به گزارش سرویس علمی ایسنا به نقل از ABC آنلاین، آزمایشات محققان نشان داد نوعی مولکول که در اصل از تخمهای حلزون دریایی نشات میگیرد، از عملکرد خوبی در تخریب سلولهای سرطانی بویژه آنها که به درمانهای دیگر مقاوم شدهاند، برخوردار است.
طیف گستردهای از سرطانهای خون و تومورهای جامد مانند سرطان پستان، تخمدان، پانکراس و سیستم گوارش پائین میتوانند با گذشت زمان در برابر داروهای شیمیدرمانی مقاوم شوند. این مقاومت به چند دارو میتواند به شدت گزینههای درمانی را محدود کرده و احتمال عود مجدد را افزایش دهد.
گروه جدیدی از مولکولهای N-alkylisatin توانستند 100 درصد سلولهای سرطانی مقاوم به چند دارو را طی 48 ساعت از بین ببرند. در مقایسه، یک داروی رایج شیمیدرمانی تنها میتواند طی همین زمان تا 10 درصد سلولهای سرطانی را از بین ببرد.
این یافتهها برای محققان بسیار شگفتانگیز بود زیرا مولکولهای مشابه N-alkylisatins از داروهای نسبتا غیرموثر به شمار میروند.
پتانسیل ضد سرطانی این مواد شیمیایی که منبع آنها تخم یک حلزون دریایی بومی سواحل استرالیا و نیوزلند است، از سال 2002 شناختهشده بود، اما تولید N-alkylisatins از آنها یک فرآیند جدیدتر است که گفته می شود آن را در تخریب سلولهای سرطانی 1000 برابر موثرتر ساخته است.
این مولکولها با هدف قرار دادن میکروتوبولها یا اسکلت سلولها به این کار میپردازند.
گام بعدی محققان، ایمنسازی این مولکولها برای استفاده بر روی انسان است و اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این دارو میتواند طی پنج تا 10 سال آینده در دسترس قرار بگیرد.
منبع: