای از تلسکوپها در شیلی، نیوزلند و استرالیا برای تائید یافته‌ها استفاده شد.

ستاره دوم این منظومه نیز بسیار کم نور است. این دو ستاره در فاصله‌ای مشابه خورشید و سیاره زحل از یکدیگر قرار گرفته‌اند.تحلیلهای رایانه‌ای محققان نشان داد دمای سیاره تازه کشف شده منفی 210 درجه سانتیگراد است.

منظومه‌های دو ستاره‌ای که از ستاره‌های کم‌نوری مانند منظومه مورد بحث تشکیل شده‌اند، از شایعترین نمونه‌ها در کهکشان راه‌شیری به شمار می‌روند. از این رو می‌توان دریافت که ممکن است سیارات خاکی بیشتری با دمای گرمتر و حتی احتمال برخورداری از حیات در سایر نقاط راه شیری وجود داشته باشد.
این کشف در مجله ساینس منتشر شده است.

 خبرگزاري ايسنا

اخبار عمومي

اخبار آزمون

تازه‌هاي نشر

ليست کتاب هاي مبتکران