اخبار
ﺳﻪشنبه، 10 آذر 1394
سمعک دانش‌آموزان استثنایی رایگان می‌شود

سمعک دانش‌آموزان استثنایی رایگان می‌شود

مدیر آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران گفت: تعداد دانش‌آموزان مبتلا به اوتیسم روبه افزایش است.

 

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس وجیه‌الله پرویزی مدیر آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران امروز در همایش روز جهانی معلولین و تقدیر از فرهنگیان و دانش‌آموزان معلول شهر تهران اظهار داشت: هم‌اکنون سرویس دانش‌آموزان استثنایی از خانه تا مدرسه با همراهی شهرداری تهران، رایگان است.
وی افزود: در بحث ارائه خدمات درمانی به دانش‌آموزان استثنایی نیز پیگیری‌های خوبی صورت گرفته است و دستورالعمل مربوطه صادر و طی هفته‌های آینده به مدارس ابلاغ خواهد شد که بر این اساس داروهای مستمر، خرید تجهیزات و سمعک دانش‌آموزان استثنایی رایگان می‌شود.
پرویزی با اشاره به اینکه 6 هزار دانش‌آموز در 7 گروه آسیب‌دیده بینایی، شنوایی، کم‌توان جسمی، ذهنی، حرکتی، چند معلولیتی و اختلالات یادگیری در مدارس استثنایی تحصیل می‌کنند، ادامه داد: تعداد دانش‌آموزان مبتلا به اوتیسم روبه افزایش است، کلاس‌های درس دانش‌آموزان اوتیسم نیز باید 3 یا 4 دانش‌آموز تشکیل شود و هم‌اکنون نسبت به تأمین فضا و امکانات آموزشی آنها دغدغه داریم.
وی خاطرنشان کرد: تعداد دانش‌آموزان مرزی در مدارس عادی رو به‌ افزایش است و شناسایی آنها نیز دشوار است. هم‌اکنون با کمک 4 مرکز مشاوره و مراکز ویژه اختلالات یادگیری تلاش می‌کنیم تا دانش‌آموزان مرزی را حمایت کنیم.
به گزارش فارس، مصطفی سراج رئیس اداره بهزیستی تهران نیز در این مراسم اظهار داشت: اشتغال و توانمندی معلولان باید براساس آموزش‌های ارائه شده به آنها تامین شود، در حقیقت آموزش‌هایی که در مدارس به این افراد ارائه می‌شود باید براساس نیازمندی‌های جامعه و توانایی‌هایی معلولان به صورت کاربردی باشد.
وی گفت: اگر برنامه‌های آموزشی ارائه شده به دانش‌آموزان معلول براساس علاقه‌مندی‌های آنها نباشد بعدها دچار مشکل می‌شویم؛ چرا که در محیط دانشگاهی معلولان در کنار افراد عادی تحصیل خواهند کرد.
سراج با اشاره به اینکه سازمان فنی و حرفه‌ای در سال‌های اخیر در آموزش‌های ارائه شده جایگاه ویژه‌ای را برای معلولان در نظر گرفته است، افزود: اگر مداخلات اجتماعی نباشد آموزش‌ها به هدف نهایی نمی‌رسد، از سوی دیگر در برخی از موارد نیاز داریم تا از خانواده‌های معلولان نیز حمایت کنیم.
وی تصریح کرد: تلاش ما باید این باشد به جای گسترش مراکز شبانه‌روزی و نگهداری معلولان در این مراکز که ثابت شده است، روش صحیحی نیست به سمت گسترش خدمات مراقبتی با توجه به خانواده‌ها حرکت کنیم. در حقیقت اگر خدمات ارائه شده به معلولان در محیط خانواده و اجتماع باشد بسیاری از مشکلات آنها حل خواهد شد.
رئیس اداره بهزیستی تهران اضافه کرد: برای ساخت فضاهای شهری و آموزشی از همان ابتدا باید به فکر متناسب‌سازی آن برای استفاده معلولان باشیم؛ چرا که اگر یک فضا ساخته شود و پس از آن اقدام به متناسب‌سازی شود، 25 درصد هزینه‌های طراحی شده باید مجدداً هزینه شود.
سراج با اشاره به اینکه در ایران در بحث پیشگیری از معلولیت‌ها موفق عمل نکرده‌ایم، افزود: میزان تصادفات و حوادث سالانه چندین هزار نفر را به جمعیت معلولان اضافه می‌کند و این موضوع خدمات توانبخشی را نیز دچار مشکل می‌کند در حالیکه 80 درصد از معلولیت‌ها قابل پیشگیری است.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از تکنولوژی‌ها در حوزه توانبخشی باید استاندارد شود و در این رابطه نیازمند تلاش بیشتری هستیم چرا که در حوزه اختلالات شنوایی و بینایی تکنولوژی‌ها به روز نیست.

منبع: فارس