اخبار
پنجشنبه، 18 تیر 1394

بازگشایی پنجشنبه‌های مدارس منوط به تامین اعتبار

مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بررسی کیفیت‌بخشی روزهای پنجشنبه‌، بازگشایی مدارس در این روز و یا انتخاب "روز بدون کیف و کتاب" به شورای معاونان ارجاع شده است گفت: نتیجه این شورا هر چه باشد آن را اجرا خواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مهدی علی‌اکبرزاده در نشست خبری امروز خود که با موضوع فعالیت‌های تابستانی اداره کل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش تشکیل شد، افزود: سال گذشته 4 میلیارد تومان اعتبار به منظور بازگشایی 2000 مدرسه در روز پنج‌شنبه اختصاص یافت؛ امسال نیز همین رقم را مطالبه کرده‌ایم و در صورتی که پشتیبانی‌های مادی و معنوی از این طرح داشته باشیم، آن را اجرا و در غیراینصورت اجرا نمی‌شود.

وی در ادامه این نشست یکی از فعالیت‌های اداره متبوعش را جشنواره‌های فرهنگی هنری دانش‌آموزان دانست که از اول مهرماه هر سال تحصیلی تا پایان همان سال ادامه یافته و مرحله نهایی آن در مردادماه و شهریور برگزار می‌شود.

علی‌اکبرزاده در ادامه ضمن ابراز امیدواری از آمار تعداد شرکت‌کنندگان در مرحله آموزشگاهی مسابقات فرهنگی و هنری اظهار کرد: در سال تحصیلی 93، 94، 14 میلیون و 411 هزار و 28 نفر رشته در سطح آموزشگاهی در مسابقات فرهنگی و هنری شرکت کردند و این آمار حتی از آمار تعداد کل دانش‌آموزان کشور نیز بیشتر است.

مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: این آمار نشان‌دهنده آن است که هر دانش‌آموز حداقل در یک رشته ثبت‌نام کرده و برخی از دانش‌آموزان نیز در چند رشته ثبت‌نام کرده‌اند و این مساله علاقه‌مندی دانش‌آموزان کشور به فعالیت‌های فرهنگی و هنری را نشان می‌دهد.

علی‌اکبرزاده در خصوص آمار شرکت‌کنندگان در این مسابقات به تفکیک رشته تشریح کرد: در رشته هنرهای نمایشی که شامل انواع نمایشنامه‌ها، نمایشنامه عروسکی و فیلم کوتاه و... است یک میلیون و 271 هزار و 102 نفر شرکت‌کننده داشته‌ایم که یک میلیون و 158 هزار و 19 نفر آن تنها در رشته نمایش که به صورت گروهی است ثبت‌نام کرده و 113 هزار و 83 نفر نیز در فیلم کوتاه ثبت‌نام داشته‌اند.

وی درخصوص آمار ثبت‌نامی در هنرهای آوایی که شامل سرود همگانی، هم‌نوازی، تک‌خوانی و تک‌نوازی، سرود و گروه کر فرهنگیان است نیز اظهار کرد: در این رشته‌ها نیز در مجموع پنج میلیون و 283 هزار و 552 نفر شرکت‌کننده داشته‌ایم.

مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: همچنین در هنرهای دستی و تجسمی چهار میلیون و 973 هزار و 437 نفر و در رشته رسانه و فضای مجازی نیز 240 هزار و 687 نفر در سطح آموزشگاهی شرکت‌کننده داشته‌ایم.

علی‌اکبرزاده درخصوص مسابقات ادبی و پژوهشی نیز عنوان کرد: این مسابقات شامل شعر، داستان،‌ کتابخوانی، مشاعره و مقاله پژوهشی هستند که تعداد شرکت کنندگان آن به یک میلیون و 332 هزار و 101 نفر رسیده است.

وی ادامه داد: جشنواره مسابقات هنری دانش‌آموزان در نیمه دوم مردادماه (21 مردادماه) در اردوگاه شهید کشوری نیشابور برای دو جنسیت دختر و پسر برگزار برگزار خواهد شد.

مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش درخصوص جشنواره مسابقات فرهنگی نیز تصریح کرد: جشنواره مسابقات فرهنگی نیز از اول شهریورماه به مدت 10 روز در اردوگاه کشوری شهیدبهشتی اصفهان برای 500 نفر از دانش‌آموزان دختر و پسری که توانسته‌اند به این مرحله کشوری راه یابند، برگزار خواهد شد.

علی‌اکبرزاده در ادامه از تصمیم وزارت آموزش و پرورش برای ایجاد تحول در سی‌وچهارمین مرحله جشنواره‌های فرهنگی و هنری دانش‌آموزی که از مهرماه سال آینده برگزار خواهد شد خبر داد و گفت: در جریان برگزاری سی‌وسومین دوره مسابقات فرهنگی و هنری دانش‌آموزی که مردادماه و شهریورماه امسال برگزار می‌شود، با نظرسنجی و گفت‌وگو و پژوهش از خود دانش‌آموزان نیازهای آنها را تحلیل و پس از بررسی این داده‌ها، سی‌وچهارمین دوره این مسابقات در سال تحصیلی 94 95 با تحولی چشمگیر برگزار می‌شود.

وی همچنین ضمن اشاره به اینکه در حاشیه مسابقات فرهنگی و هنری کارگاه‌هایی با حضور اساتید برجسته تشکیل خواهد شد، اظهار کرد: اولین اردو بلافاصله پس از ماه مبارک رمضان در اردوگاه شهیدرجایی نیشابور برای دانش‌آموزان مناطق مرزی برگزار خواهد شد.

مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: درسال جاری برخلاف سال گذشته که تنها این اردوها برای پسران مناطق مرزی برگزار می‌شد، امسال برای دختران نیز برگزار خواهد شد.

علی‌اکبرزاده تصریح کرد: اردوگاه پسران از چهارم مردادماه و دختران نیز از 11 مردادماه در همان اردوگاه شهید بهشتی نیشابور اما به صورت مجزا تشکیل خواهد شد.

وی در ادامه با تاکید بر لزوم اجرای فعالیت‌های فرهنگی برای دانش‌آموزان مناطق مرزی کشور عنوان کرد: بیشترین هجوم فرهنگی همواره می‌تواند متوجه دانش‌آموزان مرزی کشور باشد به همین دلیل هرچقدر بتوانیم در جهت توانمندی و تقویت فرهنگی این دانش‌آموزان عمل کنیم، موفق‌تر خواهیم بود؛ امسال نیز 700 دانش‌آموز دختر و پسر مناطق مرزی در این اردوگاه حاضر خواهند یافت.

مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش در ارتباط با اردوی دانش‌آموزان «زیارت اولی» نیز عنوان کرد: از 24 مردادماه تا سوم شهریورماه به مناسبت دهه کرامت برای 3200 دانش‌آموز دختر که تا به حال به زیارت امام رضا (ع) مشرف نشده‌اند، برنامه‌ریزی شده و مجوزهای لازم را صادر کرده‌ایم تا این دانش‌آموزان را به طور پیوسته و به صورت اردوهای سه روزه به مشهد مقدس اعزام کنیم.

علی‌اکبرزاده ادامه داد: البته قصد داریم این تعداد را با مشارکت بخش خصوصی و سمن‌ها به 8000 نفر برسانیم که زمان اعزام آنها از دهه کرامت فراتر می‌رود.

وی درخصوص شوراهای دانش‌آموزی نیز اظهار کرد: در آبان‌ماه سال گذشته انتخابات شوراهای دانش‌آموزی در اکثر مدارس کشور برگزار شد و برخی از آن شوراها به عنوان شوراهای برتر انتخاب شدند که همایش تجلیل از این شوراهای برتر را در دستور کار قرار داده‌ایم که شامل 600 دانش‌آموز دختر و 600 دانش‌آموز پسر می‌شود که در ششم شهریورماه برای پسران و یازدهم شهریورماه برای دختران در اردوگاه کشوری شهید میرزاکوچک‌خان رامسر برگزار خواهد شد.

مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش در ادامه گفت: با تجلیل از شوراهای برتر در تلاش هستیم انگیزه‌ای مضاعف برای سایر دانش‌آموزان در شرکت شوراهای دانش‌آموزی ایجاد کنیم تا به این ترتیب بیش از گذشته شاهد مشارکت اولیای مدرسه و دانش‌آموزان در مدیریت فضاهای دانش‌آموزی و مدارس باشیم.

علی‌اکبرزاده درخصوص تشکل‌های دانش‌آموزی نیز گفت: زمان برگزاری اردوی تشکل‌های دانش‌آموزی در حال حاضر مشخص نیست اما سازمان‌های دانش‌آموزی، جمعیت جوانان هلال‌احمر، بسیج دانش‌آموزی، اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزی، برگزاری این اردوها را به عهده خواهند گرفت و پیش‌بینی شده است که 1300 دانش‌آموز دختر و پسر در این اردوها شرکت کنند.

وی در ادامه از برگزاری دو اردوی آموزشی و همایشی خبر داد و گفت: پس از مدت‌ها احساس کردیم که نیاز به تامین مدرس «تربیت سیاسی در مدارس» هستیم.

مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: این مربیان باید کسانی باشند که توان فعالیت در کرسی‌های آزاداندیشی و برگزاری دوره‌های آموزشی سایر مربیان سراسر کشور را داشته باشند. به این ترتیب از پانزدهم مردادماه سال جاری تعدادی از مربیان و معلمان را که حائز شرایط هستند از سراسر کشور معرفی و به مدت 32 ساعت در اردوگاه شهیدباهنر تهران جهت توجیه آموزشی حضور خواهند یافت.

علی‌اکبرزاده در ادامه از برگزاری «نمایشگاه عرضه تولیدی دانش‌آموزان کانون‌های تربیتی» خبر داد و گفت: این نمایشگاه نیز در نیمه دوم شهریورماه سال جاری با هدف معرفی و نمایش مهارت‌های دانش‌آموزی و کسب مهارت‌های کسب و کار برای دانش‌آموزان برگزار خواهد شد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر به آموزش مهارت‌های کسب و کار و کارآفرینی تاکید می‌شود و در این راستا آموزش و پرورش زمین‌های خالی اردوگاه‌های خود را در تابستان در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌دهد و با کنترل مربی، به کشت و زرع پرداخته و در پایان تابستان به نفع خود محصولاتشان را به فروش می‌رسانند.

علی‌اکبرزاده در ادامه از اهمیت نقش خانواده در ساماندهی اوقات فراغت دانش‌آموزان خبر داد و گفت: اعتقاد ما این است که مدیریت تامین اوقات فراغت دانش‌آموزان باید در شورای مهمی به نام خانواده انجام شود و در آموزش و پرورش و یا سایر نهادها نیز تنها به عنوان تسهیل کننده تصمیمات این شورا (خانواده) عمل می‌کنند.

وی در ادامه به خانواده‌ها توصیه کرد تا پس از ماه مبارک رمضان برای شرکت دانش‌آموزان خود در اردوگاه‌ها اهتمام ورزند و با این اردوگاه‌ها از طریق وب‌سایت آموزش و پرورش استان‌ها و همچنین خود مدارس آشنا شده و از محل برگزاری و زمان و رشته‌های موجود در این کانون‌ها مطلع و کودکان خود را برای حضور در آنها هدایت کنند.

مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش درخصوص اردوهای راهیان نور نیز اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین اردوهای برگزار شده توسط وزارت آموزش و پرورش اردوهای راهیان نور است که با هماهنگی‌های آموزش و پرورش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال 93 و 94 بهترین و موثرترین همکاری جهت برگزاری این اردوها انجام شد.

علی‌اکبرزاده ادامه داد: اردوهای راهیان نور سال 93 و 94 از لحاظ فرهنگی، تعداد دانش‌آموزان، کاهش حوادث و... بهترین دوره خود را داشته است و این مساله حاصل برنامه‌ریزی‌های درست و پشتیبانی‌های صحیح و همچنین رعایت ایمنی بوده است.

وی افزود: در 6 ماهه اول سال 93 – 94، 621 هزار نفر به مناطق عملیاتی جنوب، جنوب غربی و شمال غربی کشور تحت عنوان اردوهای راهیان نور اعزام شدند و پس از ماه مبارک رمضان نیز در نظر داریم تا سقف 200 هزار نفر را به مناطق عملیاتی شمال غرب کشور اعزام کنیم؛ اعزام به مناطق عملیاتی جنوبی کشور نیز به جهت شرایط آب و هوایی فعلا توصیه نمی‌شود. این در حالیست که سعی داریم در سال 94-95 تعداد اردوهای راهیان نور را افزایش دهیم.

علی‌اکبرزاده در ارتباط با هزینه اردوهای راهیان نور نیز اظهار کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با در اختیار قرار دادن امکانات ریلی و جاده‌ای خود کمک زیادی در برگزاری این اردوها داشته است. تا به امروز 5 میلیارد و 300 میلیون تومان آموزش و پرورش برای این اردوها هزینه کرده است. همچنین 6 میلیارد تومان از محل مشارکت‌های مردمی و یک میلیارد تومان نیز کمک‌های سایر نهادها اعم از استانداری‌ها، سازمان‌های مردم نهاد و... جهت برگزاری این اردوها صرف شده است.

علی‌اکبرزاده درخصوص آمار تعداد کلیه روزهای اردویی سال تحصیلی 92-93 اظهار کرد: در طی 92-93 ، 7 میلیون و 730 هزار نفر روز، تعداد کلیه روزهای اردویی بودند که در سراسر سال برگزار شد.

وی همچنین درخصوص ایمنی سفرهای صورت گرفته در آموزش و پرورش نیز عنوان کرد: با همکاری پلیس راهور این اردوها فقط از طریق وسایل نقلیه استاندارد صورت می‌گیرد و ایمنی کاملا فراهم است و حتی اگر اتوبوسی استاندارد لازم را نداشته باشد پس از مشاهده پلیس راهور بلافاصله متوقف خواهد شد و علت کاهش تصادفات و حوادث نیز همین پیگیری‌هاست.

مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش همچنین عنوان کرد: چنانچه همیار پلیسی که از خود دانش‌آموزان است و در این اردوها حضور دارد از راننده به پلیس راهور شکایت کند، اتوبوس بلافاصله متوقف خواهد شد.

علی‌اکبرزاده درخصوص امکانات اردوهای سراسر کشور نیز گفت: چنانچه اردوگاهی امکانات لازم را نداشته باشد، بلافاصله قبل از ورود دانش‌آموزان کد اردوگاهی آن حذف خواهد شد و همانطور که امسال نیز ممکن است برخی از این اردوگاه‌ها به دلیل عدم امکانات لازم غیرفعال شده باشند.

مدیرکل فرهنگی هنری وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: به علت وجود امکانات و استانداردهای کافی در اردوگاه‌های سراسر کشور، طی سالیان کشور هیچ حادثه‌ای در جریان اردوهای دانش‌آموزی در سراسر کشور رخ نداده اما خواستار آن هستیم که ردیف بودجه خاصی برای تجهیز و بازسازی این اردوگاه‌ها در برنامه ششم توسعه در نظر گرفته شود.


خبرگزاری ایسنا

اخبار عمومي

اخبار آزمون

تازه‌هاي نشر

ليست کتاب هاي مبتکران