اخبار
پنجشنبه، 25 دی 1393
ساخت داربست دریچه قلب بر اساس الگوهای مولکولی توسط محقق ایرانی

ساخت داربست دریچه قلب بر اساس الگوهای مولکولی توسط محقق ایرانی

دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی موفق به ساخت داربست دریچه قلب بر اساس الگوهای مولکولی شد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این دستاورد حاصل رساله دکتری مریم اسلامی، فارغ‌التحصیل دکتری تخصصی زیست شناسی گرایش ژنتیک مولکولی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی است که تحت عنوان «ساخت داربست دریچه قلب بر اساس الگوهای مولکولی و مطالعه اثرات مکانیکی، بیولوژیکی و تغییرات بیان ژن‌های آن (ژن‌های کلاژن I و الاستین) در دودمان سلولی VICs» به راهنمایی پروفسور خادم حسینی و دکتر جوادی و مشاوره دکتر شکرگزار و دکتر اقدمی نوشته شده است.

اسلامی درباره طرح تحقیقاتی خود گفت: با توجه به شیوع روزافزون بیماری‌های دریچه قلب، انتظار می‌رود میزان تعویض دریچه قلب در آینده افزایش یابد که بر همین اساس محققان و دانشمندان به دنبال ایجاد راه‌های جدید برای مشابه سازی ساختارها و مشخصات اصلی بافت دریچه قلب انسان هستند.

وی با بیان این که بکارگیری یک داربست مناسب در ساخت بافت دریچه قلب به شکلی که بتواند بر ترشح مهم‌ترین اجزای مایع میان بافتی از جمله کلاژن تیپ یک و الاستین اثر بگذارد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، افزود: در این مطالعه، استفاده از آزمایش‌های مختلف بیولوژیکی، مکانیکی و ژنتیکی برای بررسی میزان بیان ژن‌های کلاژن I و الاستین در سلول‌های دریچه میترال قلب کشت شده و این کپسوله شده در کامپوزیت هیدروژلی میکروفیبری، در مقایسه با هیدروژل و میکروفیبر به تنهایی بررسی شده است.

عضو استعدادهای درخشان باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد علوم و تحقیقات اضافه کرد: اگرچه میزان زنده بودن سلول‌ها و فعالیت متابولیکی آن‌ها در همه انواع داربستها مشابه بود، وجود هیدروژل باعث بهبود توزیع سه بعدی سلول‌های بینابینی دریچه میترال شد.

وی ادامه داد: بر اساس نتایج به دست آمده مقادیر یکسانی در مدول یانگ (Young’s modulus) و استحکام کششی نهایی در داربستهای PGS- PCL و کامپوزیتها دیده شد.

اسلامی تصریح کرد: با توجه به این که مشاهده شد این داربست خواص بیولوژیکی، ژنتیکی و قابلیتهای مکانیکی لازم مشابه دریچه قلب را داراست و نیز توانایی رشد، ترمیم و بازسازی به عنوان یک بافت را دارد، این کامپوزیت می‌تواند به عنوان یک الگو برای ساخت بافت دریچه قلب با ساختاری سه بعدی مورد استفاده قرارگیرد.

وی، همچنین یک سخنرانی با عنوان "ساخت دریچه قلب با جدیدترین تکنیکهای بیولوژیک" را در همایش سلول و ژن درمانی» آمریکا در اکتبر 2014 ارائه کرده و به عنوان جوانترین برگزارکننده کارگاه آموزشی این کنگره برگزیده شد.

نتایج این دستاورد تحقیقاتی در مجلات (Biomaterials Applications (Impact factor:2.7 و Cell به چاپ رسیده است .


خبرگزاري ايسنا

اخبار عمومي

اخبار آزمون

تازه‌هاي نشر

ليست کتاب هاي مبتکران