اخبار
یکشنبه، 09 اسفند 1394
ابرهای سرد کهکشان راه شیری در نقشه جدید عمقی کیهانی

ابرهای سرد کهکشان راه شیری در نقشه جدید عمقی کیهانی

یک نقشه جدید کیهانی با نمایش ابرهای کهکشان راه شیری، متراکم‌ترین مناطق شکل‌گیری ستاره را در این کهکشان آشکار کرده است.

 

به گزارش سرویس علمی ایسنا، تلسکوپ تجربه شناسایی مسیر آتاکاما (APEX) در فاصله 5100 متری بالای سطح دریا بر روی فلات Chajnantor در منطقه آتاکامای شیلی قرار دارد.
مطالعه ناحیه بزرگ تلسکوپ آپکس (ATLASGAL) از ویژگی‌های منحصربفرد تلسکوپ برای ارائه نقشه دقیق از توزیع گاز متراکم سرد در صفحه کهکشان راه شیری بهره برده است.
نقشه‌های جدید ATLASGAL منطقه‌ای از آسمان با 140 درجه طول سه درجه عرض را پوشش می‌دهند که بیش از چهار برابر بزرگتر از نخستین نقشه منتشر شده این مطالعه است. این نقشه‌های جدید همچنین از کیفیت بالاتری برخوردارند چرا که برخی نواحی مجددا برای دستیابی به کیفیت داده یکنواخت‌تر در ناحیه تحت بررسی مورد رصد قرار گرفتند.
نقشه جدید به تکمیل مشاهدات ماهواره پلانک سازمان فضایی اروپا پرداخته است. ترکیب داده‌های پلانک و آپکس به ستاره‌شناسان اجازه داده تا انتشارات پراکنده شده در ناحیه بزرگتری از آسمان را شناسایی کرده و با آن، کسری از گاز متراکم در داخل کهکشان را تخمین بزنند.
داده‌های ATLASGAL همچنین برای ایجاد یک سرشماری کامل از ابرهای سرد و عظیم که نسل جدید ستاره‌ها در آن‌ها شکل می‌گیرد، استفاده شد.
این مطالعه به ارائه بینش‌های شگفت‌انگیزی از محل شکل‌گیری نسل بعدی ستارگان با جرم بالا و خوشه‌های ستاره‌ای پرداخته است. به گفته محققان، با ترکیب این داده‌ها با رصدها ماهواره پلانک، می‌توان ارتباط بین ساختارهای مقیاس بزرگ ابرهای مولکولی غول‌پیکر را شناسایی کرد.

منبع: ایسنا