به گزارش سرویس فناوری ایسنا، تجهیز رباتها و پروتزها با یک پوست شبیه به پوست انسان که دارای حس است، میتواند به طور چشمگیری این فناوریها را بهبود بخشد.
با این حال، افزایش حساسیت این پوستها بسته به اندازه پوست، به افزایش تعداد الکترودها بستگی دارد که این امر منجر به افزایش هزینهها خواهد شد.
از مزایای این پوست نسبت به فناوریهای مشابه این است که آنها برای عملکردشان نیاز به باتری و سیمهای خارجی دارند که حجم زیادی دارد.
محققان دانشگاه پکینگ در چین به توسعه یک پوست هوشمند از فیلمهای پلاستیکی فوقالعاده نازک و تنها چهار الکترود از نانوسیم نقره پرداختند. لازم به ذکر است که نمونههای اولیه دیگر شامل بیش از 36 الکترود هستند.
علاوه بر این، هر یک از این اجزا، انرژی مکانیکی را از حرکت یک انگشت دست مصنوعی گرفته و آن را به یک جریان الکتریکی تبدیل میکنند. بنابراین،این پوست برای تامین نیروی خود به یک منبع قدرت خارجی نیاز ندارد.
به گفته محققان، آزمایشات نشان دادند که این پوست بسیار حساس است.
این پوست به قدری حساس است که حتی میتواند حرکت یک حشره را از نزدیکی خود احساس کند. این پوست همچنین دارای ثبات الکتریکی بسیار بالا بوده و حتی بعد از 30000 دوره چرخه مصرف، انرژی اولیه خود را حفظ میکند.
این پژوهش در مجله ACS Nano منتشر شده است.
منبع: