به گزارش سرویس علمی ایسنا، تصویربردار اکتشافی دوربرد فضاپیمای نیوهورایزنز ناسا تصاویری از پلوتو و یکی از بزرگترین شگفتیهای آن به نام دشت یخی اسپاتنیک ارائه کرده است.
نبود دهانههای برخوردی در سطح این دشت یخی، آن را به یک منطقه منحصر به فرد در پلوتو و یک نقطه نادر در منظومه شمسی تبدیل کرده است. از همین نشانهها میتوان فهمید که در واقع این دشت بسیار جوان است.
دیوید تریلینگ، استادیار فیزیک و نجوم دانشگاه شمالی آریزونا اظهار کرد: عکسهای گرفته شده از این دشت بسیار شگفتانگیز است و سن سطح اسپاتنیک بر اساس محیط مداری پلوتو و میزان تاثیر آن محاسبه میشود.
وی افزود: منابع متعددی جنبههای مختلف اسپاتنیک را شرح دادهاند اما این اولین بار است که سن این دشت یخی 10 میلیون سال یا جوانتر برآورد میشود.
تریلینگ اشاره میکند که پلوتو در یک منطقه پر از اجسامی کوچکتر از کمربند کویپر است و هر از گاهی این اجسام با پلوتو برخورد میکنند. محاسبات ریاضی تریلینگ نشان میدهد که این اتفاق تقریبا هر 10 میلیون سال رخ میدهد و این امر دلیل جوان بودن اسپاتنیک را شرح میدهد.
تحقیقات تریلینگ بیشتر روی سیارکهای نزدیک به زمین متمرکز شده اما دلیل توجه وی به پلوتو نه تنها به خاطر تصاویر حیرت انگیز آن بلکه به دلیل عدم وجود دهانههای برخوردی در آن است. او همچنین امیدوار است که تصویربردار اکتشافی دوربرد نیوهورایزنز موفق به کشف یک کمربند کویپر دیگر تا حدود سال 2018 شود.
اگر این اتفاق بیفتد، تریلینگ به بررسی بیشتر قسمتهای فاقد دهانه برخوردی خواهد پرداخت تا اطلاعات بیشتری در مورد تکامل منظومه شمسی بدست آورد.
منبع: