علی فریدونی دبیر نظارت محتوایی بخش بینالملل بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در گفتگو با خبرنگار مهر و در پاسخ به این سوال که چه شاخص یا معیارهایی برای نظارت محتوایی کتابهای خارجی در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران تعیین شده است، گفت: تمامی هماهنگیهای لازم با کمیته ناشران بینالمللی و مدیر این کمیته در خصوص نظارت محتوایی بر آثار این بخش از نمایشگاه کتاب تهران انجام شده است.
وی که مدیرکل مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز هست، با بیان اینکه آئیننامه ارزیابی آثار بخش بینالملل تدوین و به مدیر کمیته ابلاغ شده است، افزود: کتابهایی که دارای موارد خاصی است و به عبارت دقیقتر مشمول این آئیننامه میشوند، اجازه عرضه در نمایشگاه کتاب تهران امسال را ندارند. البته ما در حال حاضر در شروع کار هستیم و به تدریج که کتابها وارد گمرک نمایشگاه میشوند، ارزیابهای ما در محل حضور پیدا میکنند و فاز اجرایی بحث نظارت محتوایی رسماً کلید میخورد.
فریدونی همچنین تاکید کرد: عمده شاخصهای ارزیابی آثار این بخش، ثابت و همانند سال گذشته است اما ممکن است با توجه به شرایط موجود و برخی مسائل دیگر، معیارهای دیگری هم به آنها اضافه شوند. علی ای حال، از عرضه کتابهای تفرقهبرانگیز قومی، نافی هنجارها و ارزشهای جمهوری اسلامی ایران، ترویج دهنده اندیشههای تکفیری و تروریستی و انحرافی و التقاطی جلوگیری می شود و این موارد از جمله مورادی است که مد نظر ارزیابهای ما قرار میگیرد.
منبع: