اخبار
چهارشنبه، 11 شهریور 1394
گرمادرمانی تومورها با نانوذرات و امواج ماکروویو

گرمادرمانی تومورها با نانوذرات و امواج ماکروویو

 

محققان چینی با استفاده از نانوذرات، موفق به ارائه روشی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی با کمک گرما شدند. در این روش امواج ماکروویو موجب گرم شدن ذرات شده و سلول‌های سرطانی را از بین می‌برند.

 

 به گزارش سرویس فناوری ایسنا، «هایپرترمیا» یک روش درمانی است که در آن به بافت گرما داده می‌شود. این روش برای درمان بیماری‌هایی نظیر سرطان به دلیل حساسیت بالای سلول‌های سرطانی نسبت به گرما مناسب است. افزایش دما به 40 درجه سانتیگراد برای از بین بردن سلول‌های سرطانی کافی است.

هایپرترمیا مبتنی بر ماکرویو یکی از مهمترین روش‌های گرمادرمانی است که مزایای زیادی دارد. این روش غیر مخرب با نفوذ به اعماق بافت‌ها، می‌تواند بدون نیاز به داروهای شیمی‌درمانی سلول‌های سرطانی را از بین ببرد.

اعمال گرما به بدن کاری دشوار است به ویژه گرم کردن بخشی از بدن بسیار چالش برانگیز است. در این روش معمولاً بافت‌های اطراف سلول سرطانی نیز گرم شده و پیامدهای ناخوشایندی برای بیمار به همراه دارد. اخیراً محققان مؤسسه فناوری فیزیک و شیمی چین با استفاده از نانوذرات اقدام به ارائه روشی کارا برای از بین بردن سرطان کرده و برای اولین بار آن را روی موجود زنده آزمایش کردند.

زیانوی منگ از محققان این پروژه می‌گوید: «تحقیقات ما نشان می‌دهد که با این روش می‌توان رشد تومور را در مدل‌های حیوانی کنترل کرد.»

او همچنین می‌افزاید: «میکروکپسولی که ما ساختیم دارای هسته‌ای از جنس محلول کلرید سدیم بوده و ترکیب زیست‌سازگار سدیم آلژینات نیز در آن قرار دارد. با اعمال امواج ماکرویو، انرژی پرتوهای ماکرویو جذب شده و به انرژی سینتیکی و داخلی یون انتقال می‌یابد و در نهایت به‌صورت انرژی گرمای ژول در یون نمک تبدیل می‌شود. با این کار دما بالا می‌رود.»

با توجه به خواص عالی امواج ماکرویو و سمیت پایین آن، محققان با کارایی 86/97 درصد موفق به از بین بردن سلول‌های سرطانی شدند. پژوهشگران با استفاده از شبیه‌ساز کامپیوتر سازوکار این روش را در تولید گرما تأیید کردند. در قدم بعد، از نانوذرات ZrO2 برای تولید ماده تولیدکننده گرما استفاده کردند.

نتایج این پژوهش در قالب مقاله‌ای با عنوان "Insights into a microwave susceptible agent for minimally invasive microwave tumor thermal therapy"در نشریه Biomaterials منتشر شده‌ است.

منبع: ایسنا

 

اخبار عمومي

اخبار آزمون

تازه‌هاي نشر

ليست کتاب هاي مبتکران