اخبار
دوشنبه، 01 تیر 1394
کشف پروتئینی که آسیب قلبی را ترمیم می‌کند

کشف پروتئینی که آسیب قلبی را ترمیم می‌کند

محققان دانشگاه جانز هاپکینز، دانشگاه کالیفرنیا در سان‌دیگو و سایر موسسات علمی آمریکا یک پروتئین خاص را در بدن شناسایی کرده‌اند که می‌تواند به قلب در ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده‌اش کمک کند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، قلب در مقایسه با سایر اندام حیاتی بدن، به ندرت در طول عمر خود سلول‌های جدید تولید می‌کند، اما همچنان می‌تواند حتی با پیر شدن بدن، تا میلیاردها ضربان را برای حفظ حیات تولید کند.

این پدیده، الهام‌بخش دانشمندان برای شناسایی کلید طول عمر قلب شد. آن‌ها دریافتند پروتئین vinculin، مسؤول ثابت نگهداشتن پمپاژ عضله قلب است.

محققان امیدوارند که یافته‌های آن‌ها در مورد نقش vinculin بتواند به درمان‌های جدیدی منجر شود که عمر مبتلایان به نارسایی قلبی را طولانی‌تر کند. در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی، قلب بزرگ می‌شود، اما توانایی پمپاژ خون آن بطور چشمگیری کاهش می‌یابد.

نارسایی قلبی زمانی رخ می‌دهد که ماهیچه قلب بیش از حد سفت یا ضعیف شده و نمی‌تواند عملکرد مناسبی داشته باشد. علائم مرتبط با این بیماری شامل خستگی، تنگی نفس، تورم مچ پا، عدم اشتها، خس خس و تند شدن ضربان قلب است.

انتظار می‌رود این بیماری طی 10 سال آینده نزدیک به هشت میلیون نفر را تنها در آمریکا تحت تاثیر قرار دهد.

محققان در آزمایشات ابتدایی خود، سطوح پروتئین vinculin را در قلب میمون‌ها، خفاش‌ها و مگس‌های میوه جوان و پیر بررسی کردند. آن‌ها دریافتند که سطوح این پروتئین با بالاتر رفتن سن این موجودات، افزایش مداومی را نشان می‌داد. این امر بدان معنی است که با پیر شدن فرد، سطح این پروتئین در بدن افزایش می‌یابد تا پمپاژ قلب را ثابت نگه دارد.

دانشمندان، مگس‌های میوه را برای تولید مقادیر بیشتر vinculin مهندسی ژنتیکی کرده و دریافتند که این موجودات، 150 درصد بیشتر از طول عمر عادی‌شان زندگی کردند.


خبرگزاری ایسنا

اخبار عمومي

اخبار آزمون

تازه‌هاي نشر

ليست کتاب هاي مبتکران