مقالات مشاوره تحصیلی و آموزشی
شنبه، 09 شهریور 1392
مشاوره و يادگيري مطلوب

مشاوره و يادگيري مطلوب

وقتی بیماری وارد مطب دکتر می‌شود از پزشک خود چه انتظاری دارد؟ بیمار در ذهن خود، در مورد بیماریش طرحی دارد و بر اساس آن انتظار دارد توسط پزشک بهبود یابد. حال وقتی یک دانش‌آموز به یک محیط آموزشی می‌آید طرح ذهنی و انتظار او از موسسه آموزشی چیست؟
از موسسه چه انتظاری می‌تواند داشته باشد؟ پاسخ، دستیابی به راهبردهای لازم جهت رسیدن به یادگیری مطلوب می‌باشد.
آن‌ها به دنبال این هستند که با استفاده از امکانات و شیوه‌ها و راهنمایی‌های مشاوران میزان یادگیری خود را افزایش دهند و درجهت اهداف مد نظر خویش، حرکتی سبز و مثبت داشته باشند.
یادگیری شامل ایجاد تغیرات مطلوب در رفتار، طرزتفکر، فرایندهای ذهنی و فیزیکی یادگیرنده است که می‌بایست مبتنی بر تجربیات باشد. بنابراین باید تغییراتی دررفتار دانش‌آموز به وجود آید، که نقش یک مشاور آموزشی ایجاد این تغییرات در زمینه تحصیلی اوست.
مشاور در نقش یک راهنما و تسهیل کننده در امر یادگیری و هدایت دانش‌آموزان را برعهده دارد و به او در شناخت توانایی‌ها و اهدافش یاری می‌رساند و این امر منجر می‌شود که دانش‌آموز مسئولیت یادگیری خود را بر عهده بگیرد و برای اموری که انجام می‌دهد در برابر مشاورش پاسخ گو باشد. بنابر این این امر یک طرفه نیست و مشاور نقش یک پند دهنده و نصیحت کننده را ندارد. یک رابطه تعاملی پویا بین مشاور و دانش‌آموز رابطه‌ای است که همراه با همکاری و همفکری باشد.

یادگیری مطلوب مد نظر ما یادگیری این امر است که:

چه چیزرا بیاموزیم؟ چگونه بیاموزیم؟ و چرا بیاموزیم؟

هدف، ایجاد یادگیری مادام العمر است نه اینکه دانش‌آموزان را برای یادگیری سطحی و مقطعی آماده کنیم.
در این تعامل دوطرفه هدف، رسیدن به یادگیری مطلوب است بنابراین به مشاورانی نیاز داریم که در زمینه‌های روانشناسی، برنامه‌ریزی درسی، آموزشی، آشنایی با فن آوری و تکنولوژی، روابط انسانی و ... آگاهی داشته باشند.
این امر همپوشی رشته‌های مختلف را نشان می‌دهد که مستلزم همکاری مشاوران با هر تخصص درکنار هم می‌باشد تا دراین امر به یک سینرجی و هم‌افزایی در امر مشاوره دست پیدا کنند.
یکی از 5 حلقه یادگیری در سیستم آموزشی مبتکران مشاوره می‌باشد که عامل اصلی و مهم در ارتباط بین حلقه‌های یادگیری است.
فرایند یادگیری با عوامل مختلف ارتباط دارد و هریک از آن‌ها در جریان و چگونگی تحقق یادگیری موثر است. اگر ارتباط و هماهنگی منطقی بین عوامل نباشد و هر کدام بدون توجه به عامل دیگر مد نظر قرار گیرند، یادگیری موثر حاصل نمی‌شود.


اخبار آزمون
جستجو