مقالات مشاوره تحصیلی و آموزشی
ﺳﻪشنبه، 05 شهریور 1392
بایدها و نبایدهایی به والدین

بایدها و نبایدهایی به والدین

 آغاز سال تحصیلی، آغازی دوباره برای یک شروع خوب به سوی موفقیت است.
شایان ذکر است که همراهی و حمایت شما والدین تاثیر به سزایی در راه رسیدن به این هدف دارد.)
نگرانی‌ها، مسئولیت‌پذیری و علاقه به موفقیت فرزندان همیشه با آغاز سال تحصیلی شروع می‌شود و طی دوران تحصیل ادامه می‌یابد.
در طول هفته بارها بارها والدینی را مشاهده می‌کنیم که به مدارس یا مراکز مشاوره مراجعه کرده و نگرانی‌های خود را در خصوص فعالیت‌های تحصیلی فرزندانشان ابراز می‌کنند و به دنبال راهکارهای مناسب برای  پیشرفت تحصیلی آن‌ها هستند. حاضرند هزینه‌های هنگفتی را صرف انتخاب بهترین کلاس‌ها، معلم‌ها، آزمون‌ها، کتاب و ... کنند و توقع دارند با این کار پیشرفت تحصیلی را در فرزندان خود ببینند.
آیا صرف پرداخت این هزینه‌ها کافی است؟ بدون شک بدون حمایت و پیگیری مداوم و انتخاب صحیح و مطمئن نمی‌توان به این هدف دسترسی پیدا کرد.
آغاز دوران راهنمایی تحصیلی شروع نوجوانی است در این مرحله دوران کودکی پشت سر گذاشته و دوران پر تلاطم نوجوانی شروع می‌شود که برخورد صحیح با این دوران نیاز به حمایت و پشتیبانی والدین دارد و این خود از افت تحصیلی دانش‌آموزان جلوگیری می‌نماید.
در راه موفقیت در طی دوران تحصیل عوامل مختلفی تاثیر گذار خواهند بود به طور مثال مهم‌ترین این عوامل عبارتند:
گام اول:
مهم‌ترین چیز در شروع یک سال تحصیلی تهیه برنامه درسی مناسب درسی برای دانش‌آموز است تا به فعالیت‌های آن‌ها جهت داده و آن‌ها را از راه و مسیر رسیدن به هدف دور ننمایند.
گام دوم:
تهیه محتوای غنی و خوراک دادن به دانش‌آموزان است تا بتوان سطح دانش آن‌ها را بالا برد. منبعی که در کنار کتاب درسی بتوان نیازهای دانش‌آموز را برآورده سازد.
گام سوم:
سنجش میزان یادگیری آن‌هاست که تا چه حد به موفقیت نزدیک شده‌اند و بتوان به نقاط ضعف و قوت آن‌ها پی برد و جهت اصلاح عملکرد تحصیلی قدم برداشت.
گام چهارم:
استفاده از راهنمایی‌ها و حمایت‌های افراد متخصص می‌تواند همراه خوبی برای والدین در جهت موفقیت فرزندان باشد. آن‌ها راهکارهای مناسب را در اختیار والدین خواهند گذاشت.
گام پنجم:
اطلاع از نحوه عملکرد دانش‌آموزان است تا بتوان روند عملکرد آن‌ها را به صورت ثبت شده و مدون مشاهده کرد.
گام ششم:
ثبت عملکرد تحصیلی و برنامه‌های تهیه شده است و نظارت والدین را ملموس‌تر و مدون‌تر می‌کند.
در این راستا اگر شما هم جزء کسانی هستید که به خانواده مبتکران قدم نهاده‌اید و با آن همراه شده‌اید تا آنچه را خواستارید، پاسخگو باشد و نیازهای تحصیلی فرزندانتان را رفع و نگرانی‌های شما را کاهش دهد، ما به شما اطمینان می‌دهیم همسو با قدم‌های نام برده شده همراه با شما خواهیم بود و تمام سعی و تلاشمان این است که فرزندان این مرز و بوم را به سطح بالای علمی برسانیم و لبخند رضایت را بر روی لب‌های شما دلسوزان آموزشی بنشانیم.
ولی در این راه به همراهی شما نیازمندیم و اگر حمایت‌ها و پشتیبانی شما در منزل نباشد بدون شک نتیجه مطلوب را نخواهی کسب کرد.
در این خصوص بایدها و نبایدهایی را برای والدین عزیزی که در کنار ما در جهت موفقیت فرزندانشان تلاش می‌کنند، توصیه می‌کنیم:
آزمون و درس آزمون
آزمون‌ها و درس آزمون مبتکران یک برنامه مطالعاتی منظم را برای دانش‌آموزان فراهم می‌کنند و برای هر ماه دانش‌آموز حجم مناسبی را در نظر گرفته و علاوه بر اینکه آن‌ها بر آن مقدار محتوی با خواندن درس آزمون تسلط پیدا می‌کنند، می‌توانند از همان مقدار آزمون بدهند و خود را بسنجند و قدم به قدم به رفع نقاط ضعف خود بپردازند.
درس آزمون: قبل از هر آزمون در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد و به آن‌ها فرصت کافی داده می‌شود تا آن را خوانده و برای آزمون آماده شوند.
باید:
 1- درس آزمون در کنار کتاب درسی مطالعه  شود (علاوه بر آزمون می‌تواند کمک مناسبی برای تسلط بر روی مباحث درسی و آمادگی برای امتحانات مدرسه باشد)
2- درس آزمون هر روز مطالعه شود.
3- والدین بر خواندن درس آزمون نظارت داشته باشند.
نباید:
1- هیچ مبحثی از درس آزمون نخوانده باقی بماند. حتی تمرین‌هایی که پاسخ ندارد.
آزمون‌ها:
آزمون‌های مبتکران معیار مناسبی برای سنجش یادگیری دانش‌آموزان است و تقریباً در هر ماه حجم مناسبی از محتوی خوانده شده را می‌سنجد تا بتوان از آن طریق به نقاط ضعف و قوت آن‌ها در همان مقدار محتوا پی برد.
باید:
1- سئوالات آزمون را به ترتیب دفترچه پاسخ دهند.
2- دانش‌آموزان خود را در شرکت در آزمون تشویق و ترغیب کنید.
نباید:
1- سوالاتی را که بلد نیستند،  پاسخ دهند.(آزمون نمره منفی دارد)
2- غیبت در آزمون ممنوع. (حتی اگر مطالعه نکرده باشند)
کارنامه بعد از آزمون:
بعد از هر آزمون کارنامه آزمون برای دانش‌آموز صادر می‌شود که می‌توان از روی آن عملکرد دانش‌آموز را بررسی کرد.
اگر از طرف مدرسه دانش‌آموز شما در آزمون شرکت می‌کند مدرسه کارنامه را در اختیار شما مــی‌گذارد و اگر بطور آزاد در آزمون‌ها ثبت نام کرده‌اید با مراجعه به واحد که ثبت نام کننده، کارنامه را دریافت نمایید. سایت www.mobtakeran.com این امکان را به شما
می‌دهد که کارنامه را از یک روز بعد از آزمون در هر زمان دریافت کنید.
کارنامه آزمون‌ها عملکرد دانش‌آموزان را به طور دقیق بررسی می‌کند و نتایج جامعی را در اختیارتان می‌گذارد. علاوه بر این که از عملکرد آن‌ها در تک تک دروس آگاه می‌شوید می‌توانید ضعف دانش‌آموزان را بر روی مبحث هر درس متوجه شوید و آن‌ها را در مقایسه با سایر افراد دیگر در سطح کشور سنجید.
باید:
1- نمرات  دانش‌آموز را در هر درس با میانگین کشوری در آن درس مقایسه کنید.
2- از روی تحلیل سوالات در پایین کارنامه به نقاط ضعف او در هر درس پی ببرید.
3- عملکرد کلی در کارنامه را با مشاور در میان بگذارید.
نباید:
1- بیش از توانایی‌های دانش‌آموز از او انتظار داشت.
2- در صورت افت در آزمون آ ن‌ها را سرزنش یا تحقیر کرد.
مشاوره:
یک مشاور تحصیلی در کنار نظارت شما والدین می‌تواند کمک بسزایی در جهت افزایش عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان داشته باشد.
مشاوران با ارتباط با دانش‌آموزان در آن‌ها ایجاد انگیزه کرده و حمایت‌های خاصی را در جهت ارائه نکات و افزایش بازده تحصیلی انجام می‌دهند.
اگر از مشاوره تلفنی مبتکران استفاده می‌کنید مشاورین بعد از هر آزمون با دانش‌آموز شما تماس گرفته و به تحلیل کارنامه و ارائه نکات لازم مشاوره‌ای می‌پردازد و یک آزمون در میان شما را از عملکرد دانش‌آموزتان آگاه می‌کنند. مشاوران بر نحوه پر کردن دفتر برنامه‌ریزی پیگیری لازم را خواهند کرد.
باید:
1- با مشاور همکاری لازم انجام شود.
2- دانش‌آموز را ترغیب به صحبت با مشاور کنید.
نباید:
1- کم کاری‌ها و عدم مطالعه درس آزمون را از مشاور پنهان کنید.
دفتر برنامه‌ریزی
دفتر برنامه‌ریزی تهیه شده برای دانش‌آموزان راهنمایی این امکان را می‌دهد که دانش‌آموزان برنامه مطالعاتی خود را در آن ثبت کنند. کارنامه آزمون مبتکران را در آن نصب کرده و در قسمت ارزیابی خود به بررسی عملکردشان در آزمون بپردازند و در تماس مشاور به او گزارش کار را دهند، و می‌توانند نکات مشاوره‌ای مفیدی در خصوص روش مطالعه و ....در آن بخوانند.
باید:
1- دفتر برنامه‌ریزی مبتکران را برای دانش‌آموز خود تهیه کنید.
2-  بر پر کردن و استفاده صحیح از آن نظارت داشته باشید.
نباید:
1- دفتر برنامه‌ریزی را در جهت موفقیت تحصیلی بی‌اهمیت بشمرید.
در صورت شکست و افت درسی فرزندان نباید آن‌ها را سرزنش و تحقیر کنید. انتقاد، مقایسه، منت گذاشتن، تهدید نمودن تاثیری ندارد.
باید نکات مثبت فرزندان را برجسته نمود و جوی از مهربانی، صمیمیت، احترام و اعتماد را در محیط خانواده فراهم کنید.


تهیه و تنظیم: بهارک طالب لو

جستجو